27 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Trabzon ders çıkarmalı

TRABZONSPOR'UN Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, Gençlerbirliği maçından ders çıkarmaları gerektiğini belirtti.

Colman, yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği maçının beklemedikleri bir sonuçla tamamlandığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Maça çok iyi başladık ve 2-0 skor üstünlüğünü aldık ama bunu değerlendiremedik. Bundan ders çıkarmalıyız ve sonraki haftalarda bunu tekrar yaşamamalıyız. Geçen seneki pozisyonda oynuyorum ama geçen seneden daha fazla top alıyorum, bu yüzden de gol pozisyonuna çok giriyorum. Gelecek haftalarda da gol atmaya çalışacağım ama önce toparlanmamız lazım. Alanzinho, oyundan çıktığı için çok üzgün. Tabii ki bir oyuncu sonradan oyuna girip, 35 dakika oyunda kalıp sonra çıkarsa morali bozulur. Ama şu anda biz nasıl çalışıyorsak o da aynı çalışmayı göstermesi gerekiyor''

GABRİÇ'İN BURUK SEVİNCİ

Gençlerbirliği karşısında takımının ilk golü kaydeden Hırvat oyuncu Drago Gabriç ise maçın başındaki olumlu futbolu genele yayamadıklarınıkaydetti. İlk golünü attığı için mutlu olduğunu belirten Gabriç, ''Maça iyi başladık. İki farklı öne geçtik ama bu oyunu maçın tamamına yansıtamadık''dedi.

27.09.2009


 

Trabzon'da basketbol heyecanı

TRABZONSPOR Basketbol Kulübü Derneği Genel Sekreteri Ahmet Sarı, 2009-2010 sezonunda, basketbol maçlarında ücretli bilet uygulaması ve kombine kart uygulamasının başlamasına karar verildiğini belirtti.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, 2009-2010 Türkiye Basketbol İkinci Ligi 'nin (TB2L) 17 Ekim'de start alacağını anımsatarak, ''Takımımızın şu anda 3. etap kamp çalışmalarına Antalya'da devam etmektedir. Ayrıca burada 3. turnuva heyecanını yaşayacağız ve hazırlık dönemimizdeki 3. kupayı almak arzusundayız. Tabii ki kupadan önemlisi, bu kaliteli takımımızın ''Beko Basketbol Ligi'' hedefiyle başlayacağı sezona, hazır, sakatsız ve sorunsuz bir şekilde girmesidir'' dedi.

Sarı, yönetim kurulu olarak bir toplantı gerçekleştirdiklerini de anımsatarak, şöyle devam etti: ''Toplantıda, 2009-2010 sezonunda basketbol maçlarında ücretli bilet ve kombine kart uygulamasının başlamasına karar verilmiştir. Trabzonspor gibi büyük bir camiaya yakışır şekilde takımımızı desteklemek için yapılacak bu uygulama için tüm camiamızdan destek bekliyoruz."

27.09.2009


 

Gevşeklik!..

Dünyanın en kolay 3 puanını almak varken, 1 puanla yetinmek böyle bir şey olsa gerek.

Yarım saat dolmadan 2 gol bulup, ondan sonra oyundan düşmek neyin nesi! Bross doğruyu yaptı, ideale en yakın kadroyla sahaya çıktı dediğimiz anda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle bir çuval inciri berbat etti.

Bross ikinci yarıya başlarken hangi mantıkla GabriçAlanzinho değişikliğini yaptı anlayamadık. Alanzinho oyuna girdikten 10 dakika sonra Gökhan'ı dışarı anlamasını ise hiç anlaşılamadık. Alanzinho, Gökhan'a, Umut'a pas vermesi için sahada değil mi? İlk yarıda hakimiyet Gençlerbirliğine geçtiği dönemlerde Bross takımını geriye değil ileriyle göndermeliydi. Eğer Trabzonspor arkaya yaslanmasaydı, farkı 4'e çıkarır, rahatlardı.

Ceyhun, ön liberoda, hiçbir şey oynamadan maçı tamamladı. Bross da onu izledi. Ceyhun, Egemen, Giray gibi üç savunmacının arasından yenen ilk gol Trabzonspor'a yakışmadı. Yakışmayan başka bir şey daha kaleci Sylva'nın rahatlığı. Yer tutuşu dışında aslında başka bir mahareti de olmayan Sylva gecenin en kötüsü olarak notlarımız arasına girdi. Yediği ikinci golde kimsenin suçu yok. Bütün yanlışlar durduğu yer. Durduğu yerden top auta çıkıyor görünebilir ama iyi kaleci geriye bir adım atıp topa yükselir ve o şutu kornere çelerdi.

Trabzonspor zirve yolunda psikolojik olarak yara aldı. Kazansa, diğer maçları beklemeden herkes Trabzon geliyor düşüncesine kapılacaktı. Kazanamaması hem puan hem de motivasyon olarak takımı düşürebilir.

Gençlerbirliği 7. maçında da yenilmedi. Çünkü hiçbir zaman maçtan kopmadılar. Goller dışında oyunun her anında onlar vardı. Trabzonspor yenilmediyse yatsın kalksın maçın bitmesine dua etsin. Yenilse sürpriz olmazdı. Ben oynamıyorum sen oyna, ben atmak istemiyorum sen at dersen, Gençlerbirliği ayarında olmayan takımlar bile seni yener gider.

Bross bundan sonraki maçlara Umut'la tek forvet oynamaya devam ederse, Sylva bu kadar rahat olursa, Ceyhun 90 dakika gezerse, Trabzonspor kaybeder. Takıma değil ama taraftara yazık oluyor. Bu kadar güzel başlayıp sonunun getiremeyen bir takım, taraftarını üzmeye devam ediyor. Gaziantep ve sonrasında İstanbul'daki Galatasaray maçları ile zorlu 2 hafta Trabzonspor'u bekliyor. Bu şekilde relax oynamaya devam edilirse herkesin işi zor, şimdiden söyleyeyim.

[email protected]

KADİR BIYIKLI

27.09.2009


 

LİDER G.SARAY DA 7'DE 7 PEŞİNDE

TÜRKCELL Süper Lig'in 7. haftasında bugün sahasında Eskişehirspor'u ağırlayacak olan lider Galatasaray, galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor.

Teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde yaptığı 6 maçını da kazanarak, lig tarihindeki en iyi sezon başlangıcını yapan sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde oynayacağı Eskişehirspor maçından da 3 puanla ayrılmasının hesaplarını yapıyor. Ligde 6 maçta 19 gol atarak, maç başına 3.16 gol ortalamasıyla son 11 sezonun en golcü dönemini geçiren ve averajla liderlik koltuğunda oturan ''Cim Bom'', Rıza Çalımbay yönetiminde bu sezon geride kalan 6 haftada henüz yenilgi yüze görmeyen, 12 puanla 3. sırada yer alan Eskişehirspor engelini de aşıp, yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. Galatasaray'da, Gökhan Zan ve Emre Güngör'ün sakatlıkları bulunuyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

ULTRASLAN'DAN ANMA

Galatasaray'ın taraftar örgütü ''ultrAslan''n genel koordinatörü Alpaslan Dikmen, ölümünün birinci yıl dönümünde bugün Hasdal Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

27.09.2009


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

20.00 Kayserispor-Kasımpaşa Hakem: Özgür Yankaya 20.00 Galatasaray-Eskişehirspor: Hakem: Cüneyt Çakır 20.00 Denizlispor-Manisaspor: Hakem: Halis Özkahya

27.09.2009


 

Beşiktaş'ta CSKA hazırlığı

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde 30 Eylül Çarşamba günü Rus temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta bu maçın hazırlıkları sürüyor.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde yapılan antrenmanda Beşiktaş A2 Takımı'yla 30'ar dakikalık iki devreli bir maç yapıldı. Rüştü ve Ferrari'nin kontrollü çıktığı maçta Yusuf takımdan ayrı olarak çalıştı. Delgado'nun ise özel programı dahilinde çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

27.09.2009


 

Erns'te 1 milyon avro ödeme yapılmadı

BEŞİKTAŞ Kulübü, bugün bazı basın organlarında, Alman futbolcu Ernst ile ilgili çıkan ''Ernst'e 1 milyon Avro'' başlıklı haberleri yalanladı. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Haberlerde yer alan, futbolcumuz Fabian Ernst'e 1 milyon Avro ekstra ödeme yapıldığı iddiaları tamamen gerçek dışıdır.

Fabian Ernst'e sözleşmesinin dışında herhangi bir ödeme kesinlikle yapılmamıştır'' denildi.

27.09.2009


 

GREKO-ROMENDE BUGÜNKÜ RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU

DANİMARKA'NIN Herning kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda yarın mindere çıkacak Grekoromen Milli Takımı sporcularının rakipleri belli oldu.

66 kiloda Abdullah Coşkun ve 74 kiloda Selçuk Çebi, ilk turu maç yapmadan geçti. Abdullah Coşkun, ikinci turda Fransız Steeve Guenot ile mücadele ederken, Selçuk Çebi Kazak Aset Adilov ile karşılaşacak. 120 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp ise ilk turda Dharmender Dalal ile güreşecek. Dünya Güreş Şampiyonası, yarın 3 sıklette yapılacak grekoromen stil müsabakalarıyla sona erecek.

27.09.2009


 

FENERBAHÇE ÜLKER BOSNA'DA SINAVA ÇIKIYOR

YENİ sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı, Bosna-Hersek'te bugün başlayacak Mirza Delibasic Turnuvası'na katılacak.

Bosna-Hersek'in KK Bosna takımının Saraybosna'da düzenlediği turnuvada ev sahibi ekibin yanı sıra Fenerbahçe Ülker, Hırvatistan'ın Cibona Zagreb ve Yunanistan'ın Panionios takımı mücadele edecek. Fenerbahçe Ülker Menajeri Cenk Renda, milli takımdan dönen oyuncularının ve antrenör Bogdan Tanjevic'in takıma katıldığını, sakatlığı bulunan Mirsad'ın Saraybosna'ya götürülmeyeceğini söyledi. Sarı-lacivertlilerin turnuvadaki maç programı şöyle: Bugün: 20.15 KK Bosna-Fenerbahçe Ülker, 28 Eylül Pazartesi: 17.45 Fenerbahçe Ülker-Panionios, 29 Eylül Salı: 17.45 Fenerbahçe Ülker-Cibona Zagreb Fenerbahçe Ülker, 30 Eylül Çarşamba günü İstanbul'a dönecek.

27.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.