16 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Erteleme ortak karardı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, İsrail’in Anadolu Kartalı tatbikatından dışlanmasıyla ilgili olarak, “ABD ve diğer katılımcılar, tatbikatın ertelenmesi için ortak karar aldı” şeklinde konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Geoff Morrell, ülkesinin, “Anadolu Kartalı” tatbikatının uluslar arası bölümünün ertelenmesi için geçen hafta katılımcı ülkelerle birlikte çalıştığını belirterek, “Türk hükümeti, tatbikatın senaryosunun konseptini değiştirme kararı almıştı ve bu, ABD’nin (tatbikata) katılımına imkân vermiyordu” dedi. Morrell, Pentagon’da düzenlediği olağan basın toplantısında, “Türkiye’nin, İsrail ve ABD’nin de katılacağı tatbikatı son dakikada ertelemesine Pentagon’un tepkisinin ne yönde olduğuna” dair soruyu cevapladı. Sözcü Morrell, “Bu kararın bir tarafı olduğumuzu bilmiyorum. ABD, tatbikatın ertelenmesi için geçen hafta katılımcı ülkelerle birlikte çalıştı” diye konuştu. “NATO’nun kilit bir müttefiki olan Türkiye ile geniş çapta askeri işbirliğine önem verdiklerini” vurgulayan Morrell, “Gelecekte daha da yakın işbirliğini teşvik etmeye her açıdan niyetliyiz. Bunun bir sonraki adımı, Türkiye ve ABD’nin 2010 yılı baharında ikili düzeyde yapmayı planladığı ‘Anadolu Şahini’ tatbikatı. Bu tatbikatın planlaması yeni başlıyor ve burada bir sorun beklemiyoruz” dedi. Morrell, “ABD’nin üçlü tatbikatın ertelenmesine neden ilgi gösterdiği” sorusunu da şöyle cevapladı: “Türk hükümetinin, (tatbikatın) senaryosunun konseptini değiştirme kararı vardı ve bu, ABD’nin katılımına imkân vermiyordu. İsrail, tatbikatın katılımcı ülkeler listesinden çıkarılmıştı ve ABD hükümeti, herhangi bir ülke için, listeden son dakikada çıkarılmanın yakışık olmadığına inanıyor” Morrell, “Türkiye’nin neden böyle bir karar aldığını açıklayıp açıklamadığının” sorulması üzerine de, “Bize bir açıklama yapmış olabilirler, ama İsrail’in neden katılımcı listesinden çıkarıldığını Türk hükümetine sormanız lâzım” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü, üçlü tatbikat için yeni bir tarih belirlenip belirlenmediğine dair bu aşamada bilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

16.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’i istemedik makul karşılandı

  Erteleme ortak karardı

  Filistinliler “Mickey Mouse” devletini kabul etmeyecek

  Urumçi’de, 6 idam daha

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.