27 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

G.Kurmay’a karargâh evleri ve darbe soruları

İkinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsına bakan mahkeme, İP-Karargâh Evleri konusunda herhangi bir duyum, haber, bilgi ve soruşturma olup olmadığının, Genelkurmay Başkanlığı Hava Kuvvetleri Askerî Savcılığı ve MİT Müsteşarlığından sorulmasını kararlaştırdı. Mahkeme, 2000-2009 yılları arasında Türk Silâhlı Kuvvetlerinde darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığının da Genelkurmay Başkanlığından sorulmasına karar verdi.


Son Osmanlı duâlarla uğurlandı

OSMANLI padişahlarından II. Abdülhamid’in İstanbul’da böbrek ve solunum yetmezliği sebebiyle vefat eden torunu Ertuğrul Osman (97), son yolculuğuna uğ

Hristofyas anlaşmaya sadık kalsın

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada müzakere sürecinin başında


  Karargâh Evlerini soruşturan askerî savcı Üçok tutuklandı

ERGENEKON iddianamesinde de yer alan İP-Karargâh Evleri soruşturmasını yürüten askerî savcı Albay Ahmet Zeki Üçok, sahte çürük raporu operasyonu kapsamında tutuklandı.


  C. G’ye yardıma 3 tutuklama

MÜNEVVER Karabulut cinayetinin katil zanlısı C. G’ye firarı sırasında yardımcı oldukları öne sürülerek gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.


  Nehir kenarında mühimmat

KIRIKKALE'DE ırmak kenarında mühimmat bulundu. Bulunan muhimmat arasında top mermisi ve obüs mermisi bulunuyor.


  Nişan dönüşü kaza: 4 ölü

ADANA'NIN Ceyhan ilçesindeki trafik kazasında aynı aileden 4 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Nazım Gündal (35) yönetimindeki 51 DF 859 plakalı otomobil, Osmaniye-Ceyhan otoyolunun 26’ncı kilometresinde, sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 73 DA 274 plakalı TIR’a çarptı.


  Her okula bir polis

İSTANBUL Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ‘’Her okulda polis olacak. Velilerin gözü arkada kalmayacak. Öğrencilerimizin huzurlu ve güzel bir şekilde eğitim alması sağlanacak’’ dedi.


  Belirsizlik ve risk sürüyor

Dünya Bankası (DB) Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, kendisi de dahil dünyada birçok insanın 2010 yılının, 2009’dan daha iyi olacağını düşündüğünü belirterek, ‘’Ama şunu da düşünüyorum ki hâlâ çok büyük bir belirsizlik de var. Ve hâlâ dünya ekonomisinde ve finans sisteminde önemli bir risk var’’ dedi.


  37 gazeteci cezaevinde

Türkİye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, Türkiye’de cezaevindeki gazeteci sayısının 37’ye ulaştığını bildirdi.


  Karşılıksız çek, yüzde 43,7 arttı

Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,7 artarak 1 milyon 366 bin 2’ye çıktı.


  Kredi kartı borçluları Temmuz’da artış gösterdi

Kredİ kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı Temmuz ayında, yaklaşık yüzde 19,5 artarak 106 bin 225’e çıktı.


  SPK’dan, Doğan Grubu’na suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aydın Doğan, İmre Barmanbek, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile Ali Rıza Temuroğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.


  Topkapı Sarayı dış karakol binası açıldı

Restore edilen Topkapı Sarayı birinci avludaki dış karakol binası hizmete açıldı. Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, binanın 1900’lü yılların başında yapıldığını, daha önce Topkapı Sarayı’nın mutfakları ve ısınma ihtiyaçları için odun deposu olarak kullanıldığını, daha sonraki yıllarda da karakol binası olarak hizmet verdiğini belirtti.


  Derelerin, risk haritası çıkarılacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Türkiye’deki tüm derelerle ilgili taşkın risk haritası hazırlanması ve acil ihtiyaç listesine göre bunların yatırım programına alınması talimatını verdik” dedi.


  Edirne’de, 37 kaçak yakalandı

Edİrne’de, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen yabancı uyruklu 37 kaçak yakalandı.


  Bakan Ergün, futbol oynarken ayağını burktu

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Van’da gazetecilerle futbol oynarken ayağını burktu.


  Eğitimde okula uyum, başarının ilk adımıdır

OKULUN ilk yıllarında akademik başarıdan çok çocuğun okulu sevmesi, uyum ve ortamdan hoşlanmasının önemli olduğu bildirildi.


  Medya okuryazarlığı zorunlu ders oluyor

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, ilköğretim ikinci kademeye devam eden öğrenciler ve velilerine, ‘’medya okuryazarlığı dersini seçmeleri’’ çağrısında bulundu.


  Bu yıl eğitim ve öğretim dönemi çok zorlu geçecek

TÜRK Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Anadolu Meslek ve Meslek Liselerinde günde 9 saat ders uygulamasından vazgeçilmesini istedi.


  Zafer Havalimanı için ihale hazırlıkları tamam

KÜTAHYA, Afyonkarahisar ve Uşak’ın ihtiyacını karşılaması amacıyla Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde bölgesel çapta inşa edilecek ve Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanı olması planlanan Zafer Havalimanı için ihale hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.


  Kalkan ilçesi, Avrupalı turistlerin gözdesi

ANTALYA'NIN Kaş ilçesi Kalkan beldesi, Türkiye’ye yerleşen Avrupalı turistlerin gözde mekânı oldu. Kalkan Belediye Başkanı Saim Karakurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkan’ın coğrafi olarak mükemmel bir yapıya sahip olduğunu söyledi.


  Otları, kurdukları teleferikle taşıyorlar

VAN'IN Bahçesaray ilçesi Altındere Köyünde yaşayan vatandaşlar, arazinin engebeli olması dolayısıyla hayvanları için topladıkları otları, kendi geliştirdikleri 3 kilometre uzunluğundaki teleferikle taşıyor.


  Erzurum YURT-KUR’da, '2011 Universiade' bereketi

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, ‘’Erzurum, 2011’de yapılacak organizasyon öncesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu açısından toplam 60-65 trilyonluk bir yatırımı alacak’’ dedi.


  Bismil’de, 8 bin yıllık tarih gün yüzüne çıktı

DİYARBAKIR’IN Bismil ilçesindeki Hakemi Use’de yapılan kazılarda, günümüzden 8 bin yıl öncesine ait mal giriş çıkışını kontrol altına alan bulgular ile silolar gün ışığına çıktı.


  Sertifikasız atmacacı kalmayacak

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Rize Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlı Millî Parklar Şube Müdürlüğünce ilçede atmacacılık kursu açılacak.


  Ağaç dikerek işe kavuşacaklar

KOCAELİ Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) ortaklaşa düzenlediği ‘’Toplum Yararına Çalışma Programı’’ projesi kapsamında Kocaeli’de 250 işsize 6 ay boyunca 1 milyon ağaç diktirilmesi hedefleniyor.


  Afet risk haritası şart


  Denizli’de çevre toplantısı yapılacak

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ), TÜBİTAK ve Bağlantısızlar ve Diğer Kalkınmakta Olan Ülkeler Bilim ve Teknoloji Merkezi (NAM S&T CENTRE) ile işbirliği yaparak düzenlediği, ‘’Uluslararası Şehirleşme, Arazi Kullanımı, Arazi Tahribatı ve Çevre Çalıştayı’’na (ULE 2009) 4 kıt’adan 200 bilim adamının katılacağı bildirildi.


  Kaş’ta av yasağı isteği

Antalya’da, Kaş Turizm Tanıtma Derneği yetkilileri, denizde av yasağı başlatılmasını istedi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.