29 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bayram ziyaretinde AKP-CHP polemiği

KURBAN Bayramı dolayısıyla siyasî partilerdeki bayramlaşma ziyaretleri kapsamında, MHP, DSP ve CHP heyetleri AKP’ye misafir oldu. AKP’ye ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal başkanlığındaki heyet, ziyaret etti. AKP’ye daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayten Şahin ve Parti Meclisi üyesi Tuncer Ertürk’ten oluşan DSP heyeti ziyaret etti. AKP’yi daha sonra İstanbul Milletvekili Nur Serter başkanlığındaki CHP heyeti ziyaret etti. Serter, ‘’candan ve dostane’’ karşılama için teşekkür ederek, bayramların kırgınlıkların geride bırakıldığı, dostlukların ön plana çıktığı bir süreç olduğunu söyledi. Bu bayramın, ‘’işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuzlukların, telefon dinlemelerin, sağlık sorunlarının geride kalacağı bir sürecin başlamasına vesile olmasını’’ dilediklerini kaydeden Serter, ‘’Umuyoruz ki hep birlikte Türkiye’de ahengin, huzurun, daha iyi koşulların hakim olacağı bir dönemi başlatmayı başarabiliriz’’ dedi.

Salih Kapusuz da, insan hayatı olduğu sürece, sorunların da olacağına işaret ederek, ‘’Bundan sonra da olacaktır. Problemlerin çözümü konusunda herkesin ortak aklını, katkısını, ülkesi ve milleti için orta yere koyması lâzım. Projelerini de iyi anlatması lâzım. Eğer projeniz varsa, millete anlatabiliyorsanız, ikna edebiliyorsanız, milletimizin ön yargısı olmadan her türlü siyasî desteği partilerimize verdiği bilinmektedir’’ diye konuştu.

Kapusuz’un sözlerinin ardından, heyetler arasında “domuz gribi”ne ilişkin sohbet yaşandı. AKP’yi, sırasıyla BBP, DP, SHP Saadet Partisi, DTP heyetleri ziyaret etti.

BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRİ

CHP’de, Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleşen siyasî partiler arası bayramlaşma çerçevesinde gelen heyetlere, Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile Parti Meclisi (PM) üyeleri Nesrin Baytok ve Sinan Yerlikaya ev sahipliği yaptı. Konuk heyetler, ziyaret sırasında çiçek ve çikolata getirirken, CHP’de de konuklara çay, kahve ve çikolata ikram edildi. Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunulan ziyaretler kapsamında CHP’ye ilk olarak SHP, son olarak ise MHP heyeti geldi. Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç başkanlığındaki AKP heyetinin ziyaretinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram namazı sonrasında yaptığı açıklamalar konu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi AKP iktidarında yaklaşık 14 bayramı birlikte kutladıklarını ve hep güzelliklerin temenni edildiğini söyledi.

Selvi, Başbakan Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’da bayram namazı sonrasında yaptığı açıklamalarda muhalefete hak etmediği eleştirilerde bulunduğunu ileri sürerek, ‘’Sayın Başbakan’ın en azından bir gün muhalefete çatmadan, bayramı kutlayıp geçmesini beklerdim’’ dedi. Ankara / aa

‘’TELEFONLA KONUŞMAYA KORKUYORUZ’’

AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı da ‘’Biz iktidara aday bir muhalefet istiyoruz. Öneri üretilmesini istiyoruz’’ dedi. Cevdet Selvi, bunun üzerine ‘’Her sorunun önünde ve arkasında Türkiye’nin gerçeklerine uygun önerilerimiz vardır ama uzlaşma hep lafta kalıyor’’ diye konuştu. Dağı ise ‘’Uzlaşma Mecliste olur’’ dedi. Zeynep Karahan Uslu ise CHP’nin 1989 tarihli raporunu hatırlatarak, ‘’CHP rapora sadık mıdır?’’ diye sordu. Selvi’nin, sadık olunduğuna dair sözleri ve ardından hükümete yönelik eleştirileri üzerine de Uslu, AKP iktidarının Türkiye’nin en özgürlükçü iktidarı olduğunu ifade etti. Bu sözlere Nesrin Baytok ‘’Ama telefonla konuşmaya korkuyoruz’’ karşılığını verdi. Uslu da yargı kararlarının hükümetle ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtti. Denemeç’in ‘’1982 Anayasası’nın değişmesi lâzım. Beraber oturup çalışalım’’ sözlerinin ardından AKP heyetinin ziyareti tamamlandı. CHP’yi, DSP, BBP, Saadet Partisi ve DP heyetleri de ziyaret etti. Bayramlaşma ziyaretleri kapsamında, MHP, CHP, AK P, DP, SHP, İP, BBP, DTP, Saadet ve LDP heyetleri DSP’ye misafir oldu. DSP’yi siyasî partilerin yanı sıra Memur-Sen ve Kamu-Sen de ziyaret etti. DSP Parti Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, parti genel merkezinde siyasî parti temsilcilerini kabul etti.

29.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  PALYATİF ÇÖZÜMLERLE VAKİT KAYBEDİLMESİN, KÖKLÜ ÇÖZÜM BULUNSUN

  Sınırda vizesiz bayramlaşma

  Akaryakıt vergilerinde dünya şampiyonuyuz

  Dubai’ye Abu Dabi desteği

  Çocuklar yine Deniz Feneri ile sevindiler

  DÜNYADAKİ İNSANLARIN YARISI ŞEHİRLERDE

  SANAT HAYATINDA HİÇ İÇKİLİ YERDE SAHNEYE ÇIKMADI

  Bayram ziyareti ölümle bitti

  Isınmada, merkezî sistem zorunlu hale geliyor

  Alo 170, daha etkin çalışacak

  Herkes küçülürken, e-ticaret büyüyor

  Kilis'te evin tavanı çöktü: 5 ölü, 4 yaralı

  Türk Vitamini'ne Oscar

  Öğretmen atamaları, 16 Aralık’ta

  olis, 16 yaşındaki zanlıyı vurdu

  Online bilgiler, kâbusunuz olmasın!

  Cezaevinde; hem meslek, hem de diploma sahibi oldular

  Arı üretimi arttırıyor

  Domuz ve kuşları tarlaya yaklaştırmıyor

  Emekli mucitten mayın imha makinası

  İngilizler, Sultan’ın belgeselini yapacak

  Seçim için 100 milyon dolar harcadı

  Bayram ziyaretinde AKP-CHP polemiği

  îapusuz: Yanlış olan gayriresmi dinlemedir

  70'lik "Mehmetçik" şafağı göremedi

  Genelkurmay: Her iddiayı doğru kabul edenler var

  Şeb-i Arus’a Ahmedinejad da bekleniyor

  YOKSULA İŞ KURMAK İÇİN FAİZSİZ KREDİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl