29 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Sahte çürük raporu” çetesine 6 tutuklama daha

İSTANBUL'DA ‘’sahte askerliğe elverişsiz raporu’’ hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevkedilen 6 kişi daha tutuklandı.


DARBE ÖVGÜLERİ TEPKİLER ÜZERİNE KİTAPTAN ÇIKARILMIŞTI

İçerdiği darbe övgüsü niteliğindeki ifadeler sebebiyle geçen yıl büyük tepkilere konu olan ve bu tepkiler sonucu o bölümleri çıkarılan ilköğretim 8. s

Meclis de, kurumlar da yeni anayasaya hazır değil

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği konusunun gündemlerinde olduğunu hatırlatırken, Parlamentonun da kurumların da buna hazır olmadığın


  İsveç elçisinden üyelik desteği

İSVEÇ Büyükelçisi Christer Asp, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık’ı ziyaret etti. Vali Atalık, İsveç büyükelçisini Çanakkale’de misafir etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.


  Adana’da iki araç kundaklandı

ADANA'DAAdana’da bir kişi, park halindeki 2 aracı yaktı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi, Seyhan ilçesi Manisalı Alibey Caddesi’nde park halindeki 01 UZ 010 plakalı otomobil ile 01 S 0771 plakalı servis minibüsünü benzin dökerek kundakladı. Araçlar, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


  Okullar kışlalaştırıldı, öğrenciler askerleştirildi

Özgür-Der’den yapıln açıklamada ise insan kişiliğini ve inanç bütünlüğünü görmezden gelen, statükoya aykırı fikir ve yaklaşımlar benimseyebilme ve geliştirebilme hakkını yok sayan bir anlayışla çocukların ve gençlerin resmi ideolojik kalıplar doğrultusunda şekillendirilmeye çalışıldığı belirtildi.


  Sağlık harcamaları neden artıyor?

Sağlık harcamalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan SGK Başkanı Emin Zararsız, genç nüfusa rağmen sağlık giderlerinin altı yılda 7,2 milyar liradan 27,6 milyar liraya çıktığını kaydederek, “Bizi endişelendiren sağlık harcamalarındaki artıştır. Buna ‘dur’ demek gerekir. Gereksiz ilaç kullanımını, israfı ortadan kaldırmalıyız” diye konuştu.


  Statükoculuk çıkmaz yol

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı yeni öğretim yılı açılışında, modernleşmenin ve ilerlemenin önündeki en büyük engelin statükoyu korumak olduğunu belirterek, “Değişime direnmek, gelişmeye ayak sürümek, durağanlık, yani ‘statükoculuk’ çıkmaz yoldur” dedi.


  Arınç: RTÜK’ün yayın öncesi müdahale yetkisi yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK’ün, programlara yayından önce müdahale etme ve programları yayından kaldırma yetkisinin bulunmadığını bildirdi.


  IMF toplantısına 15 bin kişi katılacak

Dünya genelinde yaklaşık 15 bin kişinin katılacağı, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası 2009 yıllık toplantısı 6-7 Ekim tarihlerinde, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak.


  Hurda araç sahiplerini “af” da ikna edemedi

Trafİkten çekilmeleri halinde motorlu taşıt vergisi borçları affedilecek ve piyasa değerinin üzerinde ödeme yapılacak 30 yaş üstü 164 bin araçtan yaklaşık 160 bini hâlâ trafikte seyrediyor.


  Antalya’ya 9 ayda 7,5 milyon turist geldi

Antalya’ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısının, 7,5 milyona yaklaştığı bildirildi.


  “Açılım” kapıya da yansıdı

Hakkarİ, Ağrı, Bitlis ve Van’da Kürtçe anonslu kapı zilleri ilgi görüyor. Ziller, Kürtçe olarak ‘’Lütfen kapıyı açar mısınız? Misafirleriniz geldi’’ anonsu yapıyor.


  Petrol, 66 doların altında

UluslararasI piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı, Asya’da borsaların düşmesi ve yatırımcıların bu hafta açıklanacak ABD ekonomisine ilişkin verileri beklemesi sebebiyle 66 doların altına geriledi.


  “Atak” ilk kez havalandı

Türk taarruz helikopteri T129, ilk uçuşunu AgustaWestland firmasının Milano yakınlarındaki tesislerinde gerçekleştirdi.


  Erken kar yaylada mahsur bıraktı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir yaylada, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığını bildiren 21 kişiyi kurtarmak için ekip gönderildi. Ayrıca, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı yaklaşık 30 yayla yolu ulaşıma kapanırken, bazı yaylalarda mahsur kalan vatandaşlar oldu. Trabzon’da kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerdeki 25 köyün yolu da ulaşıma kapandı.


  TRABZON’DA 25 KÖYÜN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Trabzon’da kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerdeki 25 köyün yolu ulaşıma kapandı.


  Katsayı engeli kalktı dersanelere ilgi arttı

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü, bu eğitim öğretim yılında üniversiteye girişte katsayı uygulamasının tüm lise mezunları için eşit hale getirilmesi nedeniyle dershanelere meslek lisesi öğrencilerinin başvurularının arttığını bildirdi.


  Hemzemin geçitte feci kaza: 3 ölü, 15 yaralı

Konya’nIn Çumra ilçesinde lokomotifin, hemzemin geçitte tarım işçilerinin bulunduğu traktörün römorkuna çarpması sonucu 3 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.


  Adrese teslim yeşilkart

Adana’da sürekli sıra kavgalarının yaşandığı yeşilkart bürosu önündeki kuyrukların, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda oluşturulan ‘’Tek Adımda Hizmet Bürosu’’ aracılığıyla işlemlerin takip edilmesi ve kartların adrese teslimi sayesinde sona erdiği bildirildi.


  İlaç fiyatları düşecek

Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişikliğin, neredeyse bütün ilaçların fiyatlarının yüzde 40’a kadar düşmesine neden olacağını söyledi.


  Kadınların kalbi daha hassas

Prof. Dr. Nurgül Keser, ‘’5. Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi’’ için bulunduğu Antalya’da, yaptığı açıklamada, kadın ve erkek kalpleri arasındaki farklılıkları ve hastalığa yakalanma oranlarını anlattı.


  Netbooklar, notebookların yerini alıyor

YaklaşIk 15 yıldır kullanımı her geçen gün ivme kazanan notebook türü dizüstü bilgisayarlar, hakimiyeti yavaş yavaş netbook türü mini dizüstü bilgisayarlara kaptırıyor.


  Kolları yok, ama boğazı yüzerek geçti

KollarI olmayan Fransız, Akdeniz’deki Bonifacio boğazını yüzerek geçti.


  “Okullarda el yıkama dersi verilmeli”

Başta grip olmak üzere, bir çok bulaşıcı hastalığın yayılmasında doğru yıkanmayan ellerin büyük rolü olduğunu belirten uzmanlar, özellikle ilköğretim okullarında uygulamalı doğru el yıkama derslerinin verilmesini tavsiye ediyor.


  Bel ağrılarını hafife almayın

İKİ haftanın üzerinde devam eden, sabahları belde tutukluluğa sebep olan bel ağrısının, iltihaplı romatizmanın belirtisi olabileceği, hastalığın tedavi edilmediğinde yatalaklık, hayati organlarda tahribiyet görülebileceği, hayat süresinin kısalabileceği belirtildi.


  Su her zaman önemliydi

Çanakkale’nİn Ayvacık ilçesi sınırları içinde yer alan Assos Antik Kenti’nde yaşayan halkların suya büyük önem verdiği bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.