29 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Diyarbakır'dan çekilme tehdidi

DİYARBAKIRSPOR Kulüp Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor maçında rakip taraftarların attığı siyasi sloganlardan büyük rahatsızlık duyduklarını belirterek, ''Bursaspor ceza almazsa kesinlikle ligden çekileceğiz.

Bu konuda kararlıyız'' dedi. Başkan Çetin, yaptığı açıklamada, cumartesi günü deplasmanda oynadıkları Bursaspor maçı boyunca rakip taraftarların takımlarına ve kendilerini desteklemeye gelen Diyarbakırspor taraftarına yönelik ırkçı ve siyasi içerikli tezahüratta bulunduğunu ifade etti. Maç boyunca devam eden siyasi sloganların ardından Bursaspor taraftarlarının Diyarbakırspor seyircisine saldırdığını kaydeden Sümer, şöyle konuştu: ''Siyasi ve ırkçı içerik dolu sloganlar küçük bir grup tarafından ve kısa süreli yapılmış olsaydı bunu anlardık. Ancak maçtan önce başlayan ve aralıksız devam eden sloganlar maç sonuna kadar devam etti. Buna hakemin ve Bursaspor yöneticilerinin müdahalede bulunmayışı bizi derinden üzdü. Ben bu saldırıların ardından maç sırasında şeref tribününü terk ederek, taraftarlarımızın yanına gittim. Bursasporlu yöneticiler müdahalede dahi bulunmadı bile. Hakeme maç içinde sloganlar için uyarı anonsu yaptırması için yöneticilerimizle haber ulaştırdık. Ancak anons bile yapmadılar.

29.09.2009


 

RİJKAARD: MİLAN'DAN BİR TEKLİF ALMADIM

SÜPER Lig'de ilk puanlarını kaybeden Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, 10. haftada oynanacak olan Fenerbahçe maçına yenilgisiz çıkabileceklerini söyledi.

Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard, bir soru üzerine, şu ana dek takım olarak iyi çalıştıklarını ve iyi işler yaptıklarını belirterek, "Fenerbahçe derbisine yenilgisiz çıkabiliriz. Bundan sonra sorun olacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu. Rijkaard, Eskişehirspor karşısında rakibe gol atma izni vererek, maçı kendilerinin karmaşık duruma getirdiklerini kaydederek, "Beraberliğe çok üzüldük. Maçı gerçekten kazanmak istiyorduk. İlk yarıda iyi performans gösterdik. Rakibimiz de iyi oynadı. Golü bulduk ve ikinci golü aradık. İkinci yarı başlarında biraz baskı kurup kazanmak için oynadık. Ancak burada biraz ayağa pas yapmamız gerekiyordu. Ama onlara gol atma şansı vererek maçı karmaşık hale biraz biz getirdik." şeklinde konuştu.

Rijkaard, "Takım ruhunu gösterdik ama genelde uzun toplarla çıkmak istedik. Maç içinde gol atmak için önemli fırsatlar yakaladık. Sonuç olarak üzüldük, galibiyet için elimizden geleni yaptık" diye konuştu. Bu arada, hafta içinde hakkında, çeşitli basın yayın organlarında İtalyan kulübü Milan'a gideceği yönünde haberler çıkan Frank Rijkaard, bu haberleri yalanlayarak, "Milan'a gideceğim doğru değil. Şu anda Galatasaray'da çalışıyorum. Öyle bir öneri de gelmedi, doğru değil. Gelecek sezon sonuna dek 1 artı 1 sözleşmem var" dedi.

29.09.2009


 

Rijkaard hataları görüp, ders almamış..

Çarşambanın gelişi Perşembeden belli demiş eskilerimiz. Kasımpaşa maçında G.Saray'ın kötü sinyaller vermesi, galibiyetin son 5 dakikaya sığdırılması; G.Saray'ın bu gelişini haber verir nitelikteydi.

Reijkaard bu maçtan ders çıkarmamış. Öncelikle rotasyon denilen kadrodeğişikliğinde ve devamında maç içindeki oyuncu değişiklikleri, G.Saray'ı pozitif olarak değiştirmeye yetmedi. Üretkenlik adına G.Saray fakir görüntü ve acz içindeydi. İki metrenin üzerindeki Eskişehir kalecisinin üstüne ısrarla orta yapılması bunu anlatıyordu.

Mustafa Sarp ve Mehmet Topal iyi birer kesici olabilirler. Ancak oyun kalitesini yükseltmede çok kısır oyuncular. Sürekli yan ve geri pas yapmaları G.Saray'ın hızını kesiyor. Reijkaard ın ilerleyen dakikalarda Ayhan veya Eleno'yu sahaya sürmesi gerekirdi. Ancak Maç eksiği olan Aydın ile, Baroş-Nonda değişikliği galibiyet için yeterli olmadı.

G.Saray'da en önemli bir diğer problemde, defansın göbeğindeki sakatlıklar. Ne hikmetse buranın asıl oyuncuları sürekli sakat. Emre Aşık, Gökhan Zan, Emre Güngör sakat. Geçen sezon bu bölgedeki noksanlıklar sebebiyle G.Saray UEFA kupasına veda etmişti. Hakan Balta G.Saray'ın sol tarafı için çok önemli bir oyuncu. Göbekteki bu sakatlıklar yüzünden Hakan'ın bu bölgeye çekilmesi, G.Saray'ın gücünü önemli ölçüde azaltıyor. Keşke Caner'in yerine G.Saray bu bölgeye transfer yapsaydı.

Bu maç için söylenecek diğer önemli bir sözde şu: G.Saraylı oyuncuların coşkusu maçı forse etmek için yeterli değildi. İstek ve arzuları maçı koparmak için yetmedi. Eskişehirspor ise bu maçtan istediği puanı almak için dersine iyi çalışmış olduğunu gösterdi. Özellikle ikinci yarıda orta saha parsellemesini iyi yaptılar. Arda'yı etkisiz bırakmak için kademeli savunma yaptılar. Tepedeki iki takımdan ilk puan kaybeden G.Saray oldu. Bundan sonrada puan kayıpları mutlaka olacaktır. Önemli olan hataları görüp onlardan arınabilmek.

29.09.2009


 

DAUM'LU F.BAHÇE SON DAKİKADA KAZANMAYI BİLİYOR

TÜRKCELL Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde çıktığı 109 lig maçının, 39'unda son dakika golü bulurken, bu 39 maçın 37'sinde galip, 2'sinde de berabere kaldı. Bu 39 maçın 12'sinde ise son dakika golleri sarı-lacivertlilerin puan almasında doğrudan etkili oldu.

Turkcell Süper Lig'in 2009-2010 sezonu 7. haftasında konuk olduğu Antalyaspor'u Semih Şentürk'ün ayağından 90. dakikada bulduğu golle yenen Fenerbahçe'nin Alman çalıştırıcı Christoph Daum idaresinde bu durumu çok sık tekrar ettiği dikkati çekti.

37 MAÇTAN SON DAKİKADA 3 PUAN ÇIKARDI

Sarı-lacivertliler, bitime az bir süre kala gol kaydettiği 37 maçtan 3 puan çıkarmasını bilirken, 2005-2006 sezonunun 15. haftasında sahasında oynadığı Trabzonspor maçının 85. dakikasında Mert Nobre ile 2003-2004 sezonunun 9. haftasında deplasmanda oynadığı Bursaspor karşılaşmasının da 88. dakikasında Pierre Van Hooijdonk'un kaydettiği gollerle beraberliği son dakikalarda sağlamıştı. Toplam 109 lig maçının 12'sinde son dakika golleriyle doğrudan puan almayı başaran Fenerbahçe, bu 12 müsabakanın 6'sında 2-1'lik skor elde ederken, 2'sinde 1-0, 2'sinde 2-2, birinde 3-2 ve birinde de 4-2'lik skor üretti.

29.09.2009


 

BEŞİKTAŞ MOSKOVA'DA

BEŞİKTAŞ, Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla 30 Eylül Çarşamba günü oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı için Moskova'ya gitti.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde önceki gün gerçekleştirdiği antrenmanla CSKA Moskova maçının hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan ve dün sabah özel bir uçakla Moskova'ya giden Beşiktaş'ın kafilesinde şu oyuncular bulunuyor: Rüştü, Hakan, İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İsmail, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Fink, Ernst, Ekrem, Tello, Uğur, Tabata, Yusuf, Serdar Özkan, Holosko, Nihat, Nobre ve Bobo.

29.09.2009


 

Cimbom bu kez ‘Es’emedi ve koltuğu Fener’e devretti

Turkcell Süper Lig'de 7. haftanın son maçında Galatasaray, Eskişehirspor ile sahasında 1-1 berabere kalarak, liderlik koltuğunu Fenerbahçye kaptırdı.

Deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak puanını 21'e yükselterek lider oldu. Sarı-lacivertliler, 10. dakikada Kazım'ın attığı golle 1-0 öne geçerken, Ali Zitouni'nin golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın 90. dakikasında Semih'in ayağından gelen golle 2-1 öne geçen Fenerbahçe, haftayı da 3 puanla tamamlamayı başardı. Ligde yapılan diğer maçlarda ise Ankaragücü, deplasmanda Gaziantepspor'u 3-1, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Sivasspor'u 1-0 ve Bursaspor da yine sahasında Diyarbakırspor'u 4-0 yendi. Sarı-kırmızılılar, ilk puan kaybını Eskişehirspor karşısında yaşadı. Puanını 19'a çıkaran Galatasaray, puan cetvelinde Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada yer aldı. Beşiktaş ise fikstüre göre, ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşması bulunduğu için bu haftayı ''bay'' olarak geçti.

29.09.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Gaziantepspor-Ankaragücü : 1-3

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Sivasspor : 1-0

Gençlerbirliği-Trabzonspor : 2-2

Antalyaspor-Fenerbahçe : 1-2

Bursaspor-Diyarbakırspor : 4-0

Kayserispor-Kasımpaşa : 0-0

Galatasaray-Eskişehirspor : 1-1

Denizlispor-Manisaspor :1-1

29.09.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında Galatasaraylı Nonda, Eskişehirspor karşılaşmasında attığı gol ile gol sayısını 6'ya yükselterek ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu, 4'er golle Galatasaray'dan Milan Baros, Gaziantepspor'dan Souza ve Gençlerbirliği'nden Kahe izliyor.

29.09.2009


 

HAFTANIN KARMASI

İvesa (Eskişehir), Ferhat (Manisa), Tozo (Gençlerbirliği), Ediz (Ankaragücü), Murat Erdoğan (Kasımpaşa), Bülent Ertuğrul (Eskişehir), Kazım (Fenerbahçe), Metin (Ankaragücü), Volkan (Bursa), Alex (Fenerbahçe). Cesario (İstanbul Büyükşehir Belediye).

29.09.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

ALEX (FENERBAHÇE)

29.09.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

SELÇUK DERELİ (İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE-SİVAS)

29.09.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

ANKARAGÜCÜ

29.09.2009


 

8. HAFTANIN PROGRAMI

2 Ekim Cuma: Trabzonspor-Gaziantepspor. 3 Ekim Cumartesi: Manisaspor-Bursaspor, Diyarbakırspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş-Denizlispor. 4 Ekim Pazar: Sivasspor-Antalyaspor, Eskişehirspor-Kayserispor, Ankaragücü-Galatasaray ve Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçları yapılacak. Kasımpaşa ise fikstüre göre, ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşması bulunduğu için bu haftayı ''bay'' olarak geçecek.

29.09.2009


 

FİLEDE RAKİP SIRBİSTAN

POLONYA'DA devam eden 26. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Play-off'lara yükselen Türkiye, Katowice kentinde yapılacak (F) Grubu maçlarında mücadele edecek.

(B) Grubunu 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 4 puanla 3. sırada bitiren (A) Milli Takım, (F) Grubundaki ilk maçında bugün TSİ 16.00'da Sırbistan ile karşılaşacak. Bu grupta 3 maç yapacak olan ay-yıldızlı ekip, grup maçları sonunda ilk 2 takım arasına girebilirse yarı finalde ter dökecek.

29.09.2009


 

RONALDO GOLLE DÖNDÜ

BREZİLYA Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Corintians'ın forvet oyuncusu Ronaldo, 2 aylık sakatlığının ardından çıktığı ilk maçında gol atmayı başardı.

Takımıyla oynadığı Palmeiras maçında sol eli kırılan ve yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalan Brezilyalı forvet, takımının Sao Paulo ile yaptığı maçta bir gol atarak, takımına 1 puanı getiren golü kaydetti. Öte yandan, tam anlamıyla formuna ulaşamayan Ronaldo, 77. dakikada oyundan çıktı.

29.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.