13 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Gökhan Ünal’a ne oldu?

Kayserıspor’dan büyük umutlarla transfer edilen Gökhan Ünal, Trabzonspor’da yaşadığı uyum sorunu nedeniyle beklenin performans bir türlü sergileyemedi.

Son olarak Beşiktaş karşılaşmasında ortaya koyduğu futbolla eleştiri oklarını üzerine çeken milli oyuncu, eski günlerini arıyor. Gökhan Ünal, 2004-2005 sezonunda Kayserispor forması altında oyuna sonradan girip Galatasaray’a attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekme başladı. Sarı-kırmızılı takım ile 2005-2006 sezonunda çok iyi bir dönem geçiren oyuncu, takımının ligi 5. sırada bitirmesinden önemli rol oynadı ve 25 golle gol kralı oldu. 2006-2007 sezonunda 25 maçta 16 gol attı. Kayserispor ile son olarak 2007-2008 sezonunda Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğunu yaşayan Gökhan, sezonu 11 gol ile kapattı.

Golcü futbolcu, takımda yaşadığı sıkıntılardan dolayı Kayserispor ile yollarını ayırmak durumunda kaldı. 3 büyüklerin transfer etmek için uğraştığı Gökhan Ünal’ı, Trabzonspor oyuncuya da verdiği ücret ile birlikte 7 milyon 500 bin Euro’ya transfer etti. Bordo-mavili yönetimin ve teknik adamların iştahını kabartan bu transfer, gelinen noktada Trabzonspor için büyük bir hayal kırıklığı oldu.

13.11.2009


 

Trabzonspor’da Yattara sıkıntısı

Turkcell Süper Lig’de deplasmanda Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da, Gineli oyuncu İbrahima Yattara, sağ ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle antrenmande yer almadı.

Sezon öncesi Standard Liege ile yapılan hazırlık maçında sağ ayak bileğinden sakatlanan, ancak geçen haftaki Beşiktaş maçı öncesi tıbbi engeli bulunmadığı bildirilen Gineli oyuncunun, aynı sakatlığının nüksettiği ve bu nedenle 3 gündür bordo-mavili takımın antrenmanlarına katılamadığı bildirildi. Salı günü yapılan haftanın ilk antrenmanından, koşunun ardından ayak bileğini göstererek çıkan ve daha sonraki antrenmanlara da katılamayan Gineli oyuncunun sağ ayak bileğinde şişme meydana geldiği ve tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Gineli oyuncu, bu sezon bordo-mavili takımda, ligin 7. haftasındaki Gençlerbirliği maçında 13, ligin 8. haftasındaki Gaziantespor maçında 45, ligin 10. haftasındaki Kayserispor maçında da 28 dakika olmak üzere, toplam 86 dakika forma giymişti.

13.11.2009


 

Özdilek: İçeride de dışarıda da gol atan bir ekibiz

ANTALYASPOR Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Turkcell Süper Lig’de her takımın her türlü sonuca hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Milli maçlar nedeniyle verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Antalyaspor, çalışmalarını tesislerinde aralıksız sürdürüyor. Teknik direktör Mehmet Özdilek, Denizlispor maçına 14 futbolcu ile hazırlandıklarını kaydetti. Ali Zitouni, Jedinak ve Batak’ın ülkelerinin milli takımlarına gittiğini belirten Özdilek, bu futbolcuların Çarşamba günü Antalya’ya döneceklerini bildirdi. Fatih Ceylan’ın sakat olduğunu ve gelecek hafta takımla çalışmalara katılacağını bildiren Özdilek, Kerim Zengin ve Orhan Ak’ın da cezalı olduğunu, bu nedenle 14 kişi çalışabildiklerini söyledi. Son oynadıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 6-7 gol pozisyonu bulduklarını, ama beceriksizlik yüzünden bu golleri atamadıklarını anlatan Özdilek, ‘’Bu maçta iyi olan taraf bizdik. Ancak gol yollarında beceriksizdik. Ancak, Antalyaspor çok iyi pozisyona giriyor. İçeride de dışarda da gol atan bir ekibiz’’ dedi.

13.11.2009


 

Bank Asya 1. Lig'deki İzmirliler

2002-2003 sezonundan beri Turkcell Süper Lig’de temsilcisi bulunmayan İzmirlilerin bu hasretini bitirmek için mücadele eden Altay, Bucaspor ve Karşıyaka, Bank Asya 1. Lig’de sezonun üçte birlik bölümünü ilk 9 içinde tamamladı.

Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig’de play-off final müsabakalarında bir üst lige yükselme şansını kaybeden İzmir temsilcileri, bu sezon 3 takımla mücadelesini sürdürüyor. Ligde 12. haftayı Altay ikinci, Bucaspor yedinci ve Karşıyaka da dokuzuncu sırada tamamladı. İzmir takımlarından Bucaspor’da teknik direktör Kemal Kılıç, Sakaryaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçının ardından görevinden ayrıldığını açıklamış, Kılıç’ın yerine 8. haftadan itibaren Özcan Kızıltan görev yapmaya başlamıştı. Karşıyaka’da ise 11. haftada deplasmanda alınan 3-0’lık Kardemir Karabükspor maçının ardından, yönetim kurulu, teknik direktör Reha Kapsal ile yolları ayırdı. Yeşil-kırmızılılarda teknik direktör arayışları devam ediyor.

13.11.2009


 

Hidayet galip

Amerıkan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) Toronto Raptors’ın sahasında Chicago Bulls’u 99-89 yendiği maçta, Hidayet Türkoğlu 11 sayı kaydetti.

Air Canada Center’da 16 bin 310 kişinin izlediği karşılaşmada milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 38 dakika sahada kalırken, 6’şar kez denediği 3 ve 2 sayılık atışların 2’şerini sayıya çevirdi. 2 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 1 isabet bulan Türkoğlu, karşılaşmayı 11 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. Utah Jazz’ın, deplasmanda Boston Celtics’e deplasmanda 105-86 yenildiği maçta, sahada 25 dakika kalan Mehmet Okur 9 sayı, 3 ribaunt ve 2 asist üretti. Ersan İlyasova’nın forma giydiği Milwaukee Bucks da gecede yüzü gülen takımlardan biri oldu. Batı Konferansı’nın güçlü temsilcisi Denver Nuggets’ı 108-102 geçen Bucks’da Ersan 17 sayı, 8 ribaunt ve 1 asistle etkili bir oyun çıkardı.

13.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.