30 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Daum: Takımın en iyisi Emre

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, takımın iyi olması için teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak gerektiğini belirtti.

Daum, Kicker dergisine verdiği röportajda, kulüpte ve takımda belirgin bir yapının olduğunu, herkesin kendi pozisyonunu ve görevini iyi bir şekilde bildiğini kaydederek, ''Teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak lazım. Böylelikle bütün takım iyi olur'' dedi. Galatasaray'a karşısında alınan 3-1'lik galibiyetin çok özel bir önemi bulunduğunu, sarı-kırmızılılara karşı üstün ve kontrollü bir oyun sergilediklerini ifade eden Daum, Galatasaray'ın sadece 2 şans bulduğu başka bir maç yaşamadığını, bu takıma karşı maçların genellikle açık ve zor geçtiğini kaydetti.

KAPTAN ALEX TAKIMIN LİDERİ

Daha önceden konuşulan görev dağılımının iyi bir şekilde yerine getirilmesinden dolayı bu başarının elde edildiğini ifade eden Daum, oyuncuların çok iyi hazırlandıklarını, bunun da kendilerine güven verdiğini belirtti. ''Sizi olumsuz ya da olumlu bir şekilde şaşırtan oyuncu oldu mu'' sorusuna Daum, ''Emre olağanüstü bir gelişme sağladı. Nasıl da çalışıyor. Emre belki de takımın en değerli oyuncusu'' cevabını verdi. Daum, genç Kazım'ın da olumlu bir gelişme sağladığını, olumsuz gelişme sağlayan oyuncuları olmadığını ifade etti. Alex'in de oyunu yönlendiren, golü hazırlayan, gol atan ve lider bir oyuncu olduğunu belirten Daum, Alex'i zamanında kendisinin Türkiye getirdiğini, onunla iyi bir kişisel ilişki içinde olduğunu, bu futbolcunun da kendisine olan bu güveni kat kat geri verdiğini kaydetti. Daum, sezon sonu hedefinin sorulması üzerine ise Avrupa Ligi'nde şampiyonluğun çok önemli olacağını, ancak Türkiye Ligi'nde şampiyonluğun doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için daha da önem taşıyacağını sözlerine ekledi.

DERBİDE EN İYİ FUTBOLU OYNADIK

Alman teknik adam, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Real Madrid-Barcelona ve Boca Juniors-River Plate gibi dünyaca ünlü derbilerden biri olduğunu belirterek, ''Bu sene biraz daha özeldi. Çünkü iki takım da lige iyi başlamıştı. Maçtan önce Galatasaray büyük bir istekle gelmişti. Bizim camiamızda da büyük beklentiler vardı. Bu maçı kazanmamız için baskı vardı. Derbide 'Bu sezonki en iyi performansımızı sergiledik' diyebilirim'' şeklinde konuştu. Daum, ''Alex'i bu takım için önemli yapan etkenler nelerdi? Nasıl yeniden eski gücüne kavuştu?'' şeklindeki soruya ise, ''Birincisi Alex'i iyi tanıyorum, zaten Fenerbahçe'ye ben getirmiştim. Güçlü bir Alex tanıyorum, her zaman takımı düşünen, her zaman asist yapan ve gol atmak isteyen bir oyuncu. İnanılmaz bir disiplinle çalışıyor. Bir an önce takıma dönmek için can atıyor.

30.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hidayet güldü, Mehmet üzüldü

  ERSAN İLYASOVA NBA'DEKİ İLK MAÇINA YARIN ÇIKIYOR

  Daum: Takımın en iyisi Emre

  Takımlarda domuz gribi görülürse maçlar ertelenecek

  Kulak koparan İngiliz holigan aranıyor

  Aurelio'nun takımı Real Betis'te domuz gribi paniği

  İstanbul'da nefeslerin tutulacağı organizasyon

  Türkiye-Kosta Rika maçı yarıda kaldı

  Ankara Üniversitesi rekora hazırlanıyor

  Bu Bilica Fenerbahçe'nin başını çok yakar!

  AGASSİ'YE UYUŞTURUCU TEPKİSİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.