16 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

‘Süper’ ligimiz gol fakiri

Turkcell Süper Lig, şu ana kadar atılan gol sayısı bakımından Avrupa’nın önde gelen ligleri arasında son sıralarda yer almasıyla dikkati çekiyor. İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya birinci futbol liglerinde yer alan takımların bu sezon şu ana kadar attıkları toplam gol sayıları değerlendirildiğinde, Turkcell Süper Lig, 173 golle 5. sırada yer alıyor.

Sıralamaya göre birinciliği 229 golle İngiltere Premier Ligi alırken, 2. sırayı 205 golle Fransa Ligue 1 elde etti. Almanya 1. Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 199 golle 3. olduğu değerlendirmede, dördüncülüğü 176 golle İspanya La Liga aldı. Değerlendirmeye göre, İtalya Serie A ise 164 golle Turkcell Süper Lig’in ardından son sırada yer aldı. Turkcell Süper Lig’in ilk haftasında toplam 19 gol kaydedilirken, takımlar ikinci haftada 28 gole imza attı. Gol bakımından oldukça kısır geçen 3. haftada ise sadece 16 gol atıldı. Ekipler, 4. haftada 23, 5. haftada 26, 6. haftada 22 ve 7. haftada da 20 gole imza attılar. Son haftada ise 19 gol kaydedildi.

Ligde geride kalan 8 hafta sonunda toplam 173 gol atılırken, 2. hafta en çok gol atılan hafta oldu. Takımlar, bu haftada 28 gole imza atarken, en gollü karşılaşmalar 5’er golle Eskişehir-spor-Bursaspor ile Galatarasay-Denizlispor maçları oldu. 2. haftada Sivasspor ve Antalya- spor dışında bütün takımlar gol atmayı başardı.

Ligde şu ana kadar en az golün atıldığı hafta ise 3. hafta oldu. Bu haftada oynanan 9 karşılaşmada takımlar toplamda sadece 16 gol sevinci yaşadı. Ligde yer alan 18 takımdan 7’si 3. haftada fileleri havalandırmayı başaramazken, bu haftada, Gençlerbirliği-Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor maçları golsüz beraberlikle tamamlandı. 3. haftada oynanan maçlarda 7 takım golle buluşamazken, sahasında Kayserispor’a 4 gol atan Galatasaray, haftanın en golcü takımı oldu.

16.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Süper’ ligimiz gol fakiri

  Hidayet, ilk kez Toronto formasıyla

  Aslan 104 yaşında

  Terim: Konuşmanın anlamı yok

  Avrupa kıt'asının takımları aşağı yukarı belli oldu

  F.Bahçe’de 2. Alex Özer Hurmacı mı?

  Bobo’nun son yılı

  Gazeteci dövmek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.