23 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Diyarbakır cazibe merkezi olacak

Türkiye’de cazibe merkezlerini oluşturmak amacıyla 9. Kalkınma Planı kapsamında uygulanan ‘’Cazibe Merkezleri Destekleme Programı’’ çalışmasında Diyarbakır pilot il seçildi.

VALİLİK Proje Koordinasyon Merkezi Proje Koordinatör Yardımcısı Şerif Yılmaz, yaptığı açıklamada, Cazibe Merkezleri Destekleme Programlarının Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT) Müsteşarlığı tarafından 2007-2013 dönemini kapsayan 9. Kalkınma Planı’nda belirlendiğini söyledi.

Programın ilk pilot uygulamasının Diyarbakır’da hayata geçirildiğini anlatan Yılmaz, programın temel amacının görece az gelişmiş bölgelerin ekonomik kalkınmasına ivme kazandırılması ve kalkınmanın çevre merkezlerine yayılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Programın Diyarbakır’dan sonra Şanlıurfa ve Gaziantep’te de uygulanacağını, program kapsamında DPT tarafından onaylanan 16 projeden 13’ünün hayata geçirildiğini aktaran Yılmaz, projelerin çeşitli kurumlarla işbirliği yapılarak yürütüldüğünü bildirdi. Projelerin toplam maliyetinin 42 milyon TL olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle dedi: ‘’Bu yıl 14 milyon TL bütçe geldi. Toplum yararını gözeten istihdam amaçlı projeleri hayata geçirdik. Bu yıl hayata geçirilen projeler 2010 yılı sonunda tamamlanacak. Bu projeler sayesinde 409 kişi istihdam edildi. Bunlara ailelerini de eklersek, bu projelerle 2 bin kişi iş ve aşa kavuşmuş oldu.’’

PROJELER

Yılmaz, projeleri tek elden yürütebilmek amacıyla öncelikle Cazibe Merkezi Uygulama Birimi kurduklarını, birimde 3 proje uzmanı, 3 birim uzmanı, 2 teknik destek personelinin çalıştığını aktardı. Projede 100 gencin çalıştığını, Çağrı Merkezi sayesinde bir telefonla vatandaşların kamu kurumlarıyla ilgili çalışmaları öğrenebildiğini dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Vatandaşlara daha sonra cep telefonuyla kamu kurumuyla ilgili işleri bildiriliyor. Vatandaş, bir telefonla kamu kurumundaki işlerini görebiliyor. ‘İpek Üretim Merkezlerinin Oluşturulması Projesi’ ile de geçmiş yıllarda ipek böcekçiliği konusunda merkez olan Diyarbakır’da bu sektörü tekrar canlandırmak amaçlanıyor.’’

KAMU KURUMLARINDA

GÜLERYÜZLÜ REHBERLER

Program kapsamında uygulanan ‘’Sosyal Danışmanlık Projesi’’ ile de kamu kurumlarında okuma yazma ve Türkçe bilmeyen, engellilere, hasta ve yaşlılara rehberlik edecek danışmanların yetiştirildiğini söyleyen Yılmaz, kamu kurumlarında vatandaşları güler yüzle karşılayan rehberlerin bulunduğunu, refakat ettikleri vatandaşların işlerini kolaylaştırdıklarını aktardı.

129 CAMİ TEMİZLENDİ

‘’Tarihî ve Kültürel Varlıkların Korunması ve Geliştirilmesi Projesi’’ni de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüklerini, projeyle tarihî Diyarbakır surlarının, turistik değeri olan yapıların tanıtımı, korunması ve güzelleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Yılmaz, projede 11’i tanıtım görevlisi, 57’si temizlik elemanı olmak üzere toplam 68 kişinin istihdam edildiğini ifade etti. Yılmaz, proje sayesinde 129 cami ile Dağkapı Burcu, İçkale, Gazi Köşkü, Kültür Turizm binası, Keçiburcu ve Hasanpaşa Hanı’nın temizliğinin yapıldığını, bu tarihî mekânların daha güzel hale getirildiğini aktardı.

OKULLAR GÜZELLEŞTİRİLİYOR

Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Okullar Güzelleşiyor’’ projesiyle ilk ve ortaöğretim kurumlarının iç ve dış mekanlarının temizlendiğini, öğrencilerin daha temiz bir ortamda eğitim ve öğretime devam etmelerinin sağlandığını da bildiren Yılmaz, 41’i erkek, 9’u kadın 50 kişinin istihdam edildiğini, 388 okulun temizlendiğini anlattı.

23.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ERDOĞAN, İSRAİL'İ ZİYARET EDECEK Mİ?

  Sınırötesi bayramlaşma bereket getirdi

  Aleviler de insanca yaşamak istiyor

  Üniversitelilerin derdi, işsizlik

  İnsanlık yeni hayat alanları arıyor

  Diyarbakır cazibe merkezi olacak

  Sabır kazandırdı

  Tarım kredi yüzde 20 büyüdü

  Açılımın gayesi, 72 milyonu kardeş yapmak

  Tarıma dönüş başladı

  Nusaybin Sınır Kapısı’nda bayramlaşma izdihamı

  Van Gölü sahilleri, kamu tesisleri işgali altında

  Konya, beşik gibi sallanıyor

  Tatilciler dönüş yolunda

  Kaçak balık avına karşı ekip

  SGK, doktorlarla ilâç firmalarının ‘işbirliğini’ bozacak

  Disiplinli otogar

  Palandöken’e kar yağdı

  Sanıldığı gibi su zengini değiliz

  Genel liselerde mevcut, 36’yı geçmeyecek

  Her yağışta nöbetteler

  Bakan Ergün, hem tüketicileri hem de operatörleri uyardı

  Türkiye’de iş yapmak kolay değil

  İş ilânları azaldı, başvurular arttı

  IMF olmazsa olmaz değil

  Enerji sektöründe “e-imza” dönemi

  Araçların yüzde 30’u, ilk muayeneden sınıfta kaldı

  Gelir İdaresi’nden mükelleflere karne

  Sigarayı bırakmak artık daha kolay

  Bayram sonrası kalp şikâyetleri artıyor

  AB ülkelerinde süt israfı

  Tarihî konaklar hikâyeleriyle yaşayacak

  BM, 7 milyar ağaç dikti

  Türkiye’nin ormanları çoğaldı

  ‘Safran’ın artık kolonyası da var

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.