25 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Bir darbeci daha mahkûm

Arjantin’de askerî diktatörlük döneminin önemli isimlerinden, 1976-1983 arasında Arjantin’i demir yumrukla yöneten cuntanın üyelerinden “Olimpo kasabı” lâkaplı general Guillermo Suarez Mason’un sağ kolu olarak çalışan General J. Olivera Rovere, o dönemde işlenen bazı suçlardan ötürü müebbet hapisle cezalandırıldı.


BM’den ‘gelin birlik olalım’ çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM’nin dünyadaki pek çok sorunun çözümü yolunda çok çalıştığını belirterek, sorunların çözümünde dünyaya birlik ve işbi

İran-UAEK pazarlığı sürüyor

İran’In, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu ülkenin düşük seviyede zenginleştirilmiş uranyum stokunun azaltılmasıyla ilgili teklifine gelecek ha


  Afganistan’da, seçim hazırlığı sürüyor

ABD’nİn Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke, Afganistan’da 7 Kasımda yapılacak ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde, Ağustos ayında yapılandan daha az usûlsüzlük olacağını ummanın makul olduğunu söyledi.


  Taliban’dan, seçimleri boykot edin çağrısı

Afganİstan’da Taliban örgütü, Afgan halkına, 7 Kasımda yapılacak devlet başkanı seçiminde oy kullanmama çağrısında bulundu.


  Obama, Abbas’ı telefonla aradı

ABD Başkanı Barack Obama, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı telefonla arayarak, Filistin devletinin kurulmasına ilişkin kararlılığını bir kez daha yineledi.


  Filistin, 24 Ocak’ta sandık başına gidecek

Fİlİstİn Devlet Başkanı Mahmud Abbas, devlet başkanı ve parlamento seçimlerinin 24 Ocak 2010 tarihinde yapılmasını öngören kararnameyi imzaladı. Abbas’ın sözcüsü, seçimlerin Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nde yapılacağını açıkladı.


  İsrail, gelişmelerden rahatsız

İsraİl Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, İran’ın şu anki uluslar arası iyi niyet ortamını kullanıp bölgede nükleer güç olma amacına ulaşmaya devam edeceğinden endişe duyduklarını söyledi.


  Kadirov’a, suikast girişimi engellendi

Çeçenİstan Başkanı Ramazan Kadirov’a yönelik bir suikast girişiminin engellendiği bildirildi.


  9 ayda yaklaşık, 4 ton uyuşturucu ele geçirildi

Tacİkİstan’da Ocak-Eylül aylarını kapsayan 9 aylık dönemde, toplam 3 bin 800 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.


  Füze Savunma Kalkanı’na Macaristan’dan destek

Macarİstan Savunma Bakanı İmre Szekeres, ülkesinin, Orta Avrupa’nın savunması için füze savunma kalkanı projesini desteklediğini söyledi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.