05 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Vergi ve harçlar yeni yıldan itibaren zamlı

Bakanlar Kurulu, kanunların kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmazsa, çeşitli vergi, harç ve cezalar, yeni yılda yüzde 2,2 oranında artacak.



5 bin kişiye meslekî eğitim verilecek

Gaziosmanpaşa Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, gençlere iş imkânı sağlamak amacıyla ‘’İstihdam İçin Meslekî Eğitim Projesi’’ başlatılıyor.



Turizme kriz ve domuz gribi darbesi

Küresel kriz ve domuz gribi, dünya turizmini olumsuz etkilerken, 72 milyon turisti gezmekten alıkoydu.



Güneydoğulu çiftçide yağış sevinci

Gazİantep Ziraat Odası (GAZO) Başkanı Zihni Kepkep, Ekim ayında ve Kasım ayının başında yağan yağışların toprağı hububat bakliyat ekimine hazırladığını söyledi.



Enerjide bütün seçenekler üretime sokulmalı

Kocaelİ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Savaş Ayberk, ‘’Türkiye’de önümüzdeki yıllarda enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla bilinen bütün seçeneklerin üretime sokulması için çaba gösterilmeli, özel yatırımcıların girişim gücünden yararlanmak amacıyla yasal düzenlemeler yapılmalı’’ dedi.



Yersiz katılım payı ödemesine dikkat

Mevzuat gereği muayene katılım payı alınmayacak kişilerden katılım payı tahsil edildiğinin belirlenmesi üzerine, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık hizmet sunucuları ve eczanelerden, provizyon alma ve hizmet kayıtları sırasında yanlış ve eksik bilgi girilmemesi konusunda azami dikkat gösterilmesini istedi.



Yurtdışında, vekâleten kesilen kurbanlarda artış beklentisi

CanlI hayvan fiyatlarının yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yükselmesinin, son yıllarda Afrika ve Asya kıt'asında yapılan düşük fiyatlı vekâleten kesim sayısında patlama yapabileceği belirtildi.



İnşaat maliyetleri, 3 yıl öncesine döndü

İnşaat maliyetlerinin üç yıl önceki seviyeye geldiği, buna karşın her zaman alışılmışın aksine konut kredisi faizlerinin yükselmeyip yüzde 1’in altına demirlediği bildirildi.



İran, Nabucco’nun başlangıç gazı için uygun değil

Enerjİ Güvenliği Analisti Faruk Demir, İran’ın 2014 yılında devreye alınması gereken Nabucco’nun başlangıç gazı için öncelikli ve uygun adres olmadığını söyledi.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.