13 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dursun Çiçek, örgüt üyeliğinden tutuklandı

“İrticayla Mücadele Eylem Planı’’ başlıklı belgede ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in avukatı Mustafa Çevik, müvekkilinin ‘’terör örgütüne üye olmak’’ suçundan tutuklandığını ifade etti. Çiçek, Hasdal Askeri Cezaevine konuldu.


GÜNCELLENDİ, AMA ÖZÜ DEĞİŞMEDİ

“Gizli anayasa” olarak da isimlendiren Millî Güvenlik Siyaset Belgesi 2005’te güncellendi. Hükümetin “onayı” ile uygulamaya konulan ve halen de yürürl

Tutuklu Albay, disiplin subayı oldu

İSTANBUL'DA ‘’suç örgütü operasyonu’’ kapsamında tutuklanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askerî Savcısı Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un bu görevind


  Açılım seçim malzemesi olmasın

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘demokratik açılım’la ilgili, ‘’Kim herhangi bir basit siyasî polemikle bu konuyu seçim malzemesi, siyasî istismar vesilesi kılmaya çalışırsa önce kendisi kaybeder, ama sonunda da bu millete yazık etmiş olur’’ dedi.


  Kan dâvâsı değil, rant kavgası

ATATÜRK Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Yıldız Akpolat, ‘’Bilge Köyünde yaşananlar kan davası değil rant kavgasının sonucudur’’ dedi.


  Halis: Öymen, Dersim olaylarını meşrû gösterdi

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in, Dersim olaylarıyla ilgili sözlerini eleştirdi.


  Musa’nın katil zanlısı aileden

ERZURUM’DA kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan Musa Kanğ’ın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alındıktan sonra tutuklanan kişinin 17 yaşında aileden biri olduğu bildirildi.


  Kutan’ın eşi vefat etti

SAADET Partisi eski genel başkanlarından Recai Kutan’ın eşi Mebrure Kutan vefat etti.


  2 buçuk milyon memur iş bırakacak

TÜRK Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 500 bin memurun iş bırakma eyleminde bulunacağını söyledi.


  Arınç’tan Atatürk yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “İslâm güzeldir, ama İslâmcı doğru değildir. Din güzeldir, ama dinci olmak doğru değildir. Atatürk güzeldir, ama ‘Atatürkçüyüm’ diyerek onu istismar etmek de çok çirkindir; Çok yanlıştır ” dedi.


  HİKMET ŞAHİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Uğradığı silâhlı saldırı sonucu tedavi gördüğü hastanede vefat eden Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin İnegöl’de toprağa verildi.


  Demokrat Parti Meclis’te

Rİze Milletvekili Mesut Yılmaz’ın Demokrat Parti’ye (DP) katılmasıyla birlikte, TBMM’de temsil edilen parti sayısı, 6’dan 7’ye yükseldi.


  9 RTÜK üyesi hakkında dâvâ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun ve eski Başkanı Zahid Akman'ın da arasında bulunduğu 3'ü eski 9 RTÜK üyesinin ''yoğun kasıt altında ve birden fazla görevi kötüye kullanmak'' suçundan 1 yıl 3'er aydan 5 yıl 3'er aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.


  İsviçre'nin Türkiye ile ilişkileri iyi gidiyor

İsvİçre’nİn İstanbul Başkonsolosu Ernst Balzli, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık’ı ziyaret etti.


  Hesap numaraları 26 karakter olacak

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin ile birlikte, Merkez Bankası'nda düzenlediği basın toplantısında, 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan Uluslararası Standartlar Teşkilatı'nın (ISO) çıkarmış olduğu standarda göre oluşturulan yeni banka hesap numaraları (IBAN) uygulaması hakkında bilgi verdi.


  Bilgi kirliliği önlensin

SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, domuz gribi konusunda, “Medyadaki bilgi kirliliğinin önüne geçilip en etkili korunma yöntemi olan aşı yapılmasının yaygınlaştırılması gerekiyor” dedi.


  Tarihî gerçekler yanlış öğretiliyor

YAŞAYAN ünlü Osmanlı tarihçisi Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İnalcık, Osmanlı tarihini, yeni metotlara göre yeniden yazdığını belirterek, ‘’Birçok tarihi gerçekleri vesikalarıyla ortaya koydum.


  10 bin avroyu sahibine teslim etti

MERSİN’İN Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde bir kafe işletmecisi, müşterisinin unuttuğu, 10 bin avro bulunan el çantasını muhafaza ederek bir gün sonra sahibine teslim etti.


  Ankara’da taksiciler zam hazırlığında

ANKARA Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, esnafın talebi doğrultusunda en kısa zamanda yeni bir taksimetre tarifesi hazırlanarak yürürlüğe konulacağını söyledi.


  Otistik çocuklara eğitim merkezi

OTİSTİK çocukların eğitim gördüğü tek resmi ve bağımsız otistik çocuk eğitim merkezi bulunan İzmir’e ikinci bir merkez açılacak.


  Midesi hurdalık gibiymiş

Peru’da bir kişinin midesinden yaklaşık bir kilo anahtar, bozuk para ve demir parçaları çıktı.


  Domuz gribine karşı üzüm ve elma sirkesi

Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, her gün içilecek sirkeli suyun domuz gribinden korunmada uygulanacak yöntemlerden biri olduğunu iddia etti.


  Babasını Google’da aradı ve buldu

BoşandIktan sonra yeni doğan kızının izini kaybeden baba, kızına internet sayesinde kavuştu. Google’a “Scott Robert Becker, April’i arıyor” yazan 30 yaşındaki April Antoniou’nun karşısına 7 yıl önce babasının kurduğu ww.aprilbecker.com” sitesi çıktı.


  Dünyanın en güçlü ismi Obama

ABD’de yayımlanan Forbes dergisi ‘’dünyanın en güçlü insanları’’ listesini açıkladı.Derginin ilk kez yayınladığı listeye göre dünyanın en güçlü insanı ABD Başkanı Barack Obama oldu.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.