17 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

POTADA PERDE AÇILIYOR

BEKO Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonu bugün yapılacak maçlarla başlıyor. Lig bugün yapılacak 5 karşılaşma ile başlarken, 18 Ekim Pazar günü 2 oynanacak ve 19 Ekim Pazartesi günü yapılacak 1 maç ile ilk hafta maçları tamamlanacak. Ligde devre arası olmayacak ve 30 hafta sürecek normal sezon 25 Nisan'da sona erecek. 9-10 Ocak tarihlerinde Beko All Star organizasyonu nedeniyle lig maçlarına bir hafta ara verilecek. Normal sezonu ilk 8 içinde tamamlayan takımlar play-off oynayacak. Ligde son iki sırayı alan takımlar ise bir alt lige düşecek. Play-Off serisi ise 28 Nisan-8 Haziran tarihleri arasında oynanacak. Beko Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonundan itibaren takımların maç kadrolarında bulunan 5 yabancıdan en az 2'si Avrupalı oyuncu olacak. 2007 yılında lig kurulunun aldığı karar gereği, yeni sezondan itibaren maç kadrosunda 5 yabancı oyuncu bulunduracaklarını beyan eden takımlar, kadrolarında en az 2 Avrupalı oyuncu, 4 yabancı bulunduracak takımlar ise 1 Avrupalı oyuncu bulundurmak zorunda olacak. 2008-09 sezonunda maç kadrosunda 5 yabancı oyuncu bulunduracaklarını beyan eden kulüpler, bu oyunculardan en az 1'ini Avrupalı oyuncular arasından seçmekteydi. Beko Basketbol Ligi'nde ilk derbi maçı 5. haftada Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılacak. Ligde Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turka derbisi 12. haftada, Beşiktaş Cola Turka-Galatasaray Cafe Crown derbisi ise 13. haftada oynanacak. Ligde geçen sezonun finalistleri Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker ise 4. hafta karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Ülker, ligde ilk 5 maçını seyircisiz oynayacak. Sarı-lacivertlilerin, 17 Haziran 2009 tarihinde Efes Pilsen ile oynadığı play-off final serisinde yaşanan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası bulunuyor. Fenerbahçe'nin bugün Kepez Belediyesi ile yapacağı maçta seyirci olmayacak. BASKETBOLDA İLK HAFTA MAÇLARI 17 Ekim Cumartesi 16.00 Antalya B. Belediyesi-Türk Telekom (Atatürk) 17.00 Darüşşafaka- Beşiktaş C.Turka (Ayhan Şahenk) 17.00 TOFAŞ-Aliağa Petkim (Bursa Atatürk) 18.00 Pınar Karşıyaka-Bornova Belediyesi (Karşıyaka) 19.00 F.Bahçe Ülker-Kepez Belediyesi (Abdi İpekçi) 18 Ekim Pazar: 16.00 Mersin B.Belediyesi-Efes Pilsen (Edip Buran) 16.00 Banvit-Erdemir (Banvit Kara Ali Acar) 19 Ekim Pazartesi: 20.00 G.Saray Cafe Crown-OYAK Renault (Abdi İpekçi)

17.10.2009


 

Servet, en iyi 11 futbolcunun yer aldığı Yıldızlar Takımı'nda

GALATASARAY'IN milli futbolcusu Servet Çetin, Castrol analistlerinin, ekim ayında yapılan 19. Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarındaki futbolcu performansları değerlendirmesinde, en iyi 11 futbolcunun yer aldığı ''Yıldızlar Takımı''na girdi. Yapılan açıklamada, TürkiyeErmenistan maçında yüzde 90 isabetli pas performansına bir de gol ekleyen Servet'in, birebir mücadelelerde yüzde 100 galip gelerek, takımının gol yemeden maçı tamamlamasına katkı sağladığı ve bu performansıyla en iyi 11'e seçildiği bildirildi. Böylece, eylül ayının en iyi 11'inde, Galatasaray'da forma giyen Çek futbolcu Milan Baros'un yer almasının ardından, ekim ayının en iyi 11'inde de yine aynı takımdan Servet Çetin kendisine yer buldu. Castrol analistlerinin ekim ayı değerlendirmesiyle ''Dünya Kupası Yıldızlar Takımı'' şöyle oluştu: Kaleci: Gabor Babos (Macaristan), Savunma oyuncuları: Andreas Beck (Almanya), Servet Çetin (Türkiye), Olof Melberg (İsveç), Gareth Bale (Galler), Orta saha oyuncuları: Darijo Srna (Hırvatistan), Niko Kranjcar(Hırvatistan), Giorgios Karagounis (Yunanistan), David Silva (İspanya), Forvet oyuncuları: Dimitar Berbatov (Bulgaristan), Alberto Gilardino (İtalya).

17.10.2009


 

Beşiktaş seri yakalamak istiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de 8. haftada Denizlispor'u mağlup eden Beşiktaş, bugün karşılaşacağı Kasımpaşa'yı da yenerek, üst üste 2. galibiyetini almayı hedefliyor. Denizlispor karşısında aldığı 3 puanın ardından, daha önce oynaması gereken, ancak Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle hükmen galip ilan edilen ve 3 puan daha alarak toplam puanını 12'ye çıkaran siyah-beyazlı takım, Kasımpaşa'yı da mağlup ederek 3 puanlık seriyi sürdürmeyi ve zirveye yaklaşmayı istiyor. Beşiktaş ile Kasımpaşa arasındaki karşılaşma, yarın saat 20.00'de, BJK İnönü Stadı'nda yapılacak ve mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Beşiktaş'ta 3 sarı kartı bulunan Çek oyuncu Tomas Sivok, Kasımpaşa maçı öncesi kart cezası sınırında bulunuyor. Turkcell Süper Lig maçlarında 3 kez sarı kart gören Sivok, bugünkü mücadelede kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek ve 10. haftadaki Eskişehirspor maçında oynayamayacak.

TARAFTARIN TAVRI NASIL OLACAK?

Beşiktaş'ta, Kasımpaşa karşılaşması öncesi yine taraftarların tepkisi merakla bekleniyor. Turkcell Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aldığı kötü sonuçların ardından Denizlispor ile yapılan karşılaşmada taraftarların, başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna tepkisi olurken, buna karşı çıkanların tavrı sonrası tribünlerde kavgalar yaşanmıştı.

17.10.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

17 Ekim Cumartesi:

16.00 Denizlispor-Bursaspor (Denizli Atatürk)

20.00 Beşiktaş-Kasımpaşa (BJK İnönü)

18 Ekim Pazar:

15.00 Gençlerbirliği-Sivasspor (Ankara 19 Mayıs)

15.00 İstanbul B. Belediye-Manisaspor (Olimpiyat)

15.00 Kayserispor-Ankaragücü (Kadir Has)

16.00 Gaziantepspor-Fenerbahçe (Kamil Ocak)

18.00 Antalyaspor-Diyarbakırspor (Atatürk)

20.00 Galatasaray-Trabzonspor (Ali Sami Yen)

17.10.2009


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

17 Ekim Cumartesi:

19.00 Konyaspor-Mersin İdmanyurdu (Atatürk)

18 Ekim Pazar:

14.00 Giresunspor-Adanaspor (Giresun Atatürk)

15.00 Altay-Boluspor (İzmir Alsancak)

15.00 Orduspor-Kardemir Karabükspor (19 Eylül)

15.00 Gaziantep B. Belediyespor-Hacettepe (GASKİ)

15.00 Kartalspor-Karşıyaka (Kartal)

15.00 Bucaspor-Samsunspor (Yeni Buca)

19.00 Dardanelspor-Çaykur Rizespor (18 Mart)

19 Ekim Pazartesi:

20.00 Kayseri Erciyesspor-Kocaelispor ( Kadir Has)

17.10.2009


 

VOLEYBOLDA BAYANLAR LİGİ YARIN BAŞLIYOR

nAROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde 2009-2010 sezonu, 18 Ekim Pazar günü yapılacak maçlarla start alacak. Fikstüre göre Bayanlar 1. Liginde karşılaşmaların ilk devresi 27 Aralık'ta sone ererken, ikinci devresi ise 16 Ocak-28 Mart tarihleri arasında yapılacak. 12 takımın mücadele edeceği ligde, geçen sezonun Türkiye Kupası sahibi Eczacıbaşı ile lig şampiyonu Fenerbahçe'nin yanı sıra Galatasaray, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, İller Bankası, Nilüfer Belediye, Yeşilyurt, Karşıyaka DYO, Beşiktaş, Ankaragücü, Konya Ereğli Belediye ve Beylikdüzü yer alıyor. Galatasaray-Fenerbahçe arasında yapılacak derbi maçın da yer aldığı ilk hafta programı şöyle:

17.10.2009


 

FİLEDE İLK HAFTA PROGRAMI

13:30 Beşiktaş-Ereğli Belediye (Akatlar)

14:00 G.Saray-F.Bahçe Acıbadem (TVF 50. Yıl)

15:00 Nilüfer Belediye-Yeşilyurt (Bursa Atatürk)

16:00 Karşıyaka DYO-Beylikdüzü (İzmir Mavişehir)

17:00 İller Bankası-V.Güneş Sigorta (Selim Sırrı Tarcan)

17:30 Eczacıbaşı Zentiva-Ankaragücü (Eczacıbaşı)

17.10.2009


 

KORFBOL MİLLİ TAKIMI KURULUYOR

nGELİŞMEKTE olan Spor Dalları bünyesinde faaliyet gösteren Korfbol'un milli takımı kuruluyor. Yaklaşık 2 yıl önce faaliyetlerine başlayan ve toplam 10 ilde örgütlü olan Korfbolde, Milli takım seçmelerinin 18 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da yapılacağı bildirildi. Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu Başkanı Enver Oral, çok kısa sürede büyük bir hamle yapan korfbol'ün, Türk halkı tarafından da çok sevildiğini söyledi. Korfbolü 2 yıl gibi kısa sürede milli takım kurma düzeyine getirdiklerini anlatan Oral, ''Hedefimiz Dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. Bu amaçla Belçika'dan sadece konaklama ve beslenme ihtiyacını karşılamak kaydıyla Daniel De Rudder'i milli takımın başına getirdik.'' 3.5 metre yüksekliğindeki bir direğin ucuna asılmış bir sepetten futbol topu büyüklüğündeki bir topun geçirilmesi esasına dayanan Korfbolün Kurallarının basit ve kuvvet gerektirmediğini belirten başkan Oral, Direğe ve sepete korf, spora ise korfbol isminin verildiğini söyledi.

17.10.2009


 

AVRASYA MARATONU YARIN START ALACAK

BU yıl "İstanbul koşuyor" sloganıyla yüz binleri bir araya getirecek olan Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, yarın start alıyor. 31. Avrasya Maratonu'na yerli ve yabancı 7 bin seçkin atletin katılması beklenirken, bu isimlerden bir bölümü 15 kilometrelik yarışta mücadele edecek. Maraton'a tam destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Halk Koşusu'nda yine 100 bin İstanbulluyla birlikte koşacak. Bu yıl toplam ödül, yine 1 milyon bin dolar. Bayan ve Erkek kategorilerinde ipi göğüsleyecek atlet, 50 bin dolar alırken yeni düzenlemeyle Türk sporculara özel teşvikler uygulanarak bir Türk sporcunun şampiyon olması halinde alacağı ödül 100 bin dolara çıkacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sporcular ayakkabılarına takılacak çiple yarışacak. Organizasyon günü yaklaşık 3.500 kişilik bir ekip görev yapacak.

GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU YİNE YARIŞACAK

Bu yıl, elit atletler arasında dünya listesinde ilk 50'de olan Gudisa Shentema da yarışacak. IAAF listesinde 41.sırada ve en iyi derecesi 2:07:34 olan Shentema'nın hedefi rekor kırmak. Geçen yılın maraton şampiyonu olan Kasime Adilo Roba da bu yıl, yine birincilik mücadelesi verecek elit atletler arasında yerini alacak. En iyi derecesi 2:10:20 olan geçen yılın şampiyonu Roba'nın hedefi ikinci kez maratonu birinci bitirmek. Bu yıl çip uygulaması ilk kez halk koşusunda yer alacak. Feshane Kültür Merkezi'nde devam eden Avrasya Maratonu Fuarı'nda, yarışa katılacak atletlere çip, tişört, çanta ve göğüs numaralarının dağıtımı stantlarda yapılacak. Bu yıl isteyen herkes çipli halk koşusuna katılarak derecesini öğrenebilecek. Ayrıca çipli halk koşusunu bitirenler arasında noter huzurunda yapılacak çekiliş sonunda 10 kişiye cep telefonu hediye edilecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz halk koşusuna iştirak edenlere Dolmabahçe'deki noktalardan tişört, madalya ve katılım belgesi verilecek. 42.195 metrelik maraton saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre gerisinden start alacak ve geçen yıl olduğu gibi yine Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek. 8 kilometrelik Halk Koşusu ise 9.30' da Acıbadem Köprüsü'nün altından başlayacak ve Dolmabahçe'dea sona erecek. Maraton boyunca atletlerin geçeceği yollar saat 07.30 ile 14.00 arasında trafiğe kapalı olacak.

KATILIMCILARA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Maratona ve Halk koşuna katılmak isteyenler göğüs numaralarını gösterip İETT, Metro, Deniz otobüsleri ve Şehir Hatları vapurlarına ücretsiz binebilecekler. Start noktasına ulaşmak isteyen İstanbullular, İnönü Stadı önünden,Taksim Meydanı'ndan, Mecidiyeköy'den ve Ayasofya önünden hareket edecek İETT otobüsleriyle taşınacak. Bu yıl koşulacak maratonu yerli ve yabancı 150'yi aşkın basın mensubunun takip etmesi bekleniyor. Maraton, TRT 1 tarafından naklen yayınlanacak. Dereceye giren atletlere kupa ve maddi ödül çekleri Sultanahmet Meydanı'nda verilecek.

17.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.