21 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

EL ÖPECEK KİMSEMİZ KALMADI

Mardİn’İn Bilge köyünde Ramazan Bayramı buruk geçiyor. 44 kişinin katledildiği köyde, sabahın erken saatlerinden itibaren camiye akın eden köylüler, kılınan bayram namazının ardından camide birbirleriyle kucaklaştı.

Daha sonra topluca mezarlığa giden köylüler, öldürülen yakınlarının mezarları başında dua etti. Özellikle anne ve babalarını kaybeden çocukların yaptığı dualar yürekleri dağladı. Bayramı anne ve babalarından yoksun geçiren 62 yetimin mezarlıklarda ellerini açarak yaptıkları dua Köy Muhtarı Abdurrahman Çelebi’yi ağlattı. Kaybettiği yakınlarının fotoğrafları ile birlikte mezarlığa gelen Fatma Çelebi’nin (30) feryatları adeta köyde yankılandı. Katillere en ağır cezanın verilmesini isteyen Fatma Çelebi, “Bu bayramda kimin elini öpeyim ne anam var ne babam ne kardeşlerim ne de yakınlarım. Söyleyin ben kimin elini öpeyim. Bu bayramı bize zehir ettiler. Namazın başında bizleri öldürdüler. Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi. Kaybettiği anne ve babasının mezar taşlarını öperek dua eden Selim Çelebi (12) ise, “Ne anam kaldı ne babam. Bu bayramda öpecek el kalmadı. Benim için bugün bayram değil” diye konuştu.

Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi, herkes bayramlaşırken kendilerinin mezarlık başında kaybettiği yakınlarının acısını yaşadığını söyledi. Çelebi, “Altmış iki yetimle birlikte buruk bir bayram geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin dava sonrasında iki kişiyi tahliye etmesine de tepki gösteren Çelebi, medya kuruluşlarından olayla daha çok ilgilenmelerini ve üzerinde durmalarını istedi. Çelebi, “İstanbul’da öldürülen kızın katili için medya 5 ay boyunca üzerine gitti. Mardin’de ise 44 kişi hunharca katledildi. Maalesef medya bir ay sonra olayı unuttu. Ne olur medya bu olayın üzerine biraz daha gitsin. Karanlık olan bu olayı ortaya çıkarsın” şeklinde konuştu.

YETİM, ÖKSÜZ VE DUL KALDILAR

Katliamda ölen muhtarın kızı Fatma Çelebi de gözyaşları içinde yakınlarının fotoğraflarını gösterdi.’’Hakkımızı istiyoruz’’ diyen Çelebi, ailesinin namaz kılarken öldürüldüğünü, halen acıyı çok derin yaşadıklarını belirtti. Bayramı mezarlıkta geçirdiklerini, yaşadıkları acının dayanılmaz olduğunu anlatan Çelebi, çocukların yetim ve öksüz, gelin ve kızlarının dul kaldığını, katliamda ölen anne, baba ve kardeşini çok özlediğini dile getirdi. Katliamda ablası, yeğenleri, halaları ve kuzenlerini kaybettiğini anlatan Cemile Aktulun ise Mersin’den geldiğini, bayrama yakınlarını kaybetmenin acısı içerisinde girdiklerini söyledi.

Katliama bir anlam veremediklerini dile getiren Aktulun, şöyle konuştu:’’Gençlere, kadınlara, çocuklara nasıl kıydınız? Devlet hakkımızı arasın. Mezarlıklarda yatan bu fidanlara, bu çiçeklere bakın. Yazık günah değil mi? Bu kadar insafsızlık olmaz. Kadın, çocuk, hele hele imamın ne suçu vardı? Böyle dünya olur mu? Dünyamız bitmiş. İlk mahkemede hemen tahliye ediliyorlar. Mahkemenin olduğu gün çocuklar ve biz sabaha kadar uyuyamadık. Mahkemenin kararından sonra çocuklar ‘anne ve babamızın katilleri cezaevinden çıktı’ diye ağladılar. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz.’’

İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu belirten Salih Çelebi, elinde taşıdığı imam Kazım Ozan fotoğrafını göstererek, onun yerine bayram namazı kıldırdığını anlattı.

Çelebi, Müftülüğün bilgisi dahilinde gönüllü olarak köyde imamlık yaptığını, köyde imam olmak için sınavlara gireceğini kaydetti. Öte yandan, katliamın meydana geldiği evin boyandığı, köye bayram ziyaretine gelenlerin evde ağırlandığı görüldü. Mardin / aa-cihan

21.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan, ABD’ye gidecek

  ŞANLIURFA’DA KÜRTÇE BAYRAM HUTBESİ

  EL ÖPECEK KİMSEMİZ KALMADI

  Liderler bayram namazında

  VARLIĞA DÜŞTÜK VARLIĞIMIZI UNUTTUK

  ‘İlk işim okullarda değişim’

  3G’de rekabet numara taşıttı

  6 bin oyuncaktan 27’si toplatıldı

  Bionik lenslerle check-up

  Hava ambulansları bin 628 hasta taşıdı

  Arefe gününün kaza bilançosu: 35 ölü

  Kadınlar 2 gün bile sır tutamıyor

  Terör var diye hak ve hukuktan vazgeçemeyiz

  Bağış: Fransa güvence verdi

  İş dünyası, KOBİ Bakanlığı istiyor

  Köprü ve otoyollar kazandırıyor

  OkuyucularImIzla bayramlaştIk

  Bağcılar Belediyesi yetimleri sevindirdi

  Balık tüketimi hızla artıyor

  Fatih Camii avlusunda 10 bin kişi kahvaltı yaptı

  Atalay’dan ‘açılım’lı mesaj

  Diyanet tasarısı imzaya açılacak

  Hakkari’de etkili yağış bayramda evsiz bıraktı

  İDO, kış tarifesine 24 Eylül’de geçiyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.