30 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÇÖZECEĞİZ DİYENLER SÖZLERİNİ UNUTTU

MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Çetin Tahtacı, birilerinin kendi başörtü sorununu çözmüş olabileceğini, ama sorunun hâlâ devam ettiğini belirterek, “Eskisinden daha da çözümsüz bırakıldı. Öyle ki eskiden sorunu biz çözeceğiz diye siyaset malzemesi yapan siyasilerimiz bile sorunu bir tabu gibi ağzına alamıyor” dedi.

BAŞÖRTÜLÜ BAŞBAKAN EŞİ ÇARE OLMUYOR

Tahtacı, “Birileri, ‘Yok efendim eşi başörtülü olanlar bu ülkede cumhurbaşkanı olabiliyor, başbakan olabiliyor. Falan kişinin eşi başörtülü, ama çok ünlü ve güçlü, daha ne istiyorsunuz?’ demesin. Bu züğürt tesellileri bizim karnımızı doyurmuyor. Üniversitelerde ve devlet dairelerinde yasak bütün şiddetiyle sürüyor” dedi.

MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Çetin Tahtacı, birilerinin kendi başörtü sorununu çözmüş olabileceğini ama sorunun hala devam ettiğini belirterek, “Hatta eskisinden daha da çözümsüz bırakılarak öyle ki eskiden sorunu biz çözeceğiz diye siyaset malzemesi yapan siyasilerimiz bile sorunu bir tabu gibi ağzına alamıyor” dedi.

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun 241. hafta basın açıklaması Cumartesi günü İzmit Sabri Yalım İnsan Hakları Parkında yapıldı. Bayram olmasına rağmen binlerce kişinin katıldığı protesto eylemine Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülerine mensup 40’a yakın STK ile birlikte AGD, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi de destek verdi. Danıştay aleyhine sloganların atıldığı protesto gösterisinde grup adına basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Çetin Tahtacı, yasak bitene kadar, ülkemizde tek bir başörtülünün mağduriyeti kalmayana kadar da eyleme devam edeceklerini söyledi. Kimsenin kendilerinden bunun aksini beklememesini istyen Tahtacı, şunları kaydetti:

“Birileri, ‘yok efendim eşi başörtülü olanlar bu ülkede cumhurbaşkanı olabiliyor, başbakan olabiliyor, falan kişinin eşi başörtülü ama çok ünlü ve güçlü, daha ne istiyorsunuz’ demesin. Bu züğürt tesellileri bizim karnımızı doyurmuyor. Kamusal alanda—ki kimilerinin hevesine göre her an değişebilen uçsuz bucaksız geniş bir alan!—üniversitelerde yasak hâlâ tüm şiddetiyle devam etmekte iken birileri ısrarla görmezlikten gelip unutturmaya çalışsa da yasağı kanıksamayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Evet birileri kendi başörtü sorununu çözmüş olabilir. Ama bizim sorunumuz hâlâ devam ediyor. Hatta eskisinden daha da çözümsüz bırakılarak öyle ki eskiden sorunu biz çözeceğiz diye siyaset malzemesi yapan siyasilerimizin bile sorunu bir tabu gibi ağzına alamıyor. Artık bu ülkede maalesef başörtü yasağını kaldırmak parti kapatma nedeni olmuştur. Sorun bir kara deliğe dönmüştür artık.”

Çetin Tahtacı, bu ülkede başörtü sorunu dahil, tüm insan hakları sorunları çözülmedikçe bu ülkenin vatandaşlarının çifte standartlardan kurtulmadıkça bu ülkede gerçek huzur olmayacağını söyledi. Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararına tepki gösteren Tahtacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Yasası’nın ‘yükseköğretime giriş’ başlıklı 45’inci maddesinde “Yükseköğretim kurumuna girecek öğrencilerin ne şekilde o kurumlara kabul edileceğiyle ilgili gerekçeler YÖK tarafından belirlenmektedir” denildiğini hatırlatarak, dolayısıyla Danıştay 8. Dairesi’nin kanunen YÖK’ün sorumluluğunda bulunan bir alana yetkisi dışında müdahale ettiğini vurguladı. Kocaeli / Yeni Asya

30.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÇÖZECEĞİZ DİYENLER SÖZLERİNİ UNUTTU

  Danıştay hak gasbı yaptı

  Türkiye silâhlanıyor

  Vahşi kasap sahtecilikten gözaltında

  İstihdam azalacak

  Hacılarımız dönüş yolunda

  Sınırda izdiham

  EBEVEYN BASKISI ÇOCUĞU ÜRKEK YAPIYOR

  DÜNYA YENİDEN FITRATA YÖNELİYOR

  Seferihisar, Türkiye’nin ilk Cittaslow’u oldu

  İstanbul’da kamyonet kasasında yolculuk

  Buğdayın sapı, fıstığın kabuğundan odun üretti

  Dikkat! Taş düşebilir, ayı çıkabilir

  Tebligatlar elektronik posta ile gönderilecek

  Meclis, Borçlar Kanunu’nu görüşecek

  Diyarbakır’da AKP’ye molotofkokteyli saldırı

  H1N1 aşısında ‘mutasyon’ farkı 0.5 Avro

  Sedat Horuz’un ailesi açıklama bekliyor

  “İnteraktif Türkler”, “interkolik” çıktı

  31 yıl sonra aynı sıralarda buluştular

  Unutulan ayakkabıları yoksullara dağıtıyor

  Çevre Bakanlığı'ndan ''domuz gribi'' genelgesi

  İstanbul’da güneş gitti, yağmur geldi

  Füle: Türkiye’nin müzakereleri devam etmeli

  YAŞ, 4 Aralık'ta toplanıyor

  Adıyaman’da feci kaza: 3 ölü

  Dubai krizi, Türkiye’yi etkilemeyecek

  Tüketici şikâyetleri sanal ortamda

  Vatandaş, herkesin vergisini tam ödemediğine inanıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl