02 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Katsayı kalktı, İHL’ler talebi karşılayamıyor

İMAM Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanlığı görevini Hüseyin Korkmaz’a devreden Yusuf Ziyaeddin Sula, katsayı engelinin kalkmasıyla İstanbul’da mevcudun 3 misli öğrenci aldıklarını belirterek, “Geri çevirdiğimiz epey öğrenci oldu” dedi.


72 MİLYAR ANA PARA, 36.6 MİLYAR FAİZ

Maliye Bakanlığının 2010 Bütçe Gerekçesinde yer alan projeksiyonlarına göre, 2009'u da kapsayan önümüzdeki dönemde ödenecek toplam dış borç, 108 milya

Büyüme hedefi yüzde 3.5

2010 yılında Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) 5,3, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyüklüğünün 1 trilyon 29 milyar lira, büyüme hızı oranının da


  Türkiye'nin ihracatı, yüzde 28,47 geriledi

TÜRKİYE'NİN yıllık ihracatı Ekim ayı itibariyle yüzde 28,47’lik düşüşle 94 milyar 701 milyon 567 bin dolara geriledi.


  Maliye Bakanlığı, 4 koldan harekete geçti

MALİYE Bakanlığı kayıt dışı ekonomi ile vergi kayıp ve kaçağının azaltılması için 4 koldan harekete geçti. Vergide her şeyi ‘’sanal’’ hale getirmeye hazırlanan Bakanlık, el bilgisayarları ile mobil denetime de geçme hazırlığı yapıyor.


  Meclis, Borçlar Kanunu’nu görüşecek

MECLİS, bu hafta 2010 Yılı Bütçesi ve ‘’özel hukukun anayasası’’ sayılan Türk Borçlar Kanunu tasarısı için çalışacak.


  Mersin’de trafik kazası: 3 ölü, 12 yaralı

MERSİN'DE otomobil ile servis minibüsünün çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.


  Komşuyla ortaklık şart

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, komşularıyla mal almayan, mal satmayan, ortaklık kurmayan, ticaret yapmayan Türkiye’nin, dünya ekonomisinde hak ettiği yeri alamayacağını belirtti.


  Çatışmalar azalınca PKK’dan kaçışlar artıyor

Bu yılın 10 aylık periyodunda 120 örgüt üyesi güvenlik güçlerine teslim oldu. Özellikle çatışmaların azaldığı dönemde terör örgütünden kaçışların arttığı gözleniyor. 2009’un aynı döneminde aralarında korucuların da olduğu 54 güvenlik görevlisi şehit oldu. Güvenlik personelinin şehit olduğu olayların daha çok mayın patlaması şeklinde olması dikkat çekti.


  Yine “Atatürk ilkeleri” vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Cumhuriyetimiz, Diyanet İşleri Başkanlığını kurmuş, dinin ehil ellerde doğru şekilde anlaşılmasını önemsemiştir. Böyle olduğu için de biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Cumhuriyetin ortak değerlerini, Atatürk ilke ve inkılâplarını, çağdaş dünyanın geldiği noktayı önemsiyoruz. Bu önemsemede Kur’ân ve Peygamberimizin sünnetini sarih bir şekilde insanımıza anlatıyoruz. İnsanımızın gönlünde bütün bunlar bulunsun istiyoruz’’ dedi.


  Cuntacılar sivil mahkemelerde yargılansın

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri yaptıkları ortak basın açıklaması ile ordu içindeki cuntacıların sivil mahkemede yargılanmasını istediler. Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal şöyle dedi: “Bizler TSK’ya karşı bir eylem içerisinde değiliz. Bizler TSK içinde oluşan cuntacıların yargılanmasını ve ordudan tasfiye edilmesini istiyoruz. Bu ülke darbelerden, darbecilerden çok çekti. Artık darbe döneminin kapanmasını istiyoruz.”


  Esenyurt’ta bir polis şehit oldu

Esenyurt’ta polis şüpheli kovalamacası sırasında yaşanan boğuşmada, ateş alan tabancadan çıkan merminin isabet ettiği bir polis memuru şehit oldu.


  Elektrik faturalarındaki TRT kesintisi kalkacak

Enerjİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturaları üzerindeki TRT kesintilerinin başka bir fondan kaynak aktarılması suretiyle kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.


  Komisyon, kaza kırım raporunu bekliyor

Eskİ BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonunun Başkanı AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, kaza kırım raporlarının henüz ellerine ulaşmaması sebebiyle sonuca ulaşmakta zorlandıklarını bildirdi.


  Kimse, hakkı olmayan yetkiyi kullanamaz

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir kurum ve kuruluşun, Anayasa’nın kendisine vermediği hakkı kullanma yetkisine sahip olmadığını söyledi.


  Üskül: Artık AB’nin sürekli eleştirdiği ülke değiliz

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Türkiye’nin, ‘’insan hakları açısından, AB ülkelerinin sürekli eleştirdiği bir ülke konumundan çıktığını’’ bildirdi.


  Aşılama bugün başlıyor

HALK arasında ‘’Domuz Gribi’’ olarak bilinen ‘’Pandemik A H1N1’’ virüsüne karşı koruyucu bir tedbir olarak yurt dışından sipariş edilen aşıların kontrollerinin tamamlanmasının ardından aşılama bugün başlıyor. Aşı, ilk olarak sağlık personeli ve henüz yola çıkmamış hacı adaylarına yapılacak.


  İstanbul yağışa doydu

Meteorolojİ İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, şehir genelinde son 48 saatte metre kareye 50 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü, en yüksek yağışın metre kareye 107.8 kilogramla Çatalca’da görüldüğünü bildirdi.


  28 çifte toplu düğün

BAĞCILAR Belediyesince düzenlenen toplu düğün şöleninde, 28 çift evlendirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’ndaki düğün şöleninde konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ailenin önemini vurgulayarak, Bağcılar Belediyesinin sosyal muhtevalı çalışmalara devam edeceğini söyledi.


  Öğretmenlere, domuz gribi eğitimi verilecek

DOMUZ gribine karşı dezenfekte çalışmaları yapılması amacıyla okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleştirilerek uzatılan tatil bugün sona ererken, Sağlık Bakanlığı, okullarda alınabilecek tedbirler çerçevesinde sınıfların, öğretmen odalarının ve diğer odaların hava akımını sağlayacak şekilde sık sık havalandırılmasını önerdi.


  İHH, kurban çalışmalarını başlattı

İHH İnsanî Yardım Vakfı, dünyada 120 ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 50 ilde Kurban kesecek.


  Yasakçı kafa açılıma kapalı

SAKARYA Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 216. basın açıklamasını Adapazarı AKM önünde gerçekleştirdi.


  Hacı adaylarına klima uyarısı

DİYANET İşleri Başkanlığı, hacı adaylarına yönelik hazırladığı Sağlık El Kitabı’nda, kutsal topraklarda klima kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.


  GAP, turizm teşviki istiyor

Birçok büyük medeniyete beşiklik eden tarihi, kültürü ve tabiî güzellikleriyle masalımsı şehirlerin yer aldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi, turizmde atak yapabilmek için ‘’GAP bölgesinin yatırım teşvik kapsamına alınmasını ve tanıtım bütçesinin arttırılmasını’’ istiyor.


  Kaymakamda domuz gribi şüphesi

ERZURUM’UN Pasinler Kaymakamı Zekai Erdem’den, domuz gribi şüphesiyle alınan örnek, test için Ankara’ya gönderildi.


  Karadeniz’de, dalga boyu 5 metreyi buldu

BATI Karadeniz’de etkili olan fırtına sebebiyle Düzce’nin Akçakoca ilçesi kıyılarında dalga boyu 5 metreye ulaşıyor.


  Denizli’de, şiddetli yağış ile birlikte evleri su bastı

DENİZLİ’DE şiddetli yağış, su baskınlarına sebep oldu. Şehirde önceki gün öğleden sonra başlayan ve etkili olan sağanak dolayısıyla Mehmetçik Mahallesi 2275 Sokak ile Karşıyaka Mahallesi 2439 sokakta bazı evleri su bastı.


  ‘Öğrenci indirimi’ esnafa örnek oldu

ADANA’NIN, Torosların eteğindeki Pozantı’da, bir fırın sahibinin, 60 kuruşluk bir adet ekmeği, bu yıl açılan yüksekokulun öğrencilerine yüzde 15 indirimle satması bütün esnafa örnek oldu.


  Midyat’ta, hastane morgunu sel bastı

MARDİN’İN Midyat ilçesi Akçakaya Mahallesinde sağanak yağış yüzünden 13 evin bodrum katı ve Devlet Hastanesi’nin morgu sel sularıyla doldu.


  Uludağ beyaza büründü

KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 28 santimetre olarak ölçüldü. Uludağ’da gece başlayan kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.


  Yolcu otobüsü yoldan çıktı: 36 kişi yaralandı

KAYSERİ’DE yolcu otobüsünün yoldan çıkması sonucu 36 kişinin yaralandı.


  Düğün yemeğinden 50 kişi zehirlendi

ANKARA’NIN Evren ilçesine bağlı Altınbaşak Köyünde, bir düğünde verilen yemekten 50 kişi zehirlendi. Alınan bilgiye göre, düğünde ikram edilen yemeği yedikten sonra rahatsızlanan 50 kişi, Şereflikoçhisar Devlet Hastanesine kaldırıldı.


  Zabıta ekiplerine tokalaşma yasağı

ÇORUM Belediyesi, domuz gribi tedbirleri kapsamında hizmet binasında dezenfekte çalışması yapıyor.


  Okulda öğrencilere kolonyalı karşılama

KOCAELİ’NİN Derince ilçesinde öğrencilere okula girişlerinde kolonya dökülecek.


  Gümüşhane, pansiyon turizmiyle tanışacak

GÜMÜŞHANE’DE Kromni Vadisi’ndeki Olucak Köyünde yer alan taş evler, çeşmeler ve tarihî yapıların restore edilerek, 2010 yılında yörede pansiyon turizmi başlatılması hedefleniyor.


  Mesleğiniz sizi öldürmesin!

Southampton Üniversitesinden profesör David Goggon’un öncülüğündeki ekibin 1990’larda ölen 40 binden fazla kişinin hayat ve ölümleriyle ilgili verileri değerlendirdiği araştırmanın sonuçları, İngiliz Independent gazetesinde yayımlandı.


  ‘Spam kralı’na rekor ceza

“SPAM KRALI” lâkaplı bilgisayar korsanı Sanford Wallace, Facebook internet sitesine 711 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm edildi.


  Fıtrî güzellikleri san'ata dönüştürüyor

Çektİğİ tabiat ve kuş fotoğraflarıyla tanınan Konak Belediyesi Fotoğraf Servisi Şefi Aykut Fırat’ın 120 fotoğrafından oluşan slayt gösterisi san'atseverler tarafından ilgiyle izlendi.


  İshal, çocukları tehdit ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika ve Asya’da her yıl 5 yaşın altındaki 1,1 milyon çocuğun ishalden öldüğünü, bunun da bugüne dek tahmin edilenden en az 3 kat fazla olduğunu bildirdi.


  Engelliler, kendi öykülerini yazıyor

Türkİye Beyazay Derneği Ankara Şubesi ve bir şirket tarafından engellileri toplumsal hayata kazandırmak amacıyla hazırlanan ‘’Kendi Öykünü Yaz’’ projesi, Aralık ayında başlayacak.


  Fazla yaşayan hayvanlar daha çok hastalanıyor

İyİ bakım sonucu hayat süreleri uzayan evcil hayvanlarda, kanser, kalp-böbrek yetmezliği, obezite ve şeker gibi hastalıklar ile psikolojik sorunların arttığı bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.