22 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Partiler de bayramlaştı

AKP’yi MHP, DSP ve CHP ziyaret etti. DTP’ye ilk ziyaret ise DP-ANAP ortaklığından geldi.

BAYRAMIN ikinci gününde her yıl olduğu gibi geleneksel siyasi partilerarası bayramlaşmalar gerçekleşti. Bayramlaşma ziyaretlerinde en yoğun trafik iktidar partesi AKP binasında yaşanırken, DTP en az ziyaretçisi olan parti oldu. Bayramlaşmaların ana gündemi ise “demokratik açılım” oldu.

AKP Genel Merkezi’ndeki ziyarette, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan başkanlığındaki heyet bayram ziyareti için gelen parti temsilcilerini kabul etti. AKP’ye ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici başkanlığındaki heyet geldi. Ayalan burada yaptığı konuşmada, bayramın kardeşlik ve beraberlik olduğunu belirterek, ‘’İnşallah ağız tadında bir bayram olur’’ dedi. Bunun üzerine Ekici, ‘Bayram tadında’ lafını çok tuttuğunu belirterek, yeni dönemde Meclisin gündeminin yoğun olacağına işaret etti.

MHP’nin ardından Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit başkanlığındaki DSP heyeti AKP’yi ziyaret etti. DSP’nin ardından CHP Genel Saymanı ve Sözcüsü Mustafa Özyürek başkanlığındaki heyet AKP’ye geldi. Ayalan, CHP heyetinin kendilerine çiçek ve çikolata getirdiğini kendilerinin de CHP’ye çiçek ve çikolata götürdüklerine işaret ederek, ‘’Artık bundan sonra tatlı yiyip tatlı tatlı konuşacağız’’ şeklindeki sözleri üzerine, Mustafa Özyürek, çikolata ile beraber arkadaşlar bize bir de mektup verecekler herhalde, o mektubu da alıp götüreceğiz. Bakalım sonra ne cevap verilecek hep beraber göreceğiz’’ diye konuştu.

CHP’den sonra AKP’yi Demokrat Parti ve Anavatan Partisi heyetleri, birlikte ziyaret etti. Daha sonra AKP’yi, Bedri Demir Başkanlığındaki SHP heyeti ziyaret etti. SHP heyeti, AKP’ye, daha önce hazırlanan “SHP’nin Doğu ve Güneydoğu Sorunlarına Bakışı ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir rapor da sundu.

SHP’nin ardından Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hayrettin Dilekçi Başkanlığındaki Heyet AKP’yi ziyaret etti. Muş Milletvekili Nuri Yaman başkanlığındaki DTP heyeti de AKP’ye ziyarette bulundu. Yaman, yaptığı konuşmada, dini bayramların sevginin, kardeşliğin, birlikteliğin en yoğun olduğu bayramlar olduğunu vurgulayarak, “Bu bayram tadının şeker tadındaki bu güzelliklerin ülkemizde sonsuza dek sürmesini arzu ediyoruz” dedi. Bu arada, Yaman, partisinin Tunceli milletvekili Şerafettin Halis’i, “Dersim” milletvekili diye tanıtması dikkati çekti.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli başkanlığındaki AKP heyeti de CHP’yi ziyaret etti. Gedikli, “Çözümün bir parçası olmazsanız, problemin parçası olursunuz” diye konuştu. CHP’li Cevdet Selvi ise “Demokratikleşme adı altında demokrasi harap ediliyor” iddisında bulundu. MHP’deki bayramlaşmada da gündem açılımdı. AKP heyetinin ziyareti sırasında MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partisinin “Bu proje ülkeyi böler” görüşünü tekrarladı. MHP ve CHP’nin ziyaret etmediği DTP'de başramlaşma, DP ve ANAP’ın ortak ziyaretiyle başladı. AKP’nin ziyaretinde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “Açılım için anayasa değişikliği şart” dedi. Ankara / aa

22.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ALKOL BAĞIMLILIĞI GİBİ

  Avrupa’ya kendimizi bir türlü anlatamadık

  Barış füze ile değil üretimle sağlanır

  Çocuklar nereye gitti?

  Göç, eğitimi de vurdu

  Partiler de bayramlaştı

  SINIRDA BAYRAM SEVİNCİ

  Sigara yasağını benimsedik

  Alman başkan el öptürdü

  Kocaeli bayramda kucaklaştı

  Çocukların bayram sevinci

  Trafik levhalarına verilen zarar, yılda 25 milyon TL

  Kriz, moralimizi bozdu

  Enerji yatırımları istihdama katkı sağlıyor

  Gül, bugün Suudi Arabistan’a gidecek

  Başbuğ, sınırda askerle bayramlaştı

  Başbakan Erdoğan ABD’ye gitti

  Reformlarla AB’ye yakınlaşacağız

  ÇİNLİLERE ALLAH’IN VARLIĞINI ANLATTIM

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.