06 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bu koleksiyon farklı!

SİVAS Yeni Ata Sanayi Sitesi’nde mobilyacılık yapan Bahattin Okurkan’ın (59), hayvana benzeyen ağaç köklerinden oluşturduğu koleksiyonu görenleri şaşırtıyor. Mobilya ustasının dağlardan topladığı kuru ağaç köklerinden 36 yılda yaptığı koleksiyonunda; fil, maymun, at başı, timsah, ayı, çift başlı yılan, geyik başı ve gergedan figürleri yer alıyor. İşlerinden arta kalan zamanlarında avcılık yapan Okurkan, dağlardan topladığı hayvana benzeyen ağaç köklerini işyerine getirerek bir dizi işlemden geçiriyor. Ufak müdahalelerle ağaç köklerini hayvan figürü haline getiren Okurkan, boya ve vernik işleminin ardından onları atölyesinde sergiliyor.

Yaş ağaçları kesinlikle kesmeyen Okurkan, kuru ağaç köklerine şekil vermeyi tercih ediyor. Okurkan, bugüne kadar fil, maymun, at başı, timsah, ayı, çift başlı yılan, geyik başı ve gergedan figürlerinden oluşan bir koleksiyon kurdu. Son olarak uyuyan fok balığına benzeyen bir ağaç köküne şekil vermeye çalışıyor.

Bahattin Okurkan, oluşturduğu koleksiyonu düzenleyeceği sergiyle kamuoyuna tanıtmak istediğini söyledi. Çocukluğundan beri hayvanlara benzeyen ağaç köklerine merak duyduğunu belirten Okurkan, küçüklüğünde de çamurdan hayvan ve araba figürleri yaptığını söyledi. Mobilyacı olması nedeniyle mesleğinin ağaç kökleri ve ahşap oymacılığına yatkın olduğunu anlatan Okurkan, “36 yıldır dağlarda bulduğum ağaç köklerine ufak rötuşlar yaparak, onları hayvan ve başka şekillere benzetiyorum. Köklerin oluşturduğu figürleri görenler, şaşkınlığını gizleyemiyor. Satın almak isteyenlere ise bunları veriyorum.” dedi.

Okurkan’ın yetenekleri ağaç köklerine şekil vermekle sınırlı değil. Aynı zamanda karakalem resim çizebilen Okurkan, ahşaptan oyuncak araba, kağnı, sehpa ve çeşitli süs eşyaları da yapıyor. Sivas / cihan

06.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu koleksiyon farklı!

  Erzurum Avrupa edebiyatını kucaklıyor!

  Tarihî Kavaflar Çarşısı’nın restorasyonu tamamlandı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.