30 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEŞİKTAŞ ÇIKIŞ ARIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de bu sezon henüz istediği sonuçları alamayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de ilk maçını yitiren Beşiktaş, (B) Grubu'nda bugün Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla yapacağı karşılaşmayı kazanarak kötü gidişi durdurmayı hedefliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'nda ilk maçında kendi sahasında İngiltere'nin Manchester United takımına 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, grubundaki ikinci mücadelesini bugün CSKA Moskova takımıyla yapacak. Süper Lig'de bu haftayı boş geçen Beşiktaş ile CSKA Moskova arasındaki karşılaşma, Luzhniki Stadı'nda TSİ 19.30'da yapılacak. Siyah-beyazlı takımın rakibi CSKA Moskova ise grubundaki ilk maçında Almanya'nın Wolfsburg takımına deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu. İki takımın da ilk haftayı puansız geçmesinin ardından Beşiktaş, bugünkü maçı kazandığı takdirde grubundaki ilk galibiyetine de imza atacak.

GÖZLER GOLCÜLERİN ÜZERİNDE

Beşiktaş'ın CSKA Moskova takımıyla yapacağı karşılaşmada gözler golcü oyuncuların üzerinde olacak. Siyah-beyazlı takımın başarısız sonuçlar almasında en büyük etken olan gol sıkıntısı sonrası forvet oyuncuları Nobre, Bobo, Holosko ve Nihat'a büyük iş düşecek. Bu dört oyuncu da CSKA Moskova maçı için Rusya'ya götürüldü. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin Manchester United ile yapılan karşılaşmada kadroya dahil etmediği Brezilyalı oyuncu Bobo da CSKA Moskova karşılaşması için kafilede yer aldı. Bobo, Manchester United maçı öncesi kadrodan çıkarılmış ve Denizli'nin bu yöndeki kararı eleştirilmişti.

HAKEM İSPANYOL GONZALEZ

Beşiktaş ile CSKA Moskova arasındaki karşılaşmayı İspanyol hakem Manuel Enrique Mejuto Gonzalez yönetecek. Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak mücadelede Gonzalez'in yardımcılıklarını Jesus Calvo Guadamuro ve Roberto Diaz Perez Del Palomar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak ise Bernardino Gonzalez Vazquez görev alacak. Siyah-beyazlı takımın yarınki mücadeleye Hakan, Ekrem, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Ernst, Fink, Tello, Tabata, Bobo 11'i ile çıkması bekleniyor.

30.09.2009


 

Mustafa Denizli "siftah" peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'ndaki ikinci sınavını bugün Rusya'nın CSKA Moskova takımı karşısında verecek olan Beşiktaş'ta, ''Devler Ligi''ndeki maçlar teknik direktör Mustafa Denizli için de ayrı bir anlam taşıyor.

Fenerbahçe'nin başında 2001-2002 sezonunda ''Devler Ligi''de ''sıfır' çeken, Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk maçta da Manchester United'ın 1-0 galibiyetine engel olamayan deneyimli teknik adam, ilk puan veya puanlarını Moskova deplasmanında almaya çalışacak. Siyah-beyazlıların CSKA Moskova karşısında alacağı puan veya puanlarla deneyimli teknik adam da ''Devler Ligi''nde kariyerindeki ilklere imza atacak. Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2001-2002 sezonunda (F) Grubu'nda yaptığı 6 maçı da yitirerek, hiç puan alamadı. Grup maçlarını 3 gol atıp, 12 gol yiyerek son sırada tamamladı.

30.09.2009


 

Tribündeki tahrike tepki

Bursaspor-Diyarbakırspor arasında geçtiğimiz hafta oynanan Turkcell Super Lig maçında yaşanan gerginlik ve provokasyon olaylarına tepki büyürken, dostluk ve kardeşlik adına demokratik açılımlardan söz edilen hassas bir dönemde özellikle stadyumlarda bu çeşit provokatif olayların tekrarına meydan verilmemesi gerektiği belirtiliyor. Bu bağlamda, Bursa’da yaşayan Diyarbakırlılar, yaşanan olayların, stada tahrik amaçlı gelen belli bir grup tarafından çıkarıldığına inanıyor.

Bursa'da tribünler kasıtlı tahrik edildi BURSA'DA yaşayan Diyarbakırlılar, Bursaspor'un geçen cumartesi akşamı Diyarbakırspor ile yaptığı maç sırasında ve sonrasında yaşanan olayların, stada tahrik amaçlı gelen belli bir grup tarafından çıkarıldığına inanıyor. Bursa Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmuz Seviş, olayları tüm Bursa'ya ve Bursaspor taraftarlarına mal etmediklerini söyledi. Maç sonrası yaptıkları araştırmada, Diyarbakırsporlu taraftarların bulunduğu tribünlere yakın bir yerde bir grubun özellikle toplandığı, siyasi içerikli sloganlar atarak diğer taraftarları da etkilediği yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Seviş, bu çerçevede maç sırasında ve sonrasında istenmeyen olayların yaşandığını vurguladı. Seviş, Bursaspor'un güzel bir oyun sonrası sahadan 4-0 gibi net ve haklı bir galibiyetle ayrıldığını anlatarak, ''Bursaspor sahadan 10-0 bile galip ayrılsaydı hakkıydı. Ancak maç sırasında ve sonrası yaşananlar, ne Bursaspor ne de Diyarbakırspor camiasına yakışmamıştır'' dedi.

Şehmuz Seviş, bazı kesimlerin, ''Diyarbakır'daki maça gelmeyin, kötü olur'' gibi söylemlerini de tasvip etmediklerini, Bursaspor yönetimi, teknik heyeti, futbolcular ve hatta taraftarlarının Diyarbakır'da çiçeklerle karşılanacağına inandığını belirtti. Seviş, futbolun ve sporun doğal seyrinde gerçekleşmesini dilediklerini, Bursa'da yaşanan talihsizliğin Diyarbakır'a taşınmasının kimseye fayda kazandırmayacağını bildirdi. Bursa'da yaşayan Diyarbakırlıların büyük bölümünün Bursaspor sevdalısı olduğunu, yeşil-beyazlı takımın içeride ve deplasmandaki tüm maçlarını takip ettiğini anlatan Seviş, sunları söyledi:''Bu maçta yaşanan olumsuzlukları provokasyonun ürünü olarak değerlendiriyoruz. Bursa'da yaşayan Diyarbakırlılar olarak, doğduğumuz kentin takımının yenilmesi bir yanımızı burksa da doyduğumuz kent olan Bursa'nın güzide takımı Bursaspor'un sahadan haklı bir galibiyetle ayrılması, diğer yanımızı sevindirmiştir."

30.09.2009


 

DAUM OYUNCULARINDAN 100. GALİBİYETİ İSTİYOR

FENERBAHÇE ile 20092010 sezonuna başarılı bir başlangıç yapan teknik direktör Christoph Daum, takımından 100. galibiyeti istiyor.

Alman teknik adam yönetiminde bugüne dek çıktığı 147 resmi maçta 99 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda Moldova'nın Sheriff takımıyla yapacakları mücadeleyi kazanırsa, Christoph Daum'a ''Dalya'' sevinci yaşatacak. Fenerbahçe Futbol Takımı, daha önce 2003-2004, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında da başında bulunduğu Alman çalıştırıcı yönetiminde çıktığı toplam 147 resmi maçta elde ettiği 99 galibiyetin yanı sıra, 20 beraberlik, 28 yenilgi aldı. Fenerbahçe, bu sezon kendisi için Turkcell Süper Ligi'nde elde edilecek şampiyonluğun daha önemli olduğu her fırsatta dile getiren Christoph Daum yönetiminde en başarılı grafiği ligde çiziyor. Daumlu sezonlarda ligde yapılan 109 maçın 81'ini kazanan sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarındaki 19 maçta 6, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'daki 19 maçta da 12 galibiyet aldı.

30.09.2009


 

HOOJDONK: SÜPER LİG ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇECEK

FENERBAHÇE'NİN eski yıldız oyuncusu Van Pier Hoojdonk, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sezona çok iyi başladığını belirterek, Süper Lig'in bu sezon iki takım arasında çok çekişmeli geçeceğini söyledi.

Hooijdonk, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın lige çok iyi başladıklarını kaydetti. Eski golcü oyuncu, şöyle konuştu: "Fenerbahçe ve Galatasaray, lige oldukça iyi başladı. Fenerbahçe bu hafta kazanmasını bildi. Galatasaray ise berabere kaldı. Ancak buna rağmen Galatasaray, iyi bir takım ve sezona çok iyi başladı. Bu takımların yanı sıra Trabzonspor'da iyi maçlar çıkarırsa bu sezon müthiş bir lig olur."

30.09.2009


 

TÜRKİYE-ERMENİSTAN MAÇINA İSVEÇLİ HAKEM

TÜRKİYE-Ermenistan maçını İsveç hakem Martin Hansson yönetecek. Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, A Milli Futbol Takımı'nın 14 Ekim 2009 Çarşamba günü Ermenistan ile oynayacağı 2010 Dünya Şampiyonası grup eleme maçını yönetecek hakemler açıklandı.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek. Hansson'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.

30.09.2009


 

DİYARBAKIR HİPODROMU BUGÜN AÇILIYOR

TÜRKİYE Jokey Kulübü'nce yaklaşık 2 yıl önce Çınar ilçesine 6, Diyarbakır kent merkezine ise 26 kilometre uzaklıktaki Beşpınar Köyü'nde yapımına başlanan ve kurulu bulunduğu alan bakımından Türkiye'nin en büyük hipodromu niteliğine sahip Diyarbakır Hipodromu'nun resmi açılışı bugün yapılacak.

Diyarbakır'da, daha önce mera olan bin 500 dönüm alan üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin 8. ve en büyük hipodromu ile 36 yıl aradan sonra at yarışlarına hizmet verilmeye başlanacak.

30.09.2009


 

BURSALI HAKEME "ALTIN DÜDÜK"

ULUSLARARASI Güreş Federasyonları Birliği (FİLA), Danimarka'da devam eden Dünya Şampiyonası'nda görev yapan Bursa bölgesi hakemlerinden Bekir Çeker'e 'altın düdük' ödülü verdi.

Gençlik ve Spor Aydın İl Müdürlüğü'ne atanan Bekir Çeker, FILA yöneticileri ve FILA Hakem Komitesi üyelerinin oylarıyla Dünya Şampiyonası'nın en başarılı hakemi seçildi. Çeker, altın düdük ödülünü ve plaketini FILA Başkanı Raphael Martinetti'den aldı.

30.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.