15 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bir Sahabenin Günlüğü

Veyl sana ey şeytan! - Salİha Ferşadoğlu

Muharrem, Hicretin 11. Senesi, Medine

Epeydir tek bir satır bile yazamadım. Elime ne kâğıt ne kalem alabildim. Bir süre hamallık yaparak geçimimi sağlamaya çalıştım. Her ne kadar Suffa ehli olarak Peygamberimiz (asm) bizi koruyup gözetiyorsa da, boş oturmak mü’mine yakışmaz dedim. Zengin bir sahabenin bahçesinde çalıştım. Hurma topladım, çuvallara doldurdum. Sonra pazara gelip sattım. Allah razı olsun, sayesinde beni bayağı uzun zamana kadar idare edecek paraya sahip oldum.

Akşamları öyle yorgun argın dönüyordum ki, elime kalem alamıyordum. Zaten elimde ne kuru bir kemik, ne de kalın yaprak kalmıştı yazacak.

Günler öylece geçti gitti. Peygamberimiz (asm) yüzlerce güzel şey anlattı. Hiç birini aktarmak nasip olmadı. Kısmet bugüneymiş demek. Ancak, aklımda kalan, ilgimi en çok çeken hikâyeyi anlatacağım size.

Hepimiz biliyoruz, şeytan Hz. Âdem’e secde etmedi. Allah’ın emrine karşı geldi. İnsanoğluna düşman kesildi. Belirlenen vakte kadar, bizi hak yoldan sapıtmak için elinden gelen her şeyi yapacak. Yani bile bile ateşe atılacak ve yanında bizleri de sürükleyecek.

Şeytanın kahrolduğu ve insan için en müthiş olan ânı anlattı Efendimiz birkaç gün önce. Ben her namazımda secdeye vardığımda ve secde sûresini okuduğumda Efendimizin sözlerini hatırlıyor ve şeytana bu konuda yenilmediğim için Allah’a hamd ediyorum. Efendimiz şöyle söyledi:

"İnsanoğlu secde sûresini okuyup secde edince şeytan ağlayarak yanından uzaklaşır ve şöyle der: ‘Vay halime! İnsanoğluna secde etmesi emrolundu. O da secde edip Cenneti hak etti. Bana da secde etmem emrolundu. Ben ise karşı gelip Cehennemi hak ettim."

Zavallı şeytan dedim. Zelil ve rezil olan şeytan! Gururlandı. Kibirlendi. Kendini ateşe attı… Veyl sana… Veyl sana kapılıp kananlara… Veyl ki veyl…

*Müslim, İman: 133; İbn Mace,

İkame: 70.

15.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Ramazan takvimi

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  Bir Sahabenin Günlüğü

  BİN AYDAN HAYIRLI VAKİT

  Rahmet gecesi

  RAMAZAN HÂLLERİ

  RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR

  İLMİHAL

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  MİNİ HİKÂYELER

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  RAMAZANİYE

  DOSTLARA DUÂLAR

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.