26 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Medeniyette Müslümanların büyük katkısı var

BM’nin 64. Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “Medeniyete Eski Yunan ve Roma uygarlıkları kadar, Cebirin babası El Harezmi’den müzik teorilerinin temelini atan Farabi’ye, tıp alanında çığır açan İbni Sina’dan, çağının en ileri mühendislik örneklerini veren Mimar Sinan’a kadar pek çok Türk ve İslâm düşünür, bilgin ve sanatkârı da çok önemli katkılar sağlamıştır’’ dedi.


Bağış: Pes etmek yok

Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Yönetim Okulunda bir konferansta konuşan AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Türkiye’yi AB arzusundan vazgeçirmeye y

İspanya’dan üyeliğimize destek

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 64. dönem BM Genel Kurulu üst düzey toplantıları kapsamında geldiği New York’ta ikili ve çok taraflı yoğun temasl


  Son Osmanlı son yolculuğuna uğurlanıyor

İstanbul’da böbrek ve solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden, Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit’in torunu Osman Ertuğrul Osmanoğlu’nun cenazesi bugün Sultanahmet Camii’nden kaldırılacak.


  Livaneli’nin adaylık başvurusu yok

DIşİşlerİ Bakanlığı, “Sayın Zülfü Livaneli’nin, UNESCO Genel Direktörlüğü görevi için Bakanlığımıza intikal etmiş herhangi bir adaylık girişimi ve başvurusu yoktur” açıklamasında bulundu.


  Alevi Çalıştayı’nda 4. oturum 30 Eylül’de

Alevİ Çalıştayı’nın 30 Eylül’de yapılacak 4. oturumuna, işçi ve memur sendikaları başkanları, sivil toplum kuruluşları vakıf ve meslek odaları temsilcilerinin yanı sıra sanatçı Sebahat Akkiraz ile Ferhat Tunç da katılacak.


  Yangınlarda, 4 bin 470 hektar alan zarar gördü

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Türkiye’de bu yıl bin 480 civarında orman yangını çıktığını ve bu yangınlarda 4 bin 470 hektar orman alanının zarar gördüğünü söyledi.


  Darbeler, darbe demeden anlatılacak

Türk siyasî ve sosyal tarihini derinden etkileyen “darbeler dönemi” bu kez lise 12. sınıf kitabına girdi. “Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi” kitabında “Tükiye’de Bunalımlı Yıllar” başlığı altında verilen “27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül” anlatılırken “darbe” yerine “müdahale” ya da “dönem” kavramları kullanıldı. 2008-09 döneminde 8. sınıf “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” ders kitabından “darbeler” bölümü çıkarılmıştı.


  Yerli enerjiden vazgeçemeyiz

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının özellikle ithalatın arttığı ve fiyatların yükseldiği bu dönemde Türkiye’de önemli enerji bloklarından birini oluşturduğunu ve bundan vazgeçilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.


  Profesyonel komandolar 2010’da

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca 2010 yılı içerisinde 5 komando tugayının profesyonelleşmesinin tamamlanacağını bildirdi.


  Sosyal güvenlik reformu sorunları çözmedi

Türk-İş, 1 Ekim 2008’de yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformunun bir yılını değerlendirdi. Alınan bilgiye göre, konfederasyon, sosyal güvenlik reformunun uygulamasına ilişkin bir rapor hazırladı.


  Doğan’dan teminat istendi

Doğan Yayın Holding A.Ş, bağlı ortaklıklara ilişkin vergi aslı ve vergi cezaları ile bunlara ilişkin hesaplanan gecikme faizi tutarı için toplam 4 milyar 823 milyon 825 bin 987,33 lira tutarında teminatın 15 gün içinde gösterilmesinin talep edildiğini duyurdu.


  Vergide karar haftası

VarlIk barışı uygulaması ve vergi indirimlerinde karar haftasına giriliyor. Bakanlar Kurulu, 30 Eylül Çarşamba günü sona erecek varlık barışı uygulaması ve vergi indirimleriyle ilgili ‘’devam ya da tamam’’ kararını birkaç gün içinde açıklayacak.


  ‘Yetişen’ indirimden yararlanıyor!

Önlem paketi kapsamında hayata geçirilen otomobilde yüzde 10’luk özel tüketim vergisi (ÖTV) avantajının son günlerinde satışların hızlandığı bildirildi.


  Cindoruk: Birleşme 31 Ekim’de

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 31 Ekim’de Anavatan Partisi ile ortak kongre yapacaklarını ve Demokrat Parti adı altında birleşeceklerini bildirdi.


  İzmir’de operasyon

İzmİr İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, dün sabah saatlerinde başlatılan ‘’nitelikli dolandırıcılık operasyonu’’ kapsamında 45 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.


  Eğlence yerlerine gürültü takibi

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Lütfi Akça, eğlence yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde denetimlerin artırıldığını belirterek, “300-500 kişi eğlenecek diye insanların rahatsız edilmesine razı olmamız mümkün değil” dedi.


  Sakallı diye öğretmenlik görevine başlatmadılar

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine atanan bir öğretmen, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne evrakı ile başvurarak göreve başlamak istediğini belirtti. Öğretmenin başvuru esnasında sakallarının uzun olması sebebiyle, kılık-kıyafet yönetmeliğine uymadığı ileri sürülerek göreve başlama işlemleri yapılmadı.


  ÇADIRKENTTE DERS ZİLİ ÇALMADI

Yaklaşık 15 milyon öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılına başlarken, memleketlerinden göç edip çeşitli yörelere çalışmaya giden mevsimlik işçilerin okul çağındaki çocukları için ders zili çalmadı.


  Selzedeler isyanlarda

ARTVİN’İN Borçka ilçesinde sel sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evin enkazından cesedi çıkarılan Ali Demirci’nin kardeşi Hızır Demirci, ‘’Madem buralarda oturulamıyordu da niye oturma izni verdiler?’’ dedi.


  Bağcılar Belediyesinden kırtasiye yardımı

YENİ eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından Bağcılar Belediyesi ihtiyaç sahibi öğrencilere 6 bin çanta ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.


  Kuveyt Türk’ten sertifikalı gram altın

KUVEYT Türk şubelerinden sertifikalı fiziki altın alım-satımına başladı.


  İstanbullu selzedelerin imdadına İşsizlik Fonu yetişti

İSTANBUL’DA sel felâketiyle kapanma noktasına gelen 11 firmanın imdadına İşsizlik Sigortası Fonu yetişti.


  Çocuğunu okula gönder, yardım al

Yeni eğitim öğretim yılında, özellikle öğrenci sayısının az olduğu kırsal kesimlerde uygulanan taşımalı eğitim ile yoksul ailelerin çocuklarını okula düzenli göndermeleri için hazırlanan eğitim yardımı projelerine devam ediliyor.


  Üniversitelerde ders başı hazırlığı

ÜNİVERSİTELERİN çoğunluğu, 2009-2010 akademik yılına gelecek hafta başlayacak. Üniversitelerde bu eğitim-öğretim yılında 2 milyon 924 bin öğrenci, 100 bin 504 öğretim elemanı ders başı yapmaya hazırlanıyor.


  Mevlânâ’ya Ramazan’da 140 bin ziyaretçi

MEVLÂNÂ Müzesi, Ramazan ayı ve bayram süresince yerli ve yabancı 140 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Yabancı ziyaretçilerin sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gözlendi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.