30 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Danıştay hak gasbı yaptı

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Danıştay’ın, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının bir hak gasbı olduğunu belirterek, kararın yüz binlerce gence ve ailesine bayram öncesinde büyük üzüntü yaşattığını söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Danıştay’ın, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının bir hak gasbı olduğunu ifad ederek, kararın yüz binlerce gence ve ailesine bayram öncesinde büyük üzüntü yaşattığını söyledi. Çelikus, İlci Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Danıştay’ın ‘’ülkeyi şok eden’’ eden bir karar aldığını belirtti. Yüz binlerce gencin matem havasına girdiğini kaydeden Çelikus, ‘’Böyle bir kararın Arefe günü yapılmasının düşündürücü ve üzücü olduğunu’’ dile getirdi. Kararın İstanbul Barosu’nun açtığı dava sonucu alındığını hatırlatan Mahmut Çelikus, şöyle devam etti:

‘’Baro hukukun korunması için, eşitlik ve özgürlük için vardır. Ancak bu kararla hukuk katledilmiştir. Hukuk insanları mutlu etmek için vardır. Eğer mutlu etmiyorsa kararlar değiştirilmelidir. Baronun girişimleri neticesinde çıkan bu karar bir hak gasbıdır. Karar, yüz binlerce gencimize ve ailesine bayram öncesinde büyük bir üzüntü yaşatmıştır. Danıştay’ın önceki kararıyla çelişen bu kararı, hem eğitime hem de sanayiye vurulan büyük bir darbedir.’’

ESDER Genel Başkanı Çelikus, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK’ün konuya ilişkin açıklamalarının ‘’yüreklere su serptiğini’’ belirterek, bayramın ardından yetkili kurumlardan çözüme ilişkin adım atılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Muzaffer Gülyurt: Toplum ötekileştirilmek isteniyor

Daniştay 8. Dairesi’nin YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasına tepkiler devam ediyor. AKP Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, söz konusu kararla toplumun ötekileştirilmek istendiğini, bunun da toplumsal barışı bozacağını söyledi. Danıştay’ın iptal kararının ideolojik olduğunu ifade eden Gülyurt, eğitimde eşitlik ilkesinin bozulduğunu dile getirdi. Danıştay’ın aynı kulvarda yarışanlar arasında eşitsizlik uygulamasını kabul edilemez olarak nitelendiren Gülyurt, “Yarışmalar eşit şartlarda yapılır. Bir yarışçının ayağına 50 kilogram ağırlığında bir ağırlık bağlayacaksın, diğerlerinin bağlamayacaksın. Yarışmacılara da bu şartlarda koşacaksınız diyeceksiniz. Bu haksızlıktır, adaletsizliktir” dedi.

Gülyurt, hükümet olarak demokratik açılım projesine büyük önem verdiklerinin de altını çizerek şunları kaydetti: “Demokratik açılımı sadece Kürt kardeşlerimiz için değil, 70 milyonun vatandaşımızdan her türlü negatif ayrımcılığa maruz kalmış, ötekileştirilmiş için istiyoruz. Demokratik açılımdan meslek liselerine girişte ötekileştirilmişler de yararlanacak. Toplumsal barışı, dirliği ve birliği sağlayacak olan Demokratik açılımla bu ülkede herkes gerçek demokrasiyi tadarak yaşayacak. Eğer, haksız ve adil olmayan uygulamalarla ötekileştirirseniz onu düşman yaparsınız. Türkiye’nin düşmana değil dosta, ihtiyacı var.”

30.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÇÖZECEĞİZ DİYENLER SÖZLERİNİ UNUTTU

  Danıştay hak gasbı yaptı

  Türkiye silâhlanıyor

  Vahşi kasap sahtecilikten gözaltında

  İstihdam azalacak

  Hacılarımız dönüş yolunda

  Sınırda izdiham

  EBEVEYN BASKISI ÇOCUĞU ÜRKEK YAPIYOR

  DÜNYA YENİDEN FITRATA YÖNELİYOR

  Seferihisar, Türkiye’nin ilk Cittaslow’u oldu

  İstanbul’da kamyonet kasasında yolculuk

  Buğdayın sapı, fıstığın kabuğundan odun üretti

  Dikkat! Taş düşebilir, ayı çıkabilir

  Tebligatlar elektronik posta ile gönderilecek

  Meclis, Borçlar Kanunu’nu görüşecek

  Diyarbakır’da AKP’ye molotofkokteyli saldırı

  H1N1 aşısında ‘mutasyon’ farkı 0.5 Avro

  Sedat Horuz’un ailesi açıklama bekliyor

  “İnteraktif Türkler”, “interkolik” çıktı

  31 yıl sonra aynı sıralarda buluştular

  Unutulan ayakkabıları yoksullara dağıtıyor

  Çevre Bakanlığı'ndan ''domuz gribi'' genelgesi

  İstanbul’da güneş gitti, yağmur geldi

  Füle: Türkiye’nin müzakereleri devam etmeli

  YAŞ, 4 Aralık'ta toplanıyor

  Adıyaman’da feci kaza: 3 ölü

  Dubai krizi, Türkiye’yi etkilemeyecek

  Tüketici şikâyetleri sanal ortamda

  Vatandaş, herkesin vergisini tam ödemediğine inanıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl