27 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Enerji, hız kazanacak

Elektrİk Piyasası Lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin tamamlanması, lisans almanın ön şartı haline getirildi.

Alınan bilgiye göre, EPDK’nın yaptığı yönetmelik değişikliği ile ÇED yönetmeliğine tabi olan tüzel kişilere, ÇED sürecinin tamamlanarak, bu sürecin sonucunda alınacak kararların ibrazı yükümlüğü getirildi. Buna göre tüzel kişiler, lisans almanın uygun bulunduğuna dair EPDK kararının kendilerine tebliğini izleyen 30 gün içerisinde ÇED Yönetmeliği kapsamında ilgili kuruma başvuracak. Projesi ÇED yönetmeliği kapsamında seçme-eleme kriterlerine tabi olan tüzel kişiler, yine 90 gün içerisinde ‘’ÇED gerekli değildir’’ kararını ibraz edecek. Projesi ÇED yönetmeliği kapsamında Çevresel Etki Değerlendirmesine tabi olan tüzel kişiler ise 300 gün içerisinde ÇED olumlu kararını ibraz edecek. Bu yükümlülüklerini belirtilen süre zarfında yerine getiren tüzel kişilere, kurul kararıyla lisans verilecek. Tüzel kişiden kaynaklanmayan sebeplerle ÇED’e ilişkin yükümlülüğün belirtilen sürelerde yerine getirilememesinin belgelenmesi halinde, bu süreler Kurul kararıyla uzatılabilecek. EPDK Başkanı Hasan Köktaş da, yönetmelik değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamada, yeni düzenleme ile ÇED raporunu alma dönemini lisans sonrasından lisans öncesine taşıdıklarını bildiren Köktaş şunları kaydetti: ‘’Aslında bunu yaparak bir taraftan hem bir mahkeme kararını bir şekilde yerine getirdik. Çünkü ÇED raporu zaman zaman yatırımı uzatma gerekçesi olarak kullanılıyordu.’’

Değişiklik sonrası elektrik yatırımı yapmak için EPDK’ya başvuran yatırımcıya lisansının ÇED raporundan sonra verileceğini anlatan Köktaş, ‘’artık o aşamadan sonra yatırımcı projelendirmesini yapıp, finansal işlerini halledip, ya yatırıma daha hızlı başlamış olacak ya da sistemden daha hızlı çıkmış olacak’’ diye konuştu.

27.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Enerji, hız kazanacak

  Eğitim alan filo şoförü daha az yakıt tüketiyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.