18 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Gaziantep Şahinbey konser notları

ÖNCEKİ yazımızda duyurduğumuz üzere 5 Eylül Cumartesi günü güzel şehrimiz Gaziantep‘in Şahinbey İlçesinde bir konserimiz vardı.

Gaziantep’in milli mücadele kahramanlarından Şahinbey’in adını taşıyan ilçe aynı zamanda merkez ilçe konumunda. Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği Tasavvuf Müziği programımız teravih namazının ardından 21:00’de idi. Konseri verdiğimiz yer Şahinler Vadisi olarak bilinen alandaydı. Vadide Belediye tarafından yapılan büyük bir havuz, halkın oturup dinlenebileceği nezih bir ortam ve hemen üst tarafında ise işte konserin de verildiği açık hava sahnesi vardı. Burası yaklaşık 1.000–1.500 kişi kapasiteli, büyükçe bir sahneden yukarıya doğru genişleyen oturma yerlerinin olduğu üstü tamamen açık güzel bir mimariye sahip anfi tiyatro mahiyetinde.

Belediye yetkililerinin söylediğine göre bizim verdiğimiz konser açılıştan sonraki ikinci program oluyormuş. Ahmet Ayhan Saz Grubu eşliğinde sahnedeki yerimizi aldık. Tam 1.5 saat süren konserimiz saatlerin 23:30’u gösterdiği ana kadar devam etti. Farklı makamlarda seçtiğim yaklaşık 30 adet ilâhiyi ve şarkıyı seslendirdik.

Millî maça denk gelmesine rağmen, programa ilçe halkının ilgisi takdire değerdi. Eserleri icra ederken gerçekten keyif aldığımı söylemek isterim. Özellikle izleyicilerimizden gelen ilâhî istekleri ve alkışlarıyla gösterdikleri teveccüh bizim de programdan ayrıca haz almamızın sebebi oluyordu. Programın izleyicileri arasında Şahinbey Belediye Başkanı sayın Mehmet Tahmazoğlu ve eşi olmak üzere, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Şahinbey ve Şehitkâmil İlçe Kaymakamları, AKP Şehitkâmil İlçe Başkanı Cuma Güzel de vardı. Programı son olarak başkan beyin isteği üzerine “Aziz Üstadım” isimli eseri icra ederek sonlandırdık.

Program sonrası izleyicilerle aramızda oluşan güzel atmosferi de anmadan geçemeyeceğim. Belediyelerin özellikle Ramazan ayında tasavvuf müziğine yer vermesi konserlere halkın büyük alâka göstermesini netice veriyor. Bu vesileyle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere 2 gün boyunca yakın ilgi ve alâka gösteren Kültür Müdürlüğünden Muhammed Serin ve Ahmet Beye ve belediye yetkililerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen, 3 yıl sonra tekrar böyle bir programa vesile olan değerli şair ağabeyim Abdulkadir Menek, Eyüp Özcan Bey ve Nimetullah Akay Hocama da teşekkür ederim.

18.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bayram o bayram ola...

  Burası cami mi, çocuk yuvası mı?

  Gaziantep Şahinbey konser notları

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.