06 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yepyeni bir yatırım aracı

"GRAMALTIN"LARIN BANKALARDA KABUL GÖRMESİ, YASTIK ALTINDA YATAN MİLYARLARCA DOLAR, EURO VEYA TÜRK LİRASI DEĞERİNDEKİ ALTINLARIN TÜRK EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR.

İSTANBUL Altın Rafinerisi A.Ş. (İAR) ve Kuveyt Türk Katılım Bankası işbirliği ile finansal piyasalarımız yepyeni bir ürüne kavuşuyor. İstanbul Altın Rafinerisi 1996 yılında T.C Hazinesinin teşviki, İstanbul Altın Borsası, bankalar ve altın sektörünün önde gelen firmaları tarafından Türkiye’yi bölgede altın merkezi yapmak amacıyla kurulan ve halen yönetim kurulunda T.C. Hazine Temsilcisi ve İstanbul Altın Borsası Temsilcisi olan altın sektörünün en güvenilir ve sağlam firmalarından biri.

Yine Kuveyt Türk Bankası da ortakları arasında Kuveyt Finans Kurumu, İslâm Kalkınma Bankası ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün bulunduğu ve özellikle altın yatırımcılığı konusunda uzman olan bir bankası.

Türkiye’de yaşayanların altına olan ilgisi her geçen gün artıyor. Gerek takı gerekse de yatırım amaçlı çok büyük oranlarda altına yatırım yapılıyor. Bu yüksek altın oranı bazı araştırmacılara göre 5.000 ile 7.000 ton arası değişmektedir. Bugünün rakamı ile ‘yastık altı’ denilen altın nakit olarak 160 Milyar USD ile 220 Milyar USD arasında tahmin edilmekte.

Yatırım amaçlı alınan altına ödenen paralar ekonomiden kaçan, yastık altına giden para haline geliyor. Bu da zaman içinde ekonomiyi zayıflatmaktadır. Aksine eğer bu paralar ve altın ekonominin içinde kalsa idi, gerçekten yastık altında duran miktarı da düşündüğümüz zaman çok kuvvetli bir ekonomimiz olacaktı.

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Ömer Halaç’ın yıllar önce hedeflediği ve temellerini attığı tescilli “GRAMALTIN”ların bankalarda kabul görmesi, bankaların altın hesabı açarak hesaptaki altınların gelir kazandırması ve yastık altında yatan milyarlarca Dolar, Euro veya Türk Lirası değerindeki altınların Türk ekonomisine kazandırılması projesi hayata geçiyor.

İstanbul Altın Rafinerisi üretmiş olduğu iç ve dış piyasalarda yıllardır güvenle kendisine yer edinmiş olan GRAMALTIN markalı farklı ağırlıklardaki külçe altınlar artık Kuveyt Türk şubelerinde katılım hesaplarına sanki TL, USD veya EURO gibi fiziki olarak yatırılabilecek, karşılığında da fiziki olarak yani altın olarak kâr payı kazandıracak. Hesap sahibi istediği zamanda hesabından, istediği miktarda altını yine altın olarak çekebilecek. Ayrıca bankada hesaba yatırılan altınlar her bir gerçek kişi hesabı için 50,000 TL ye kadar TMSF tarafından sigortalanacak.

1 – 2,5 – 5 – 10 – 20 – 50 – 100 – 1.000 gramlık tescilli İAR damgalı külçe altınlar en küçük yatırımcılardan en büyük yatırımcılara kadar herkese hitap edebilecek. Geleneklerinde ve Türk halkının aile yapısında oldukça önemli bir yere sahip olan altın, bu yeni ürün sayesinde yatırımcılara oldukça büyük avantaj sağlayacak.

Bu projede en büyük katılımcı olarak evdeki hanımları görülüyor. Genellikle altının sahibi olarak onlar, altınların saklanması muhafazası vb gibi konularda şikâyet etmekteler. Artık, sahip oldukları altınları, “GRAMALTIN” a değiştirerek KUVEYTTURK şubelerinde katılım hesabı açarak altınlarını muhafaza altına alarak gelir elde etmeye başlayabilirler.

İstanbul/ YENİ ASYA

06.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Yepyeni bir yatırım aracı

  Uyum içinde çalışılsa büyüme sağlanır

  “İnsanî gelişme endeksi’nde 79. sıradayız

  Durmuş Yılmaz, “yılın başkanı”

  Küresel krize çare

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.