30 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Bu Bilica Fenerbahçe'nin başını çok yakar!

Fenerbahçe'nin Sivasspor'dan transfer ettiği 1979 doğumlu Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Bilica oynadığı agresif ve mücadeleci futboluyla defansına güven vermeye başladı.

Halbuki sezonun ilk maçlarında savunmada yaptığı hatalar yüzünden olumsuz eleştiriler almıştı. Bilica ilerleyen haftalarda uyum sorununu atlatarak Daum'un gözüne girdi ve Lugona ile birlikte iyi bir ikili oluverdi.

Bilica güçlü fiziğine karşılık, uzun toplarda rakipleri karşısında biraz ağır kalıyor. Ancak bu açığını zekası ile kapatarak toplara sahip oluyor. En büyük özelliği her pozisyondaki topa korkusuzca ayak ve kafa koyabilmesi. Kazandığı topları dandun ileriye göndermiyor. Savunma oyuncularında görmak istedeğimiz iyi bir tekniğe sahip. Geriden oyun kurarken çok başarılı. Bana Fatih Terim'in futbolcuğunu hatırlattı. Bilica, aynı Terim gibi topa ayağın üstü ile sert pas vererek, takımı atağa kaldırıyor.

Savunmada çakılı oynamayı sevmiyor. Sürekli hareket halinde. İleriye sürpriz çıkışlar yapmaktan çekinmiyor. Korner atışlarında Lugona ile birlikte gol arıyor. Hava toplarında rakibe pek fırsat tanımıyor. Ancak geri pas olayını çok sık yapıyor. Bu yüzden tribünlerden zaman zaman olumsuz eleştiriler alıyor.

Bilica sert oynarken bazen dozajı kaçırıyor. Rakipten çalım yediği anda kontrolsüz tekmeler savuruyor. Bunu UEFA Kupasında Honved ile oynanan rövanş maçında gördük. Orta saha çizgisinde rakibini kaçırdığı anda arkadan tekme atarak kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımını uzun bir süre 10 kişi bıraktı.

Bilica'nın bir olumsuz yanı ise Lugano'nun rolünü oynamak istemesi. Biliyorsunuz, Lugano geçen sezonlarda gördüğü kırmızı kartlar yüzünden takımını birçok maçta eksik bırakınca başkan Aziz Yıldırım yeni sözleşmede maç başına para alır maddesini koydurtmuştu. Ayrıca bu hareketlerin tekrarı halinde ağır para cezası verileceği sözleşmede yer almıştı. Lugano işin ciddiyetini çabuk kavradı ve bu sezon oynadığı maçlarda bir-iki sarı kart dışında olumsuz davranışlarda bulunmadı.

Ancak, yönetim Lugano problemini hallederken, şimdi Bilica ile başı ağrıyacak. Maçlarda çıkan en ufak bir tartışmada Bilica başı çekmeye başladı. Galatasaray derbisinde Arda-Cristian tartışmasında bu futbolcu hiç gereği yokken olayın içine girdi ve ortamı gerginleştirdi. Bununla da kalmayarak Arda'ya arkadan yumruk atarak olayın büyümesine sebep oldu.

Bu hareketin cezasız kalacağını tahmin etmiyorum. Nitekim, Futbol Federasyonu Ceza Kurulu televizyon görüntüleri ve gözlemcilerin raporları doğrultusunda Bilica'yı disipline sevkederek, ceza almasını sağlayacak. Fenerbahçe yönetimi bu futbolcunun yaptıklarına karşı sessiz kalmamalı. İleride kritik haftalarda aynı hareketleri yapması muhtemel. Bunu gözönünde bulundurmalı ve çok sert bir şekilde uyararak, ağır bir para cezası vermelidir.

30.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hidayet güldü, Mehmet üzüldü

  ERSAN İLYASOVA NBA'DEKİ İLK MAÇINA YARIN ÇIKIYOR

  Daum: Takımın en iyisi Emre

  Takımlarda domuz gribi görülürse maçlar ertelenecek

  Kulak koparan İngiliz holigan aranıyor

  Aurelio'nun takımı Real Betis'te domuz gribi paniği

  İstanbul'da nefeslerin tutulacağı organizasyon

  Türkiye-Kosta Rika maçı yarıda kaldı

  Ankara Üniversitesi rekora hazırlanıyor

  Bu Bilica Fenerbahçe'nin başını çok yakar!

  AGASSİ'YE UYUŞTURUCU TEPKİSİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.