27 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Denizli: CSKA Moskova'yı yenip, UEFA'ya kalmalıyız

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, deplasmanda Manchester United karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin Beşiktaş ve Türk futbolu için gurur verici olduğunu söyledi. Denizli, Avrupa kupalarında yola devam etmenin tek yolunun Manchester United'ı yenmek olduğunu bildiklerini ve bunu başardıklarını söyledi. Şampiyonlar Ligi'ne istediklerini başlangıcı yapamadıklarını belirten Denizli, ''Futbol olarak ilk 3 maçta rakiplerimizin gerisinde kalmadık ama 1 puan çıkarma şansımız oldu. Geriye dönük hesaplar yapma şansımız yok. Sadece tek maçımız kaldı. Onun da bizim için tek sonucu var, kazanmak'' diye konuştu.

GURUR VERİCİ BİR SONUÇ

Manchester United karşısında son derece akılcı takım savunması yaptıklarını ifade eden Denizli, oyunun son bölümlerinde rakiplerinin oyuna baskı koymasının son derece doğal olduğunu kaydetti. Yaklaşık 7-8 haftadır yükselen bir grafik çizdiklerini ifade eden Denizli, ''Bu sonuç hem Beşiktaş adına, hem futbolcularım adına, hem de Türk futbolu adına çok gurur verici bir sonuç. Kısacası düşündüğümüz hedefe gitmek için kazanmamız lazımdı. Bunu Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçta ve önümüzdeki 4 lig maçında da devam ettirmek zorundayız'' ifadesini kullandı. Denizli, teknik direktör Ferguson'un genç oyunculara şans vererek kendilerini hafife alıp almadığıyla ilgili bir soruya, ''Bir takımın kadrosunda bulunan futbolcular görev yapmak için bekliyorsa, genç olmuş tecrübeli olmuş fark etmez. Bizim de genç futbolcularımız var. İstanbul'da Manchester United tam kadro oynadı, nasıl bir maç kazandı biliyoruz. Benim maçtan önceki çekincem de böyle bir kadroyla karşılaşmaktı'' cevabını verdi.

RÜŞTÜ TAKIMA GÜVEN VERDİ

Denizli, ''CSKA maçının sonucunu futbolcuların bilmesi takımı nasıl etkiledi?'' sorusu üzerine de ''Tek seçeneğimiz vardı, onu gerçekleştirmek lazımdı. Gerçekten bu akşam hem Beşiktaş'a, hem Türk futboluna yakışan bir mücadele verdik. Kolay değil burada oynamak. Manchester United'i burada yenmek kolay değil. Manchester United'ı sahasında son yenen takım olmak gurur verici'' diye konuştu. Kaleci Rüştü'nün performansını da değerlendiren deneyimli teknik adam, ''Old Trafford Stadı ve benzeri yerlerde kazanmak istiyorsanız kalecinizin ve savunmanızın fevkalade başarılı olması lazım. Rüştü'nün nasıl bir kaleci olduğunu uluslararası alanlarla futbolu takip edenler de biliyor. Takıma olağanüstü derecede güven sağlayan birisi'' dedi. Maç içinde sakatlanarak oyun dışına çıkan İbrahim Toraman'ın durumuyla ilgili bilgi de veren Denizli, bu futbolcunun burnunun kırılmış olabileceğini, burnunda bir şişlik bulunduğunu söyledi.

27.11.2009


 

DENİZLİ KENDİ ADINA "TARİH" YAZDI

BEŞİKTAŞ, UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda İngiltere'nin önemli takımlarından Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenerek tarih yazarken, teknik direktör Mustafa Denizli de kendi adına tarih yazdı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başında ''Devler Ligi'' heyecanı yaşayan Denizli, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini Manchester United karşısında elde etti. Fenerbahçe'de görev yaptığı 2001-2002 sezonunda ''Devler Ligi''nde puan dahi alamayan, Beşiktaş'ın başında çıktığı 3 maçta ise sadece 1 puanla yetinen Denizli, takımının Manchester United'ı 1-0 yenmesiyle ilk galibiyet sevincini yaşadı. Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2001-2002 sezonunda (F) Grubu'nda yaptığı 6 maçı da yitirerek, hiç puan alamadı. Grup maçlarını 3 gol atıp, 12 gol yiyerek son sırada tamamlayan Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, aynı zamanda şimdiye kadar ''Devler Ligi''nde mücadele eden Türk takımları içindeki en kötü performansı sergiledi.

27.11.2009


 

Rüştü bir efsane

BEŞİKTAŞ'IN Alman futbolcusu Michael Fink, takım arkadaşı Rüştü'nün, dünyanın tanıdığı bir futbol efsanesi olduğunu söyledi. Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha dergisinin Aralık sayısında röportajı yayınlanan Fink, Rüştü'yü çok beğendiğini ifade ederek, ''Zaten dünyada futbolseverlerin tanıdığı ve hayran olduğu bir oyuncu. Tam bir efsane. Saçlarıyla, tipiyle çok karizmatik bir oyuncu. Bence Türkiye'nin en büyük oyuncularından birisi'' diye konuştu. Fink, Türkiye'de özellikle büyük takımlarda oynayan oyuncuların kalitesinin oldukça yüksek olduğunu dile getirerek, ''Bu oyuncuların hepsi sadece Almanya'da değil Avrupa'nın hemen her takımında oynayabilecek kapasitede. Turkcell Süper Lig'de oynanan oyun, benim gelmeden önce tahmin ettiğimden çok daha kaliteli. Avrupa'da kendi mevkimde Frank Lampart ve Steven Gerrard'ı beğeniyorum. Türkiye'de ise Emre Belözoğlu iyi bir oyuncu. Zaten kendisini milli takımdan da tanıyorum'' ifadelerini kullandı. Fink, bu sezon geldiği Beşiktaş'ta zaman zaman yedek kalmasının kendisini hırlandırdığını dile getirdi. Beşiktaş'a ilk geldiği dönemlerde yedek kaldığında her oyuncu gibi üzüldüğünü belirterek, ''Sonuçta hiçbir oyuncu yedek kalmak istemez. Herkes ilk 11'de maça başlamak ister. Ancak yedek kalma üzüntüsü bir süre sonra hırsa dönüştü'' dedi. Yedek kaldıktan sonra hırslandığını ve antrenmanlarda daha çok çalışarak hocasına ve tüm taraftarlara buraya boşuna gelmediğini göstermek istediğini kaydeden Alman futbolcu, ''Başta belki olumsuz etkileniyor olsanız da bu olumsuzluğu iyi değerlendirip kendinize sağlayacağınız motivasyonla bir avantaja dönüştürebilirsiniz ve daha çok çalışarak daha iyi yerlere gelebilirsiniz'' ifadelerini kullandı.

27.11.2009


 

Ferguson: Türklere karşı hep zorlandık

MANCHESTER United Teknik Direktörü Alex Ferguson, Beşiktaş'ın galibiyetiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Avrupa futbolunda bu tür şeyler olabilir'' dedi. Ferguson, siyah-beyazlı takım karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''Çok genç futbolcularımız vardı. Rakip kalenin önünde 19-20 yaşındaki futbolcularımız golü bulamadı. Bu anlaşılabilir bir durum. Avrupa futbolunda bu tür şeyler oluyor'' diye konuştu. Gruptan çıkmayı garantiledikleri için genç oyunculara şans verdiğini anlatan deneyimli teknik adam, ''Genç oyunculara bu tür maçlarda şans tanımak lazım. 18-19 yaşlarında gençler var. Onlara karşı güvenimiz var. Ama tecrübeyi sadece böyle oyunları kazanarak öğrenebilirsiniz'' dedi. Ferguson, Beşiktaş karşısında Fransız hakemin penaltılarını vermediğini iddia etti. İlk golü atmaları halinde sahadan galip ayrılacaklarını savunan Ferguson, Türk takımlarına karşı hep zor maçlar oynadıklarını belirtti.

27.11.2009


 

FIFA: Gecenin sürprizi Beşiktaş

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesi Uefa.com, Beşiktaş'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda deplasmanda Manchester United'a 1-0 üstünlüğüyle biten maçı, ''Old Trafford'da Beşiktaş zaferi'' başlıklı haberle duyurdu. ''Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elenen Beşiktaş, Rodrigo Tello'nun golü sayesinde, en azından '2005 yılından bu yana Old Trafford'da kazanan ilk konuk takım' olup, turnuvaya damgasını vurdu'' denilen Uefa.com'un haberinde, siyah-beyazlıların Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 6 yılda ilk deplasman galibiyetini aldığı hatırlatıldı. Beşiktaş'ın, 2007-2008 sezonunda Liverpool'a deplasmanda 8-0 yenilerek, hem Şampiyonlar Ligi'nde, hem de kendi geçmişindeki en ''farklı'' yenilgiyle tarihe geçtiği maça da atıfta bulunulan haberde, siyah-beyazlı taraftarların, maçın ardından yaptığı coşkulu kutlamalara değinildi.

TELLO: RÜŞTÜ, BÜYÜK KALECİ

UEFA'nın yayın organındaki başka bir haberde ise siyah-beyazlıları galibiyete taşıyan Tello'nun, kaleci Rüştü ile ilgili düşüncelerine yer verildi. Maçın 30. dakikasında Obertan'ın, 70. dakikada Gibson'ın, 90 2. dakikada Macheda'nın, 90 5. dakikada da Carrick'in gol girişimlerini engelleyerek, maçta yıldızlaşan kaleci Rüştü'nün mücadelesi anlatılan haberde, Tello'nun ''Rüştü, zor anlarda iki çok güzel kurtarış yaparak, ihtiyacımız olan iyi kaleci olduğunu gösterdi'' sözleri de yer aldı. Tello, maçın kaderini belirleyen golü için de ''Topu kontrol ettim ve vuracağımı hissettim, neyse ki kaleye girdi. Beşiktaş gibi bir takımın formasıyla, United gibi büyük bir takıma gol atmak çok keyifliydi. Tarihi bir goldü. Tüm takım çok iyi oynadı, yapmamız gerekeni yaptık. Parola, 'birlikte çok çalışmaktı'. İlk golden sonra kenetledik, ikinci golü de atabilirdik'' dedi.

FIFA: SÜRPRİZ MAÇ

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesindeki, ''Şampiyonlar Ligi'ne bakış'' başlıklı haberde, ''Sürpriz'' ara başlığıyla verilen Manchester United-Beşiktaş maçı için ''Alex Ferguson'un deneyimli ilk 11'i karşılaşmanın büyük bölümünde baskılı oynasa da kendisine verilen şansları gole çeviremedi. Beşiktaş'ın tek golü, Rodrigo Tello'dan geldi'' ifadeleri kullanıldı.

27.11.2009


 

BURSASPOR G.SARAY'I EVİNDE AĞIRLIYOR

GALATASARAY Turkcell Süper Lig'de zirve hesapları yapan Bursaspor karşısında bugün yapacağı maçta mutlak galibiyeti hedefliyor. Ligde 29 puanı bulunan Galatasaray'ın, 26 puanla 4. sırada yer alan Bursaspor'a yenilmesi halinde, rakiplerinin averaj ile üstlerine çıkma ihtimali sarı-kırmızılıların işi sıkı tutmasına neden oluyor. Galatasaray'da, cezalı oyuncu bulunmuyor. Domuz gribini atlatan Arda'nın ilk 11'de oynaması bekleniyor. Galatasaray ile Bursaspor arasında yarın saat 20.00'de Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek.

27.11.2009


 

CAVCAV'IN İDDİALARINA SORUŞTURMA AÇILDI

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın dün medyada yer alan açıklamalarında geçen şike iddiaları hakkında soruşturma başlatmaya karar verdi. Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın 25 Kasım 2009 tarihinde görsel ve yazılı basında yer alan açıklamalarında geçen şike iddiaları hakkında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından soruşturma başlatılmasına karar verilmiştir. Soruşturma tamamlandığında, sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır'' denildi.

27.11.2009


 

BEŞİKTAŞ KAYSERİ'DE

MANCHESTER United'ı deplasmanda 1-0 yenerek, UEFA Avrupa Ligi'ne kalma umutlarını son maça taşıyan Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Sivasspor ile oynayacağı maç için Kayseri'de kamp yapacak. Geceyi İngiltere'de geçiren siyah-beyazlılar, dün TSİ 15.00 sıralarında özel uçakla Kayseri'ye hareket etti. Kayseri'de kamp yapacak olan Beşiktaş kafilesi, yarın Sivas'a geçecek.

27.11.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

Bugün:

20.00 Bursaspor-Galatasaray (Bursa Atatürk)

28 Kasım Cumartesi:

20.00 Fenerbahçe-Kasımpaşa (Saracoğlu-Seyircisiz)

29 Kasım Pazar:

13.30 Antalyaspor-Gençlerbirliği (Atatürk)

14.00 İstanbul B.B.-Gaziantepspor (Olimpiyat)

14.00 Ankaragücü-Denizlispor (Ankara 19 Mayıs)

14.00 Manisaspor-Kayserispor (Manisa 19 Mayıs)

16.00 Trabzonspor-Eskişehirspor (Avni Aker)

20.00 Sivasspor-Beşiktaş (Sivas 4 Eylül)

27.11.2009


 

BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇECEK GOL

Tello: Maçın kontrolünü almak için gol atmamız gerekiyordu. O gol de bana nasip oldu. Kişisel olarak mutluyum, ama takım olarak daha da mutluyum. Takım olarak iyi oynadık. İlk yarı ikinci yarıdan daha iyi oynadık. Beşiktaş tarihine geçecek bir maç oldu.

CSKA'YI YENMELİYİZ

Bobo: Manchester United'ın sahasında kazanmak kolay bir şey değil. Bu maçta sahaya çıkan takım da güçlü bir takımdı. Biz bu takımı yendik, onun için mutluyuz. Son maçı da kazanıp ilerlemek istiyoruz.

27.11.2009


 

BEŞİKTAŞ MACARİSTAN'DA MANŞETLERE ÇIKTI

MANCHESTER United ile oynadığı maçı 10 yenerek büyük bir zafer elde eden Beşiktaş, Macar spor medyasının manşetlerinde yer aldı. Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetispor, Beşiktaş'ı manşetine taşıyarak, ''Beşiktaş, Manchester'in 23 maçlık yenilmezliğini sona erdirdi'' başlığını attı. Gazete, Tello'nun attığı ''bomba golle'' Manchester United'in 2005 Şubat ayından bu yana süren Old Trafford'taki yenilmezliği son buldu diye yazdı. Nemzetisport, ''Beşiktaş karşısına genç futbolcularla çıkan Kırmızı Şeytanlar, Kara Kartal'a boyun eğerek gecenin en büyük sürprizini yaşattı'' yorumunda bulundu. Beşiktaş'ın mükemmel defans yaptığı maçta, ünlü kaleci Rüştü'nün maçın son dakikalarında nefes kesen kurtarışlar yaptığını yazan Macar spor gazetesi, ''Beşiktaş Avrupa Ligi umudunu son maça taşımayı başardı'' diye yazdı.

27.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl