20 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Gol var, huzur var

Belediye'ye deplasmanda 6 gol atan Trabzonspor, kendi sahasında ligin düşme adayı takımı karşısında ne yapacağı merak konusuydu. Maça bu sezonun klasik Trabzon'u gibi başladılar. Orta alanı sıkıntılı, defans-orta alan-forvet arasında uçurumlar olan bir görüntü.

Taa ki golü bulana kadar. Antalyaspor'un defanstaki güvenliği Yalçın sakatlanınca, Umut daha boş kaldı ve kariyerinin en rahat golünü attı. İlginç olan defans hattı bu kadar zayıf olan rakibi karşısında üretken olamamak. Trabzonspor, işte bunu düşünmeli.

Verimli olamamasının nedenleri; birincisi, geriden oyun kuramamak, orta sahasında Colman'ın üzerinde bir futbolcunun gerekliliği ve forvet hattında topu Trabzonspor'da tutacak forvet boşluğu. Bunlar yerine gelmeden Trabzonspor sıkıntılı oynar, kazanır, kaybeder ama yoluna bir şekilde devam eder.

İlk yarı sahada gezip duran Trabzonspor ikinci biraz kendine geldi. Geçen haftaki 6 golü hatırladı. Bu özgüvendir işte. Trabzonspor kazandıkça, kendine daha çok güvenecek, güvendikçe kötü oynasa da kazanacak. Büyük takımlar kötü oynasa da kazanmak zorunda. Ama eğer kötü oynarken karşınızda dişli rakipler bulursanız maç kazanmanız hayal olur. Antalya, dünkü haliyle düşme adayı bir ekip konumunda. Trabzonspor orta sahası öyle kritik toplar kaybetti ki, bunların bir tanesinin bile Trabzonspor kalesinde tehlikeye neden olmaması, tamamen Antalyalı oyuncuların beceriksizliği.

Trabzonspor'da geçen haftaya göre takım oyununa katılan oyuncu sayısı azaldı. Geçen hafta İstanbul maçına göre Colman da, Serkan da, Tayfun da beklenen seviyede değildi. Selçuk yine defansa yardım ederek maçı tamamladı. Antalya orta sahası dünyanın en iyi orta sahası değil. Trabzonspor bu orta sahaya karşı maçın kontrolünü her anlamda eline geçirmeliydi.

Yan top zafiyetleri devam ediyor. Sylva, bu sezon bir iyi iki kötü. Trabzonspor'da Gabriç, Giray, Ferhat sahanın en iyileri olarak göze battı. İkinci yarıda Colman daha hareketliydi o kadar. Gabriç attığı paslarla belki solda değil de orta sahanın ortasında bile değerlendirilebilir izlenimi verdi.

Bu sezon sahasında ilk galibiyeti 6.hafta yakalayabilen Trabzonspor, çok düşünmeli, bir daha düşünmeli. Düşünecek isim Bross. Belçikalı'nın işi çok zor. Kazanınca güzel ama her zaman böyle kazanamazsın. Antalya maçında ilk pozisyonu ancak 45.dakikada bulup, soyunma odasına gidersen, bir sonraki maç daha zor geçecek demektir. Trabzonspor bayrama huzurlu girecek. Bu huzur iyi oyundan değil, iki haftada atılan 9 golden. Bayramdan sonra iyi futbolun gelmesi umuduyla tüm okurlarımın bayramını tebrik ediyorum..!

KADİR BIYIKLI

20.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KOLBASTI GERİ DÖNDÜ

  KENDİMİZİ YENİLİYORUZ

  Moralsiz F.Bahçe Belediye önünde galibiyet arıyor

  17 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

  Broos: Barış Memiş fırsatı kaçırdı

  ROONEY'İN İNÖNÜ'DEKİ TAVRINA GARİP İDDİA

  PREMİER LİGDE MANCHESTER DERBİSİ

  Gol var, huzur var

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.