21 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Liderler bayram namazında

Cumhurbaşkanı gül ile başbakan Erdoğan bayram namazını İstanbul’da kıldı. Meclis başkanı şahin ramazan bayramını Antalya’da, diğer siyasi parti liderleri ise Ankara’da karşıladı.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Bayramlarda herkesin sevgiyle, saygıyla, birbirini kucaklaması lazım. İnanıyorum ki, böyle olacaktır. Tüm milletimin, halkımın bayramını kutluyorum’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Sultanahmet Camisi’nde kıldı. Gül, bayram namazı için oğlu Mehmet Emre ile camiye geldi. Burada bayram namazını kılan Gül, cami içerisinde cemaat ile bayramlaştı. Cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Gül, bütün vatandaşların Ramazan bayramını kutlayarak, bu güzel günlerin bütün insanlığa, ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti. Bugünlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Gül, ‘’Bayramlarda herkesin sevgiyle, saygıyla, birbirini kucaklaması lazım. İnanıyorum ki, böyle olacaktır. Tüm milletimin, halkımın bayramını kutluyorum’’ dedi. Gül, basın mensuplarının bayramını da tebrik etti. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra vatandaşların alkışları eşliğinde camiden ayrıldı. Bayram namazında Cumhurbaşkanı Gül’e, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti.

ÇOCUKLARA BAYRAM HARÇLIĞI

Cumhurbaşkanı Gül, Sultanahmet Camisi’nde kıldığı bayram namazının ardından Huber Köşkü’ne giderken, Tarabya taksi durağında makam aracından indi. Gül, burada ve durağa yakın çiçekçilerin olduğu mekanda bulunan vatandaşlarla bayramlaştı. Huber Köşkü’ne gelişi sırasında Gül, kapıda kendisini bekleyen 5 çocuğu korumaları aracılığıyla köşke davet etti. Cumhurbaşkanı Gül’ün bir süre konuk ettiği çocuklardan Fatih Kaya, köşkten ayrılırken, bayramlaşmak amacıyla Huber Köşkü’ne geldiklerini söyledi. Gül’ün, kendilerini kapıda beklediklerini görmesi üzerine içeri davet ettiğini belirten Kaya, Cumhurbaşkanı Gül’ün kendilerine kişi başına 10 TL bayram harçlığı verdiğini, çikolata ikram ettiğini söyledi.

ERDOĞAN NAMAZINI ŞEHZADEBAŞI CAMİSİ’NDE

KILDI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ise bayram namazını Fatih’teki Şehzadebaşı Camisi’nde kıldı. Bayram namazını kıldıktan sonra cemaatle de bayramlaşan Erdoğan, cami çıkışında yaptığı açıklamada, rahmet ve bereket ayı olan Ramazanı geride bırakmaktan dolayı hüzünlü olduklarını, bunun yanında bayrama ulaşmanın da sevincini yaşadıklarını söyledi. Erdoğan şunları kaydetti: ‘’Ama çok farklı bir dönemden geçiyoruz. Bu sıkıntılı dönemde temennim odur ki; ramazan bayramının barış, sevgi, dayanışma ikliminde, ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği için el ele vermek suretiyle, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımanın da mutluluğunu, hep birlikte yaşarız. Bunun gayreti içinde olmalıyız. Bu da tek taraflı olmaz. Hep birlikte yapmamız gereken işler, atmamız gereken adımlar var.”

TBMM BAŞKANI ŞAHİN ANTALYA’DA

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de Ramazan bayramı namazını Antalya Muratpaşa Camisi’nde kıldı. Şahin, namazın ardından cami içinde Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser ve cami görevlileriyle birlikte vatandaşların bayramını kutladı. Şahin, cami çıkışında da çocuklarla ve dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşarak onlara lokum ikram etti. Basın mensuplarının da bayramını kutlayan Şahin, gazetecilere bayramla ilgili düşüncelerini aktardı. Şahin, Ramazan bayramının, barışın kardeşliğin, dostluğun ve huzurun daha da arttığı günlere vesile olmasını diledi. İstanbul / aa

Baykal, camiye torunlarıyla gitti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını iki torunuyla birlikte Ümitköy Nazmi Beğen Camisi’nde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Gazi Merkez Camisi’nde kıldı. Torunları Alican ve Mehmet ile camiye gelen Baykal, imam tarafından verilen vaazı dinledi. Cami çıkışı vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilerin bayramını da kutladı. Baykal, bütün vatandaşların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, nice bayramlara birlik, beraberlik, barış, kardeşlik ve huzur içinde ulaşmayı diledi. Bayramların, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıkması gereken günler olduğunu vurgulayan Baykal, ‘’Milli birliğimizi korumanın gereklerini unutmamamız lazım. Sadece birlik, beraberlik konuşmaları yaparak bu iş olmaz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik faaliyetlere karşı kararlı bir duruş sergilememiz lazım’’ dedi.

Bahçeli, Türkeş'i ziyaret etti

BAYRAM namazını Gazi Merkez Camisi’nde kılan MHP Genel Başkanı Bahçeli camiden ayrılırken vatandaşlarla bayramlaştı ve cami için yardım yaptı. Bahçeli, daha sonra, MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş ve bazı partililer ile partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret etti.

Siyasi partilerde kongre süreci

AKP'NİN de aralarında bulunduğu 4 siyasi parti önümüzdeki haftalarda büyük kongrelerini toplayacak. Alınan bilgiye göre, AKP’nin 3. olağan büyük kongresi 3 Ekim Cumartesi günü ASKİ Spor Salonu’nda toplanacak. DTP ise 4 Ekim Pazar günü Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda üçüncü olağanüstü kongresini toplayacak. MHP, olağan büyük kongresini 8 Kasımda yapacak. Demokrat Parti ve Anavatan Partisi kongrelerinin ise 31 Ekim ya da 1 Kasımda toplaması planlanıyor. Anavatan Partisi kongresinde DP’ye katılım yönünde bir karar alınması, ardından da DP kongresinde buna paralel bir yönetim oluşturulması bekleniyor. Ankara/aa

21.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan, ABD’ye gidecek

  ŞANLIURFA’DA KÜRTÇE BAYRAM HUTBESİ

  EL ÖPECEK KİMSEMİZ KALMADI

  Liderler bayram namazında

  VARLIĞA DÜŞTÜK VARLIĞIMIZI UNUTTUK

  ‘İlk işim okullarda değişim’

  3G’de rekabet numara taşıttı

  6 bin oyuncaktan 27’si toplatıldı

  Bionik lenslerle check-up

  Hava ambulansları bin 628 hasta taşıdı

  Arefe gününün kaza bilançosu: 35 ölü

  Kadınlar 2 gün bile sır tutamıyor

  Terör var diye hak ve hukuktan vazgeçemeyiz

  Bağış: Fransa güvence verdi

  İş dünyası, KOBİ Bakanlığı istiyor

  Köprü ve otoyollar kazandırıyor

  OkuyucularImIzla bayramlaştIk

  Bağcılar Belediyesi yetimleri sevindirdi

  Balık tüketimi hızla artıyor

  Fatih Camii avlusunda 10 bin kişi kahvaltı yaptı

  Atalay’dan ‘açılım’lı mesaj

  Diyanet tasarısı imzaya açılacak

  Hakkari’de etkili yağış bayramda evsiz bıraktı

  İDO, kış tarifesine 24 Eylül’de geçiyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.