06 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ALEX'İN GÖZÜ MİLLİ TAKIMDA

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Alex, Gençlerbirliği karşılaşmasında çok önemli bir sonuç elde ettiklerini söyledi.Basın mensuplarına açıklama yapan Alex, önemli olanın kazanmak olduğunu ifade ederek, ''Takım olarak iyi mücadele ettik ve almak zorunda olduğumuz 3 puanı kazandık. Tabii isteğimiz her zaman kazanmak'' dedi. Sarı-lacivertli takımın, Alex'in oyunda olduğu maçlarda daha iyi performans sergilediği şeklindeki bir yorum üzerine, buna katılmadığını belirten Brezilyalı oyuncu, ''Fenerbahçe büyük bir takım ve ben de sadece bu takımın bir parçasıyım. Kadromuzda bireysel olarak oldukça kaliteli oyuncular var. Fenerbahçe'nin gücü de buradan geliyor'' derken, ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını vurgulayarak, ''İyi yolda olduğumuzu söyleyebiliriz. Kazanmayı sürdürüyoruz. Tabii ki eksiklerimiz var ve zaman içinde daha iyi olacağız'' diye konuştu.

BİR GÜN BİR TAKIM BİZİ YENECEK

Ligin ilk 8 haftasında rakiplerini yenerek ligde kendilerine ait en iyi başlangıç rekorunu geliştiren Fenerbahçe'nin bir gün yenileceğini ifade eden Alex, bunun olmaması için mücadele ettiklerini anlattı ve ''Her zaman böyle kazanarak devam etmeyeceğiz. Bir gün bir takım bizi yenecek ama biz futbolcular olarak bunun mümkün olduğunca geç olması için çabalıyoruz. Mevcut durum da üzerimizde baskı yaratmıyor'' ifadesini kullandı. Yine takım arkadaşı Emre Belözoğlu'na övgüde bulunan Alex, Emre'nin takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu, hem saha içinde, hem de saha dışında nasıl daha iyi oynayabilecekleri konusunda konuştuklarını dile getirdi.

MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTERİM

Sarı-lacivertli oyuncu, takım arkadaşı Dos Santos ile Galatasaray'da forma giyen Elano'nun davet edildiği Brezilya milli takım kadrosunda kendisinin neden yer almadığı ve teknik direktör Dunga ile aralarında sorun olup olmadığı yönündeki soru üzerine şunları söyledi: ''Dunga ile aramda hiçbir sıkıntı yok. Kaldı ki tanımıyorum bile. Sadece futbolculuğu dönemindeki başarılarından kendisini biliyorum. Problem ya da kırgınlık yok. Brezilya milli takım hocası Dunga'dır. O istediğini çağırır, istemediğini çağırmaz. Tabii ki ben de orada olmak isterim. Ancak çağrılmamam bende kırgınlık meydana getirmez. Ben futbolumu oynamayı sürdürürüm. Elbette Brezilya milli takımında oynamayı hak ettiğimi düşünüyorum ama teknik direktörün kararına saygılıyım.'' Brezilyalı oyuncu, son olarak Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biri olarak Galatasaray'ın eski oyuncusu Hagi ile beraber adının söylendiği şeklindeki bir yoruma da Hagi'nin kendisiyle aynı pozisyonda oynayan değerli bir oyuncu olduğunu ve kendisinin bu şekilde karşılaştırılmasını mutluluk verici bulduğunu sözlerine ekledi.

Rekortmen Daum'un

büyük başarısı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, sarı-lacivertli ekibin başında elde elde ettiği performans rekorlarıyla dikkati çekiyor. Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonuna ilk 8 maçta elde ettiği galibiyetlerle güzel bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Alman teknik adam yönetiminde 45 yıllık (7 maç) sezona en iyi başlangıç rekorunu 8 maça taşıyarak, yeni bir başarıya imza attı. Sarı-lacivertli ekibi lig mücadelesinde hep zirvede tutan, daha önceki 3 sezonunda 2 şampiyonluk 1 ikincilik yaşayan Daum, 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'nin kendi tarihinde 11 maçlık üst üste galibiyet rekorunu 12'ye taşımıştı.

BÜTÜN ÜNVANLARI ELE GEÇİRDİ

Alman çalıştırıcı 2005-2006 sezonunda, Fenerbahçe'nin teknik direktörleri arasındaki değerlendirmede, 1. ligde üst üste en fazla maça çıkma rekorunu da kırmıştı. Fenerbahçe, yine 2005-2006 sezonunda Christoph Daum yönetiminde, ligin ilk yarısını 45 puanla tamamlayarak, 3 puanlı sistemde 34 maç üzerinden oynanan son 15 sezonun en iyi ilk yarı performansını ortaya koymuştu. Daum yönetimindeki sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda ligin ilk yarısını namağlup tamamlamıştı.

06.10.2009


 

Rijkaard: Sorumlu benim

SÜPER Lig'in 8. haftasında bu sezonku ilk yenilgisini alan Galatasaray'da Teknik Direktör Frank Rijkaard, ''Gardımız tamamen düşünce böyle bir skor ortaya çıktı.'' dedi. İlk haftalarda her şeyin iyi gittiğini ve bol gollü galibiyetler aldıklarını vurgulayan Rijkaard, üst üste alınan puan kayıplarıyla ilgili ise şöyle konuştu; "Tabii ki bu hafta içinde bunun sorunları üzerinde çalışacağız, ama milli maç var. Trabzonspor maçında bazı değişiklikler olacak. Yeniden ilk altı haftada oynadığımız iyi futbol ve bol gollü maçlarımız olacak. Milli takımlarda olacak futbolcularımız nedeniyle hafta içinde bu mağlubiyetin nedenlerini ve çözümlerini tüm futbolcularımız ile paylaşamayacağız, ama ondan sonra bakacağız. Takım üzerinde bir baskı kuramayız. İlk altı haftada nasıl bir takım olduğumuzu gösterdik ve bundan sonra da göstereceğiz. Galip geldiğimiz zaman nasıl ayaklarımızın üstünde durabiliyorsak, mağlup olduğumuz zaman da iki ayağımızın üstünde durmasını biliriz."

ÇİFT FORVETE DÖNÜYOR

Rijkaard, taktiklerde de değişikliklere gidebileceğini belirterek, ''Çift forvetle oynayabiliriz. Şu an için sıkıntımız yok ve futbolcularımız da, ben de oynadığımız sistemden memnunum. Unutulmaması gereken bir nokta da var. Nonda'ya bakmak lazım. Çok ciddi bir sakatlık geçirdi ve 90 dakika oynayacak gücü yok. Onu hazır olduğu zaman oynatacağız. Gol atmak için ekstra motivasyona ihtiyacımız var. Bundan sonra derslerimizi iyi çalışacağız. Rakibimiz golü bulduktan sonra tekrar golü bularak skoru kendi lehimize değiştirmemiz gerekir" diye konuştu.

06.10.2009


 

G.Saray'ın defoları A.Gücü karşısında ortaya çıktı

Sturm Graz ve Kasımpaşa maçlarındaki beraberlikler G.Saray'da özgüveni kaybettirmiş. Mağlubiyetlerin demoralize olmadaki etkisini biliyorduk ta, beraberliklerin bu kadar etkili olacağını bilemezdik açıkçası. G.Saray'daki kötü gidişin sebebi elbetteki iki beraberlik değil sadece. Önceki iki yazımda teknik direktör Rijkaard'ın bazı konularda tedbirler alması gerektiğine dikkat çekmiştim. İlk uyarıyı Kasımpaşa, ikincisini Sturm Graz takımları yaptı yapmasına da, gerekli ders alınamamış belli ki. G.Saray takımı tekniğe dayalı oynamayı düşünen kaliteli oyuncularının becerisiyle, ısırmayan takımlara karşı gollü galibiyetlerle sezona giriş yaptı. Ancak Sturm Graz ve Ankaragücü maçlarında, rakiplerin ısıran oyun felsefesi G.Saray'ı bozdu. Dişe diş mücadeleyi bir takım olarak yapmayan G.Saray'ın defoları ortaya çıktı. Bir de buna bizim de anlamadığımız form düşüklüğü eklenince, 15 gün öncesinin fırtına takımının yerine, titrek ve güvensiz bir G.Saray izlemeye başladık. Ayağındaki topu rakibe gol pası veren, gole giden rakibini seyreden oyuncular üç maç öncesinin oyuncuları ama, nedensekazanma mantalitelerinde yetersizlik ileri safhaya varmış.

Diğer bir önemli husus, G.Saray'ın saha dışı faktörlerle bir yerlere çekilmek istenmesi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın son zamanlarda, G.Saray'ın kaptanı Arda ile ilgili etik olamayan transfer çıkışları. Arda gerçekten çok iyi bir G.Saraylı. Uçuk rakamlarla seni alacağım lafı, oyuncunu kafasını karıştırmaya yönelik. Alacağından falan değil. Ancak durduk yerde bu çıkış öyle sıradan değil. Şimdi kalksa Adnan Polat, F.Bahçe kaptanına astronomik fiyatla transfer teklif yapsa bunun kabul edilebilir tarafı olur mu? Bunlar yanlış şeyler. Daha geçen hafta, F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu basketbolcuları Mirsad Türkcan'a, Efes Pilsen'in zamansız transfer teklifinin "ayartma" ve "organize iş" olduğunu söylemesi başkan Aziz Yıldırım'ın yaptığıyla ters düşmüyor mu?

Bir diğer husus, hakemlerin G.Saray maçlarındaki akıl almaz hataları. Kasımpaşa maçında, kaleye giren topu elle çelen oyuncuyu göremeyen, A.Gücü maçında 75. dakikada, maç 0-0'ken Nonda'nın düşürülüşünü atlayan ve bir sürü çifte standart düdük çalan hakemlerde, düşüşün önemli bir parçası oldu. Bütün bu olanların karşısında, G.Saray yönetiminin sessiz kalmasıysa işin düşündürücü diğer tarafı.

[email protected].

SAİD OKUR

06.10.2009


 

Terim kart cezalısı Arda ve Emre'ye izin verdi

(A) MİLLİ Futbol Takımı'nın, Belçika ve Ermenistan ile yapacağı 2010 Dünya Kupası eleme grubundaki son karşılaşmalar için aday kadroya çağrılan futbolculardan Emre Belözoğlu ve Arda Turan'a izin verildi. Teknik direktör Fatih Terim, sarı kart kart cezalısı olmaları nedeniyle 10 Ekim'de Brüksel'de oynanacak Belçika karşılaşmasında forma giyemeyecek Emre ve Arda'ya, 8 Ekim Perşembe gününe kadar izin verdi. Ermenistan ile 14 Ekim'de Bursa'da oynanacak maçta forma giyebilecek Emre ile Arda, milli takımın Hollanda'nın Tegelen kentinde yaptığı kampa 8 Ekim Perşembe günü katılacak. Bu arada Sercan'ın Belçika maçına kadar iyileşebileceği bildirildi.

06.10.2009


 

Beşiktaş ilk 100 takımın dışında kaldı

DÜNYANIN en iyi futbol takımları sıralaması Eylül ayı değerlendirmesinde, sezona kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, büyük bir düşüş yaşayarak, ilk 100 takımın dışında kaldı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Ekim 2008 ile 30 Eylül 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede, Turkcell Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarısız sonuçlar alan Beşiktaş, geçen aya oranla 49 sıra birden düşerek, 102.5 puanla 139. sırada yer aldı. Galatasaray'ın 1 basamak gerileyip 216 puanla 12. sırada bulunduğu değerlendirmede, Fenerbahçe ise 9 sıra gerileyip 153.5 puanla 49. sırada kendine yer buldu. Değerlendirmede Sivasspor 87.5 puanla 196'ncı, Trabzonspor 79.5 puanla 247'nci, Bursaspor ise 72.5 puanla 291. sırada bulunuyor.

06.10.2009


 

A Millîler Hollanda'da

(A) MİLLİ Futbol Takımı, Belçika ve Ermenistan ile yapacağı 2010 Dünya Kupası eleme grubundaki son karşılaşmalar öncesi, İstanbul'da toplandı. Belçika ile 10 Ekim'de deplasmanda, Ermenistan ile de 14 Ekim'de Bursa'da karşılaşacak milliler, sabah saatlerinde Polat Renaissance Otel'de bir araya gelirken, hemen ardından özel bir uçakla Almanya'nın Düsseldorf kentine itti. Milli takım kafilesi, buradan otobüsle kamp yapacağı Hollanda'nın Venlo kentinin Tegelen kasabasına geçti. Hazırlıklarını Tegelen'de sürdürecek milliler, 9 Ekim'de Hollanda kampını tamamlayıp, yine otobüsle Brüksel'e gidecek. (A) Milli Takım'da, yurt dışında forma giyen oyuncuların, Hollanda'da takıma katılacakları bildirilirken, sakatlığı nedeniyle de Galatasaraylı oyuncu Sabri Sarıoğlu'nun kadrodan çıkarıldığı ifade edildi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetimindeki (A) Milli Takım aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Sinan Bolat (Royal Standard Liege), Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş) Savunma: Gökhan Gönül, Önder Turacı (Fenerbahçe), Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İbrahim Kaş, İsmail Köybaşı (Beşiktaş) Orta saha: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Ceyhun Eriş (Ankaragücü), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Yusuf Şimşek (Beşiktaş), Tuncay Şanlı (Stork City)z Forvet: Halil Altıntop (Schalke 04), Nihat Kahveci (Beşiktaş), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Sercan Yıldırım (Bursaspor).

06.10.2009


 

F.Bahçe arayı açıyor

Turkcell Süper Lig'de 8. haftanın son maçında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek, liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, 8. haftadaki maçından da üstün ayrılıp, kendine ait 7 maçlık galibiyet serisini geliştirmeyi başarırken, 24'e çıkardığı puanıyla Galatasaray ile puan farkını 5'e çıkardı. Bu sezon ilk ve tek galibiyetini Süper Lig'de 2. haftada Antalyaspor karşısında alan Beşiktaş, Denizlispor karşılaşması öncesinde galibiyet sevinci yaşamıyor olmasının yanısıra, ligde 372 dakikadır gol da atamıyordu. Siyah-beyazlı takımın son golünü, ligin 2. haftasında Antalyaspor karşında Tello kaydetmişti. Son 4 maçı kazanamayan Beşiktaş, Denizlispor'u 1-0 yenerek galibiyet hasretine son verdi. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ve CSKA Moskova maçlarını kaybeden ve Turkcell Süper Lig'de bu sezon yaptığı 6 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan siyah-beyazlı takım, Denizlispor'u 49. dakikada Tabata'nın attığı golle 1-0 yenerek ''nefes'' aldı.

Eskişehirspor, evinde Kayserispor'a tek golle boyun eğerken, sezona kötü başlayan ve teknik direktörü Bülent Uygun'u kaybeden Sivasspor, Antalyaspor'u 2 - 0 yenerek ilk galibiyetini aldı. 16 golün atıldığı 8. haftada 4 karşılamada evsahibi takımlar sahadan galibiyetle ayrılırken 3 karşılaşmada ise deplasman takımları 3 puanın sahibi oldu. Bir karşılaşmada ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Bu arada, Kasımpaşa, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir alt lige düşürülen Ankaraspor ile karşılaşması bulunduğu için bu haftayı ''bay'' geçti.

06.10.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor-Gaziantepspor :( 0 - 0 )

Manisaspor-Bursaspor :( 0 - 2 )

Diyarbakırspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi :( 1 - 3 )

Beşiktaş-Denizlispor :( 1 - 0 )

Eskişehirspor-Kayserispor :( 0 - 1 )

Sivasspor-Antalyaspor :( 2 - 0 )

Ankaragücü-Galatasaray :( 3 - 0 )

Fenerbahçe-Gençlerbirliği :( 3 - 0 )

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında bu hafta 6 golle liderliğini sürdüren Galatasaraylı Nonda'yı, 4'er golle takım arkadaşı Baros, Gençlerbirliği'nden Kahe, Kayserispor'dan Makukula ve Gaziantepspor'dan Souza takip etti. 2 gol kaydedip, toplam 3 gole ulaşan Fenerbahçeli Alex'i, yine 3 golle Trabzonspor'dan Colman ve Egemen, Ankaragücü'nden Emre Aygün ve Fenerbahçe'den Güiza izledi.

HAFTANIN KARMASI

Volkan (Fenerbahçe), Cesario (İstanbul Büyükşehir), Tolga Seyhan (Gaziantep), Hürriyet (Ankaragücü), Emre (Fenerbahçe), Tabata (Beşiktaş), Serhat (İstanbul Büyükşehir), Turgay (Bursa), Kamanan (Sivas), Alex (Fenerbahçe), Murat (Ankaragücü).

HAFTANIN FUTBOLCUSU

ALEX (FENERBAHÇE)

HAFTANIN HAKEMİ

FIRAT AYDINUS (BEŞİKTAŞ - DENİZLİSPOR)

HAFTANIN TAKIMI

ANKARAGÜCÜ

9. HAFTANIN PROGRAMI

16 - 18 Ekim: Antalyaspor-Diyarbakırspor, Beşiktaş-Kasımpaşa, Galatasaray-Trabzonspor, Gaziantepspor-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Sivasspor, Büyükşehir Bld.Spor-Manisaspor, Kayserispor-Ankaragücü ve Denizlispor-Bursaspor maçları yapılacak. Eskişehirspor ise fikstüre göre ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşması bulunduğu için bu haftayı ''bay'' geçecek.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P Av

1. FENERBAHÇE 8 8 0 0 17 3 24 14

2. GALATASARAY 8 6 1 1 20 9 19 11

3. BURSASPOR 8 5 1 2 15 7 16 8

4. ESKİŞEHİRSPOR 8 3 4 1 11 9 13 2

5. TRABZONSPOR 8 3 3 2 15 9 12 6

6. KAYSERİSPOR 7 3 3 1 7 5 12 2

7. İSTANBUL BŞ. BLD. 8 3 3 2 11 12 12 -1

8. GENÇLERBİRLİĞİ 8 2 5 1 11 9 11 2

9. MANİSASPOR 8 2 4 2 7 7 10 0

10. ANKARAGÜCÜ 8 2 3 3 12 10 9 2

11. BEŞİKTAŞ 7 2 3 2 4 5 9 -1

12. DİYARBAKIRSPOR 8 2 3 3 8 13 9 -5

13. GAZİANTEPSPOR 8 1 4 3 8 11 7 -3

14. ANTALYASPOR 8 2 0 6 6 12 6 -6

15. ANKARASPOR 4 1 2 1 3 4 5 -1

16. SİVASSPOR 8 1 1 6 6 15 4 -9

17. DENİZLİSPOR 7 0 3 4 3 12 3 -9

18. KASIMPAŞA 7 0 1 6 3 15 1 -12

06.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.