19 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

NİHAT HUZURA KAVUŞTU

BEŞİKTAŞ'IN ve Milli Takım'ın başarılı futbolcusu Nihat Kahveci, takımı adına attığı golden dolayı rahatladığını ve mutlu olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın Kasımpaşaspor'u 2-1 yendiği maçla ilgili açıklamalarda bulunan Nihat Kahveci, takımı adına attığı golden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Beşiktaş'a dönüşümün ardından ilk golümü attım. Yavaş yavaş yukarı doğru çıkıyoruz. İstediğimiz oyunu oynayamadık. Son bölümler sıkıntılı geçti. Bizim için çok önemli bir maçtı. Üç puan almamız gerekiyordu. Bu şekilde seri yakalamayı amaçlıyoruz. Kenetlenerek bunu başarmak istiyoruz.'' diye konuştu.

DENİZLİ'DEN MECBURİ REVİZYON

Beşiktaş'ta istikrarlı futbolcular Ferrari, Ernst ve Sivok'un cezalı duruma düşmesi teknik heyeti sıkıntıya soktu. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin gözdeleri olan ve tecrübeli teknik adamın bütün lig maçlarında görev verdiği üç oyuncu cezaları nedeniyle ligin 10. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecekler. Siyah-beyazlı takımda Kasımpaşa karşısında kırmızı kart gören Ernst ve Ferrari'nin yanı sıra 4. sarı kartını gören Sivok'un yokluğu savunmanın göbeğinde ve orta alanda boşluk meydana getirdi.

İBRAHİM TORAMAN HAZIR DEĞİL

Ligdeki bütün maçlarda 90 dakika forma giyen ve uyumlu bir görüntü çizen Ferrari ile Sivok'un yokluğunda teknik direktör Denizli'nin, Eskişehirspor maçında İbrahim Toraman ile İbrahim Kaş'a görev vermesi bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan ve bu sezonki ilk resmi maçına Kasımpaşa karşısında çıkan İbrahim Toraman'ın henüz form tutmamasının yanı sıra oynadığı maçlarda büyük hatalar yapan İbrahim Kaş'ın Eskişehirspor karşısındaki performansları Beşiktaş camiasında merakla bekleniyor.

İSTİKRAR ABİDESİ ERNST DE YOK

Savunmanın göbeğinde Ferrari ve Sivok'un olmaması sıkıntı yaratırken, Beşiktaş bir diğer sıkıntıyı ise orta alanda yaşıyor. Geldiği günden beri başarılı oyunuyla büyük beğeni toplayan ve bu sezon da takımın iyilerinden olan Ernst'in de Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşmesi teknik heyetin başını ağrıtan bir başka konu oldu. Ön liberoda başarılı bir performans sergileyen Alman oyuncunun alternatifleri, fazla forma şansı bulamayan Uğur'un yanı sıra son maçlarda yedek kalan Fink.

19.10.2009


 

RUSYA'DA GÖKDENİZ'İN TAKIMI KAZAN ŞAMPİYON

nRUSYA Premier Ligi'nde Moskova Himki takımını 2-1 yenen Rubin Kazan, ligde şampiyonluğunu perçinledi. Rubin, 50 puana ulaşarak, ikinci sırada yer alan Spartak Moskova takımı ile farkı 4 puana çıkardı.Rubin'in gollerini Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz ile Alan Kasayev attı. Türk futbolcu Hasan Kabze'nin sert şutu kaleciden dönünce maçın 31. dakikasında Karadeniz, topu filelerle buluşturdu.

19.10.2009


 

ESKİŞEHİRSPOR TİTA'YI TRANSFER EDİYOR

nESKİŞEHİRSPOR As Başkanı Gültekin Güvensoy, Ankarasporlu Tita'yı kadrolarına katmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Tita'nın transferi konusunda Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ile birlikte görüşme sürecini başlattıklarını ifade eden Güvensoy, ''Eskişehirspor olarak Tita'nın transferine büyük önem veriyoruz. Bu süreçte bazı sıkıntılar var bunları aşılacağını inanıyoruz'' dedi.

19.10.2009


 

BAŞKANA KIZAN SAĞLAM DENİZLİ'DE GÖREVİ BIRAKTI

TÜRKCELL Süper Lig ekiplerinden Denizlispor'un teknik direktörü Nurullah Sağlam görevinden istifa ettiğini açıkladı. Nurullah Sağlam kendisine ait resmi internet sitesinden yaptığı basın açıklamasında, ligin 9. haftasında dün karşılaştıkları Bursaspor'a son dakikalarda yenilen golle 3-2 mağlup olmalarının ardından, başkan Ali İpek'in soyunma odasına gelerek, oyuncularına ve kendisine birtakım onur zedeleyici tavırlar sergilemesinin istifa kararının gerekçesi olduğunu belirtti.

19.10.2009


 

TERİM BUGÜN BASIN TOPLANTISI YAPACAK

MİLLİ Takımlar Teknik Sorumluluğu görevinden istifa eden Fatih Terim, bugün basın toplantısı yapacak. 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Türkiye'nin Belçika ile yaptığı karşılaşma sonrası görevini bırakacağını bildiren ve Ermenistan ile oynanan karşılaşmanın ardından bu kararını resmi olarak açıklayan Terim, yarın medyanın önüne çıkacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Fatih Terim'in, yarın Swissotel'de düzenlenecek basın toplantısının, saat 14.00'te başlayacağı bildirildi.

19.10.2009


 

Beşiktaş bugün Almanya yolcusu

LİGDE Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek haftayı 3 puanla tamamlayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın VFL Wolfsburg takımıyla 21 Ekim Çarşamba günü yapacağı maç için bugün bu ülkeye gidecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'nda yer alan ve ilk iki maçında İngiltere'nin Manchester United ve Rusya'nın CSKA Moskova takımlarına mağlup olan siyah-beyazlı takım, yarın öğlen saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla Almanya'ya hareket edecek. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin Kasımpaşa maçı sonrası futbolcularına verdiği izinle bugünü dinlenerek geçiren siyah-beyazlı oyuncular, VFL Wolfsburg maçı hazırlıklarına ise Almanya'da başlayacak. Beşiktaş, Alman rakibiyle oynayacağı karşılaşmanın ilk hazırlığını bu akşam bu ülkede gerçekleştirecek.

19.10.2009


 

Beşiktaş'ın işi zor

Taraftar ikiye bölünmüş. Futbolcular gergin, yönetim çaresiz. Milli maç arasından sonra çıkılan Kasımpaşa karşılaşması alınacak 3 puan ile taraftar-yönetim barışını sağlaması bekleniyordu, ama olmadı. Maç başlamadan önce futbolcuları tribüne çağırıp moral verdikten sonra yönetim aleyhine tezahüratlar ister istemez futbolcuları da etkiledi ve erken gelen gole rağmen sinirlenmelerine yol açtı ki, bu da sarı ve kırmızı kartları getrirdi.

Güçlü rakiplere karşı kazanamayan, kolay rakiplerini zor yenebilen Beşiktaş için Denizli ve Kasımpaşa dan alınan 3'er puan bir ferahlama meydana getirse de, önündeki zorlu Şampiyonlar Ligi ve Eskişehir maçları öncesi, takım hâlâ hazır görünmüyor. İbrahim Toraman’ın dönmesi ile tam dafans rahatladı derken, Ferrari, Sivok ve Ernst’in olmadığı Eskişehir deplasmanı oldukça zor geçecek.

Beşiktaş için önemli bir olumsuzlukta, fikstür gereği Ankaraspor ile maçı olan takımların 2 hafta dinlenip (sakatları varsa iyileşip) tam bir konsantrasyonla Beşiktaş karşısına çıkacak olmaları. Beşiktaş için alınacak üst üste galibiyetlerle ve Mustafa Denizli’nin gayreti ile toparlanma sağlanamazsa, taraftar-yönetim sıkıntısı Ocak’a kadar, muhalefet yönetimi görevi devralıncaya kadar sürecek gibi görünüyor.

[email protected].

NADİ AKSOY

19.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.