01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Doğal gaza talep bütün dünyada arttı

Rusya’nIn dev enerji şirketi Gazprom yönetim kurulu, dünya enerji piyasalarında taleplerde meydana gelen değişimi ve fiyat dinamiklerini masaya yatırdı.



ORTADOĞU, ESKİ TIR PAZARI OLDU

Edİrne’nİn Gümrüklerden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Deniz Süren, Avrupa’da belli bir yaşın üzerinde veya AB standartlarına uymayan veya kullanımdan düşürülen TIR’ların, başta Irak olmak üzere Orta Doğu ülkelerine gönderildiğini belirtti.



GAP illerinde, süt sığırcılığına destek

GAP Eylem Planı kapsamındaki illerde süt sığırcılığının geliştirilmesi amacıyla, 2009-2012 yılları arasında, yeni yatırımda (inşaat) yüzde 30, hayvan ve makine alımlarında ise yüzde 40 hibe desteği uygulanacak.



TOKİ, PTT’ye kargo üssü kuruyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), PTT Genel Müdürlüğü için İstanbul Hadımköy’de dev bir Posta ve Kargo İşleme Merkezi kuruyor.



KTO: Enflasyon, yüzde 4.38 arttı

Kayserİ Ticaret Odası’nın (KTO), Kayseri’de Ekim ayı fiyat artışlarına ilişkin yaptığı araştırmada, Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre yüzde 4,38’lik bir artış gözlendiği bildirildi.



AB’de, işsizlik rekor kırıyor

AB istatistik kurumu Eurostat’ın Lüksemburg’da açıkladığı verilere göre, Eylül sonu itibarı ile avro alanında işsizlik oranı yüzde 9,7’e ulaştı.



Çiftçi üretimi bırakmaya başladı

Adana’da, yem ve yumurta sektöründe faaliyet gösteren Tavaş Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erel, et ve süt fiyatlarındaki yükselişin, üreticileri olduğu kadar tüketicileri de etkilediğini bildirdi.



İhracat yüzde 30, ithalat yüzde 39 azaldı

Türkİye’nİn, bu yılın dokuz ayındaki (Ocak-Eylül dönemi) ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,5 gerileyerek 73 milyar 116 milyon dolar, ithalatı da yüzde 38,8 azalarak 100 milyar 142 milyon dolar oldu.



Türk Akpet, Rus Lukoil’in oldu

Rus petrol şirketi Lukoil, 2008 yılında satın aldığı Türk şirketi Akpet’e olan son taksit borcunu da ödeyerek bu şirketin yüzde 100 hisselerine sahip oldu.



İran’daki gübre fabrikası iyi para kazandırdı

TarIm Kredi Kooperatifleri’nin Gübretaş ile birlikte aldığı İran’daki Razi Petro Kimya Şirketi, üretimini Uzak Doğu ülkelerine pazarlıyor.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.