30 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

MECLİSİN GÜNDEMİ TEZKERE VE AÇILIM

Ülke gündemini meşgul eden konular, Ekim ayında TBMM gündemine gelecek. “Demokratik açılım’’ konusu, genel görüşme şeklinde Genel Kurulda ele alınacak. TBMM’nin açıldıktan hemen sonraki önemli bir gündem maddesini de iki yıl önce TSK'ya verilen sınırötesi operasyon yetkisini bir yıl daha uzatacak tezkere oluşturuyor.


Hakim, deolojik düşünceden kurtulmalı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, hukukun üstünlüğünün ve bağımsızlığının sağlanması için yargıçların her türlü ideolojik düşünceden arınarak kar

IMF toplantıları yol kapatmayacak

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, 6-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantısı için hiçbir yolun trafiğe kapatılmayacağın


  Çankaya Belediyesinde promosyon yolsuzluğu

ÇANKAYA Belediyesinde çalışanların maaşlarından elde edilen “promosyon üzerinden yolsuzluk yapıldığı” iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.


  Demirtaş ve Ayna, zorla mahkemeye getirilecek

ANKARA 11. Ağır Ceza Mahkemesi, başka illerde açılan davalar kapsamında talimatla ifadelerinin alınması için DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ile DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna’nın zorla mahkemeye getirilmesini kararlaştırdı.


  TİSK: 2010 çok zor geçecek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Aylık Ekonomi Bülteninde, yılın son çeyreğine girilen bir dönemde açıklanan veriler ile birlikte Orta Vadeli Program ve Mali Plan da göz önüne alındığında Türkiye için 2010 yılının çok zor geçeceğinin söylenebileceği ifade edildi.


  Kriz, en çok fakirleri vurdu

ABD’de resesyon, en fazla orta sınıf ve yoksulları etkilerken, işten çıkarmaların hanehalkı bütçelerini tarumar etmesi yüzünden en zenginler ve en yoksullar arasındaki gelir uçurumu daha da arttı.


  26 bankanın katıldığı ortak ATM uygulaması yarın başlıyor

BankalararasI Kart Merkezi (BKM) koordinasyonunda çalışmaları yapılan ve Türkiye’de ATM hizmeti veren 26 bankanın da katıldığı Ortak ATM paylaşımına geçiş yarın itibariyle başlıyor.


  CHP’li Okay’ın kardeşi uyuşturucudan tutuklandı

İstanbul’dakİ uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


  Benzine, 8 kuruşluk indirim

AkaryakIt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatında litrede 8 kuruşluk indirim yapıldı.


  İnşaat sektöründe istihdam yüzde 25 düştü

Türkİye’de inşaat sektörü 2009 yılı ikinci döneminde (Nisan-Mayıs-Haziran), geçen yılın aynı dönemine oranla istihdam endeksi yüzde 25,3 azaldı.


  Abdülmelik Fırat vefat etti

HAK-PAR lideri Abdülmelik Fırat, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


  İsrail'le çifte standart, suça yardım ve yataklıktır

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi (NPT) sorumluluğundan İsrail’i istisna tutmanın ‘’suça yardım ve yataklık yapmak olacağını’’ ifade etti.


  Erdoğan, Baykal’dan tazminat kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazısına konu olan demecinde, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhinde açtığı davada, 5 bin TL manevi tazminat kazandı.


  GENELGELER DEĞİŞİYOR, YASAK DEĞİŞMİYOR

Cumhurİyetİn ilk yıllarından 1990’lara kadar siyah olan, daha sonra maviye dönüşen ve öğrencilikle özdeş hale gelen önlüklerin, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ‘’resmen’’ kalkması planlanıyor.


  Sınavlar psikolojiyi bozuyor

Her yıl Seviye Tespit Sınavına (SBS) girmek zorunda olan ve lise eğitiminin sonunda kendilerini bekleyen üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin, ciddî psikolojik yük altında kaldığı bildirildi.


  EĞİTİMİN DEVLETE FATURASI AĞIR

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Türkiye’deki ilköğretim öğrencisinin devlete bir yıllık maliyetinin bin 500, üniversitelinin ise 4 bin dolar seviyesine ulaştığını söyledi.


  OKULLARDA GRİP RİSKİNE DİKKAT!

Öğrencİlerİn, okulların açılmasıyla birlikte arkadaşlarıyla yakın temaslarının başladığı bu dönemde gribe yakalanma riskinin çok yüksek olduğu bildirildi.


  Kuş, domuz gribi, derken şimdi de at gribi başladı

Kanada’nIn Nova Scotia eyaletinde bir atın, sivrisineklerce taşınıp bulaştırılan bir virüs sebebiyle öldüğü açıklandı.


  Mahsul, kar altında kaldı

ARDAHAN'DA etkili olan kar yağışı tarım arazilerine zarar verdi. Kar yağışı sebebiyle çiftçilerin mahsulleri karlar altında kaldı.


  Polis, kayıp çocukları arıyor

Ramazan Bayramının ikinci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan ikisi kardeş 3 çocuğun bulunması için arama çalışmaları sürüyor.


  Karıncalar, antivirüse ilham oldu

Kolonİlerİ tehdit altındayken karıncaların verdiği savunma tepkisi, programcılara bilgisayar virüslerine karşı yeni silâh geliştirmede ilham kaynağı oldu.


  CD ve DVD kopyalamaya teknolojik engel

Bİlkent Yerleşkesi’ndeki Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü araştırmacıları, CD ve DVD’lerin kopyalanmasının önüne geçecek bir şifre sistemi geliştirdi.


  MP3 çalarlarda sağırlık riski

AB, Avrupa’da 10 milyon insanı sağırlık riski altında bıraktığı gerekçesiyle MP3 müzik çalarların sigara paketlerinde olduğu gibi sağlık uyarısıyla satılmasını istedi.


  Facebook anketine soruşturma

İnternet sosyalleşme sitesi Facebook’da ABD Başkanı Barack Obama’nın “ölümü” konusunda yapılan bir anket için soruşturma açıldı.


  Patatesin genetik haritası çıkarılıyor

DünyanIn çeşitli ülkelerinden araştırmacılar, patatesin genetik haritasının çıkarılması konusunda önemli adım attı.


  Kanser hücrelerine çipli takip

KanadalI bilim adamları, kanser hastalıklarının tedavisinde yeni boyut açacak bir mikro çip geliştirdi.


  Ve adam köpeği ısırdı

Gazetecİlİk mesleğinin uluslar arası haber değerlendirme kriterindeki ‘’Köpeğin adamı değil, adamın köpeği ısırması haberdir’’ kuralı, Kanada’da gerçek oldu.


  Ağaçlar, serumla sulanıyor

Çİn’İn kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde ağaçlar serum tekniği ile sulanıyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.