12 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Ayhan'a ömür boyu men cezası

MİLLİ atlet Süreyya Ayhan Kop'a Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu tarafından verilen 4 yıllık müsabakalardan men cezası, sporcunun indirim talebiyle başvurduğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından ömür boyu mene çevrildi.

Milli atlet ile eşi ve antrenörü Yücel Kop'un, tahkim kurulu tarafından verilen cezalara indirim talebiyle CAS'a taşıdıkları dava sonuçlandı. CAS, milli atlete verilen 4 yıllık cezayı uzatarak, bunu ömür boyu mene çevirdi. Eşi ve antrenörü Yücel Kop'a verilen 2 yıllık ceza ise uluslararası mahkeme tarafından kaldırıldı. Çiftin avukatı Osman Buldan, yaptığı açıklamada, ''Yücel Kop için verilen 2 yıllık cezanın ortada somut bilgi ve belge olmadan verilmesi nedeniyle cezasının kaldırılmasına karar verildi'' dedi. Süreyya Ayhan Kop ile ilgili olarak da Buldan, ''2004 yılındaki olayı birinci ihlal, 2007'deki olayı ise 2. ihlal olarak değerlendiren CAS, 4 yıllık cezayı ömür boyu mene çevirdi'' diye konuştu. Buldan, kararla ilgili şu görüşleri verdi:

''Aleyhe bozma yasağının ihlal edildiği kanısındayım. Zira, tahkim kurulunun vermiş olduğu 4 yıllık ceza temyiz edilmişti. Davalı olan Atletizm Federasyonu (TAF) ile Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), süresi içerisinde bu cezaya karşı dava ileri sürmemişlerdi. IAAF ve TAF, disiplin kurulu kararından sonra CAS'a gidilmesi gerektiğini ve sürenin aşıldığını savunuyorlardı. CAS bu itirazları reddetti. Türkiye'deki son karar mercinin, itirazların aksine GSGM Tahkim Kurulu olduğuna karar verdi. Bu karara karşı İsviçre Federal Mahkemesi'ne gitme yolu açık. Kararın aslının elimize ulaşmasını bekliyoruz. Kanaatimce IAAF etkili oldu. Zira 2009 yılı başında Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA), IAAF ve TAF mevzuat değişikliğine gitti. Savunmada yakaladığımız boşluğu kabul ederek, bunu düzelttiler. Öte yandan, Ayhan'ın 1. davası hala Danıştayda bekliyor.''

Ceza hukuku uzmanı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Kocasakal da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın beklenmesi gerektiğini belirterek, hukukun genel kurallarının bulunduğunu dile getirdi. Bu kuralların herhangi bir yerde yazılı olmasına gerek olmadığını belirten Kocasakal, şöyle konuştu: ''Bu aleyhe bozma yasağıdır. Bir kararla bu karanın yanlış olduğu düşüncesiyle temyize gidilirse daha fazla ceza verilemez. Bir sebepten dolayı temyize gidilirse bunun mantığı kişilerin üst mahkemeye korkusuzca gidebilmesidir. Ama aleyhe bozma yasağı bozulursa kişi korkar ve temyize gittiğinde kumar oynamış olur. Burada aleyhe bozma yasağı ihlal edilmiştir. Kararın bu açıdan yanlış ve aykırı olacağını düşünüyorum. İsviçre Federal Mahkemesi'nin kararı bozacağını düşünüyorum.''

12.11.2009


 

Denizli: Yarışta biz de varız

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, siyah-beyazlı kulübün ocak ayında yapılacak kongresinin kendisinin ilgi alanı dışında olduğunu söyledi.

Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Beşiktaş'ta ocak ayında kongre yapılacağının hatırlatılıp, başka bir başkan adayının kazanması durumunda ne yapacağının sorulması üzerine Denizli, ''Kongre benim hiç ilgilenmediğim bir konu. Hepimizin amacı Beşiktaş'a hizmet etmek. Benim görevim ise takımımla ilgili çalışma yapmak'' dedi. Mustafa Denizli, Mert Nobre'nin uzun süredir takımı adına gol atamadığının belirtilmesi üzerine de şunları söyledi: 'Sadece Nobre değil, her golcü için gol atamamak sıkıntı yapar. Nobre'nin ne olduğunu, neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Golcülerin bu sıkıntısı ilelebet sürmez. Eskişehirspor, Kasımpaşa ve Denizlispor maçlarında pozisyonlara girdi. Nasıl gol atamama serisi oluştuysa, gol atma serisi de olacaktır. Nobre kısa sürede gerçek kimliğine dönecek.''

DELGADO 2 AY SONRA DÖNECEK

Delgado'nun sahalara dönmesinin ardından, takımdan gönderilecek futbolcularla ilgili basında haberler yer aldığının hatırlatılması üzerine Mustafa Denizli, ''Tamamen hayal ürünü. Delgado dönecek, ama 2 ay sonra. İki ay kala şu an görev verdiğim veya vereceğim futbolcularla ilgili haberler yapmak Beşiktaş'a zarar verir'' ifadelerini kullandı. Bu konuda son sözü söyleyecek kişinin kendisi olduğunu belirten Denizli, ''Bu benim yılbaşında yapacağım bir tasarruftur. Bu konuda haberler çıkması doğru değil'' dedi. Denizli, taraftarların tepkisinin takımı nasıl etkilediği sorusuna ise ''Onlardan tek isteğimiz bu zor günlerde futbolcuların işlerini kolaylaştırmaları. Protesto olur, ama oyunun başında ve galipken yapılmamalı. Fenerbahçe maçı belki de bu ortamın değişmesi için bir neden olabilir'' şeklinde konuştu. Taraftarların beklentilerini bildiklerini ifade eden Denizli, ''Daha oynanacak bir süreç var ve sonuçların ne olacağı belli olmaz. Kimse Beşiktaş bu yarışın içinde değil diyemez. Geçen yıl da tablo böyleydi, ama sonuç farklıydı'' dedi. Fenerbahçe derbisine daha uzun bir süreç olduğunu belirtip, bu karşılaşmayla ilgili fazla yorum yapmayan deneyimli teknik adam, rakiplerinde kart cezası olan Bilica'nın forma giyememesi, Lugano'nun ise milli takımdan yorgun dönecek olması nedeniyle savunmasında sıkıntı yaşadığının kaydedilmesi üzerine, ''Benim de 4 milli futbolcum var. Sivok, Tello, İsmail ve Necip milli takımdalar'' ifadelerini kullandı.

SERDAR VE BATUHAN'IN DURUMU

Serdar Özkan'ı Trabzonspor maçında kadroya almamasının nedeni hakkında ise Denizli, ''Bunda farklı bir şey aramamak lazım. Onu kadroya alsam, bu kez başkasını almayacaktım'' ceva.ıhı verirken, form düşüklüğü olduğu için mi almadığının sorulması üzerine de ''Demek ki düşüşte ki böyle bir tasarrufta bulunduk'' dedi. Denizli, Batuhan'ın kilo problemiyle ilgili bir soruya da ''Biraz verdi, ama tam düşündüğümüz kadar olmadı'' cevabını verdi.

12.11.2009


 

Daum: F.Bahçe Avrupa takımlarından bile başarılı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un Fenerbahçe TV'deki ''Teknik Analiz'' programında söyledikleri bir hayli ilgimi çekti.

Daum, sezon başından bu yana çok çalıştıklarını ve bugünkü başarılı grafiği hakettiklerini keyifli bir şekilde ifade etti. Daum, sezon başından beri oynadıkları UEFA maçları dahil 21 maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi gibi çok iyi bir istatistik yakaladıklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin, isabetli pas konusunda yüzde 78 gibi yüksek bir oran tutturması çok çalışılarak elde ettiği bir başarı olduğunu belirten Alman hoca, ''Pas kalitesi bizim için çok önemli, çünkü top bizdeyken rakip takım gol atamaz. Topun mümkün olduğu kadar bizde olmasını istiyoruz. Bu konuda antrenmanlarda çok çalışıyoruz ve bu istatistikler de bizim bu konuda başarılı olduğumuzu gösteriyor'' dedi.

Takımın her maça aynı oranda konsantre olamadığı biçimindeki eleştirilere de cevap veren Daum, Avrupa Ligi ve Süper Lig maçlarından oluşan bu ritme takım olarak alışmak zorunda olduklarını belirtti, Daum, "Kolay değil ve ne denli zor olduğunu da biliyoruz. Sonuçta biz, hoca olarak takımı en iyi biçimde hazırlamayı amaçlıyoruz. Her maç önemlidir ve bizim için en önemli maç, her zaman önümüzde ilk yapacağımız maçtır'' diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcuların oynadığı maçlarda 468 top çalmayla farklı bir alanda yine iyi bir istatistik yakalaması Daum'un yüzünü güldürdü. Alman hoca bu konuda şunları söyledi: ''Top çalma konusunda takımın gösterdiği performans çok sevindirici. Bizim genel taktiğimiz, pres yapıp rakibe baskı yapmak ve topu mümkün olduğunca erken ele geçirmek. Biz bu konularda sürekli çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını görünce de mutlu oluyoruz..''

Daum, ligde, 7 golle en az gol yiyen ikinci takım konumunda bulunduklarını, bu durumun takımın savunma anlayışının iyi olduğunu göstermesi açısından önemli bir ayrıntı olduğunu kaydederek, "Biz, kaleci dışında 9 futbolcuyla top rakipteyken bir an önce savunmaya geçmek istiyoruz. Yalnızca 1 futbolcuyu önde bırakıyoruz. Bu anlayışımızı takım gün geçtikçe daha iyi sahaya yansıtıyor'' şeklinde konuştu.

Daum'un tuttuğu istatistiklere göre Fenerbahçe sezon başından beri oynadığı resmi maçlarda 133 gol pozisyonuna girmiş. Şu anda Türk takımları arasında en çok gol pozisyonuna giren ve bunların 43'ünü golle sonuçlandıran tek takım. Daum, bu konuda oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Girdiğimiz gol pozisyonlarındaki başarımız yüzde 33 oranında. Avrupa'daki takımlara bakıldığında, yüzde 21 iyi bir sonuçtur. Biz yüzde 30'un da üzerindeyiz. Bu bizim için sevindirici bir istatistik''

12.11.2009


 

Ronaldo: Roberto Carlos'un transferini cebimden bile öderim

BREZİLYA'NIN Corinthians takımında forma giyen yıldız futbolcu Ronaldo Luis Nazario De Lima, ''Corinthians'a gelmesi için Roberto Carlos ile konuştuğunu'' söyledi.

Brezilya'daki bir spor teleziyonuna konuk olan Ronaldo, ''Roberto ile ilgilenen başka kulüpler de var, çünkü mükemmel bir futbolcu. Andre Santos'un ayrılmasından sonra Corinthians için iyi bir opsiyon olabilir. Ayrıca çok önemli bir yıl olan, kulübün 100. yılında çok iyi bir transfer olur'' dedi. Ronaldo ayrıca, milli takımdan eski takım arkadaşı olan Roberto Carlos'un ülkesine geri dönmek istediğini de belirtip, ''Roberto, Brezilya'ya gelmek istiyor. Eşi de hamile ve burada herşeyi güvenli görüyor. Corinthians'ta nasıl olduğumu, ilk başlarda korktuğumu ama daha sonra tertemiz yeni bir sayfa açtığımı ona anlattım. Onun transferini cebimden bile öderim ama tabii ki bunu yapması gereken Corinthians'' diye konuştu. Ronaldo, Roberto Carlos dışında Riquelme'nin de gelmesi durumunda takıma büyük katkı sağlayacağını savundu.

12.11.2009


 

ŞAMPİYON AVLUCA VE ÇEBİ'YE OTOMOBİL ÖDÜLÜ

EYLÜL ayında Danimarka'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran güreşçiler Selçuk Çebi ve Nazmi Avluca'ya birer otomobil hediye edildi.

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Eş Başkanı Mehmet Torun, "Milli sporumuz güreşe destek olmak, bu sporu yaşatmak ve gelecek nesillere sevdirmek önemli bir sorumluluktur ve bu alanda özel sektöre büyük görev düşmektedir." dedi. Türkiye'de gıda ve gayrimenkul sektörünün yatırımcılarından olan Torunlar Şirketler Grubu, geleneksel sporumuz güreşe tam destek veriyor. Torunlar Şirketler grubu, 2009 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi altın madalyalarla gururlandıran güreşçiler Selçuk Çebi ve Nazmi Avluca'ya Bursa'da düzenlenen törenle birer araba hediye ederek başarılarını kutladı.

12.11.2009


 

3. LİG TAKIMINA ELENEN REAL MADRİD ALAYA ALINDI

İSPANYA Kral Kupası'nda 3. Lig takımı Alcorcon'a elenen Real Madrid, İspanyol basınında küçük düşürüldü.

''Tarihi komedi'', ''Alcorcon, Titanic'i batırıyor'', ''Tam felaket'', ''Alcorcon, Madrid'i yakıyor'', ''Bernabeu için tahammül edilemez komedi'', ''Real Alcorcon'' gibi ifadeleri başlıklarına çıkaran İspanyol gazeteleri, ''3 kupayı (Lig, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi) kazanmak hedefiyle milyonlarca avroya kurulan Florentino Perez'in takımı, Bernabeu'da 3. lig takımına yıkıldı'' yorumunda bulundu.

12.11.2009


 

ANKARAGÜCÜ'NDE GARİP İŞLER OLUYOR

YÖNETİM değişikliği sonrasında bir türlü kulüp içinde huzuru sağlayamayan Ankaragücü'nde, bu kez de antrenman krizi patlak verdi.

Teknik direktör Hikmet Karaman'ın futbolcularına ''Bugün saat 11.00'de tesislerde hazır olun, 11.30'da da antrenmanmız var'' dediği öğrenildi. Yöneticilerin ise Karaman'ın aksine, ''Futbolculara bugün akşam 17.00'de hazır olun, 18.00'de idman yapılacak'' şeklinde bilgi vermesi sonrasında, sarı-lacivertli futbolcular Karaman'ı arayarak, gelişmeler hakkında bilgi aldılar.Bu gelişmelerin ardından teknik direktör Karaman'ın söylediği antrenman saatinde kulübe Ceyhun, Semavi, Broggi, Metin ve kaleciler Serkan ile Bora geldi. Diğer gelen oyuncular ise yöneticilerin tesisteki görevlilere verdiği talimat sonrasında tesislerden geri gönderildi.

12.11.2009


 

EFES, OLYMPİAKOS'LA ATİNA'DA KARŞILAŞIYOR

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'ndaki 4. hafta maçında bugün deplasmanda Yunan temsilcisi Olympiakos ile karşılaşacak.

Başkent Atina'daki Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Efes Pilsen gruptaki ilk 3 maçından 2'sini yitirip, 1'ini kazanırken, Yunan temsilcisi ise 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı. İki ekip Avrupa arenasında daha önce 14 kez karşılaşırken, bunlardan 9'unu Efes, 5'ini ise Olympiakos kazandı. Efes, son 8 maçtan da galip ayrılarak, Yunan temsilcisine son yıllarda büyük üstünlük kurdu. Efes ayrıca, Atina'da Olympiakos ile oynadıkları 7 maçtan 5'ini kazanıp, 2'sini yitirdi.

12.11.2009


 

HAVUZDA 2 DÜNYA REKORU KIRILDI

İSVİÇRE'NİN başkenti Stockholm'da devam eden Dünya Kısa Kulvar Yüzme Kupası'nın ilk günü, 2 dünya rekoruna daha sahne oldu.

Brezilyalı yüzücü Kaio Almeida erkekler 200 metre kelebekte 1:49,11'lik derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi olurken, Şubat ayında Rus Nikolay Skvortsov'un 1:50.53 ile St. Petersburg'da kırdığı rekoru geliştirdi. Avustralyalı Felicity Galvez de bayanlar 100 metre kelebeği 55,46 saniyede yüzerek, dünya rekoruna uzandı. Eski rekor, 55,68 ile vatandaşı Jessicah Schipper'a aitti.

12.11.2009


 

SCOLARİ: YILIN FUTBOLCUSU ADAYIM CRİSTİANO RONALDO

BREZİLYALI ünlü çalıştırıcı Luiz Felipe Scolari, FIFA tarafından yılın futbolcusuna aday gösterilen Portekizli oyuncu Cristiano Ronaldo'ya destek çıktı.

Özbekistan'ın Bunyodkor takımını çalıştıran ünlü teknik adam adayının İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen Portekizli yıldız oyuncu Ronaldo olduğunu söyledi. Taşkent'te düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin FIFA tarafından yılın futbolcusuna aday gösterilen listeyi hatırlatması üzerine Scolari önce; "Doğrusu listede kimlerin olduğunu net bilmiyorum. Ama herhalde Kaka, Cristino Ronaldo ve Zlatan Ibrahimovic gibi isimler vardır." dedi. Daha sonra listede olan bazı isimlerin hatırlatılması üzerine Scolari, "Tahminim Cristiano Ronaldo'dan yana. Ronaldo son dönemlerin gelmiş geçmiş en başarılı futbolcularından biri" diye görüş bildirdi.

12.11.2009


 

ALMANYA KALECİ ENKE'NİN YASINI TUTUYOR

ALMAN Milli takımının Fenerbahçe'de de oynayan kaleci Robert Enke'nin yasını tutuyor.

Salı günü saat 18.17'de Hannover'de hareket halindeki trenin altına atlayarak intihar eden Robert Enke ülkeyi şok etti. Üç yıl önce henüz 2 yaşında olan kızını kaybettikten sonra zor günler geçiren Robert Enke'nin bir süredir psikolojik tedavi gördüğü anlaşıldı. Hafta sonunda Hamburg ile 2-2 berabere oynanan maçta Hannover kalesini koruyan Robert Enke'nin sabah takımla birlikte antrenman da yaptığı öğrenildi. Enke'nin psikolog olan babası oğlunun bir süredir psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. 14 Kasım Cumartesi günü Şili ile Köln'de bir hazırlık maçı yapacak olan Almanya Milli Takımı acı haber üzerine dün sabahki antrenmana çıkmadı.

12.11.2009


 

RİJKAARD VE NEESKENS'İN EŞYALARI AÇIK ARTTIRMADA

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard ile yardımcısı Johan Neeskens'in eşyaları, NEES Vakfı yararına satışa sunulacak.

Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers'in ev sahipliğinde, 13 Kasım Cuma günü Otto Santral'de Rijkaard ve Neeskens adına düzenlenecek gecede, ikilinin eşyaları, Neeskens'in kurduğu NEES Vakfı yararına satılacak. Gecede, Galatasaray ile Kasımpaşa arasında sembolik olarak maç da oynanırken, davet, Giovanca konseri ve parti ile sona erecek.

12.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.