29 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Maliye’den doktor, avukat ve eczacılara vergi incelemesi

MALİYE Bakanlığı, 1 Ekim Perşembe gününden itibaren Türkiye’deki bütün doktor, avukat ve eczacıları vergi incelemesine alacak.

Gelir İdaresi Başkanlığından edinilen bilgiye göre, vergi denetim elemanları, Perşembe gününden itibaren 6 ay boyunca 38 bin 590 avukat, 23 bin 814 eczacı, muayenehane ve özel sağlık kuruluşlarında çalışarak gelir vergisi beyannamesi veren 12 bin 458 doktor nezdinde sektör incelemesi yürütecek. Denetimler sırasında Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, icra daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığı Veri Ambarı ve ilgili diğer kuruluşların verilerinden de yararlanılacak.

Bütün doktor, avukat ve eczacıların yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri, Veri Ambarındaki diğer bilgilerle çapraz kontrole tabi tutulacak, bunlara ilişkin risk analizleri yapılacak. Elde edilen sonuçlar da vergi dairesi başkanlıkları ile defterdarlıklara gönderilecek. Her ilde oluşturulacak ekipler, gelen bilgiler ışığında harekete geçecek. Analiz çalışmaları sonucunda riskli bulunan doktor, avukat ve eczacılar yerinde incelemeyle denetime tabi tutulacak. İncelemeler sonucunda vergi kaçıranlar hakkında raporlar düzenlenecek ve cezalı tarhiyata başvurulacak.

Bu arada Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 sektöre yönelik kapsamlı vergi incelemesi öncesinde eczacılarla ilgili olarak Antalya, Gaziantep ve Tokat’ta pilot incelemede bulundu. İncelemelerde eczanelerin çok büyük bölümünde katkı paylarıyla ilgili belge düzenlenmediği, bu şekilde katkı paylarının katma değer vergisi (KDV), gelir ve kurumlar vergisinin devletten kaçırıldığı saptandı. Aynı şekilde stokların olduğundan fazla gösterildiği de belgelendi. Gelir İdaresi Başkanlığı, inceleme öncesi doktor, avukat ve eczacıların bu yıl verdiği gelir vergisi beyannamelerini de değerlendirmeye aldı. Bu değerlendirme sırasında avukatların yüzde 17,3’ünün, doktorların yüzde 11,6’sının, eczacıların da yüzde 4,3’ünün zarar ya da sıfır gelir beyan ettiği görüldü. Avukatların yüzde 34’ü, doktorların yüzde 28,2’si, eczacıların ise yüzde 6,7’si, vergide yüzde 15’lik orana tabi ilk dilim olan 7 bin 800 liranın altında gelir elde ettiğini bildirdi.

29.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Türk-İş’e göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 750 TL

  İşsizler iş beğenmiyor

  Tüccar, çiftçinin karagün dostuna rağbet etmedi

  Maliye’den doktor, avukat ve eczacılara vergi incelemesi

  Nabucco’da kaynak arayışları devam ediyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.