01 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

SABRIN SONU BEŞİKTAŞ

BEŞİKTAŞ Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, ''Şimdi o şampiyonluğun ortaklarından bir tanesiyiz. Sağduyulu, basiretli, temkinli yolumuza devam edeceğiz'' dedi. Öner, karşılaşmayı kazanacaklarına inançlarının tam olduğunu ifade ederek, mutlu olduklarını söyledi. Öner, ''Ligin başında da söylemiştim. Ligin başında 6. haftada birçok kişi, bir çok yorumcu bizi 'ligden koptu, havlu attı' diye ilan etti, ama bizim takımımızın iyi olduğunu, inancımız olduğunu, hedefimizin yine şampiyonluk olduğunu söylemiştik. Şimdi o şampiyonluğun ortaklarından bir tanesiyiz. Sağduyulu, basiretli, temkinli yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu. Yorgun olmalarına rağmen Sivasspor'a karşı sahada her türlü mücadeleyi verdiklerini belirten Öner, ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golün olduğu pozisyonu da tekrar izleyeceklerini bildirdi. Öner, ''iyi yolda ve inançlı'' olduklarını belirterek, istikrarlı ve sabırlı olmak gerektiğini kaydetti. ''Başkanımız başta olmak üzere o tepkili günlerde bir duruş gösterdik'' diyen Öner, teknik ekibe ve futbolcularına inandıklarını ve onların çok iyi olduklarını gördüklerini kaydetti.

ÜZÜLMEZ: LİDERLİK ÖNEMLİ DEĞİL

Beşiktaş'ın golünü kaydeden ve geçirdiği sakatlık nedeniyle oyundan çıkan Bobo ise önümüzdeki hafta oynayıp oynayamayacağının sağlık ekibi ve hocalarıyla görüştükten sonra belli olacağını söyledi. İbrahim Üzülmez ise Beşiktaş'taki değişimin nedeninin sorulması üzerine, en önemli unsurun takım olma olgusunu yakalamalarından kaynaklandığını belirterek, ''Saha içinde o birlik ve beraberliği, o mücadeleyi, o isteği yansıtmaya başladık'' dedi. Son dönemlerde saha içinde müthiş bir performans ortaya koyduklarını aktaran Üzülmez, ''Takım olarak iyi mücadeleye ediyoruz. Takım olarak oynadığımızda da böyle önemli deplasmanlardan galip ayrılıyorsunuz. Bütün arkadaşlarımı gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ediyorum'' diye konuştu. Üzülmez, liderliğin ilk yarının sonunda o kadar önemli olmadığını, asıl sezon sonundaki liderliğin önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'de en çok eleştirilen 3 futbolcudan biri olduğunu da belirten Üzülmez ''Bu eleştirileri hak etmediğimi düşünüyorum. Saha içinde görev verildiğinde her zaman isteğimle, mücadelemle ön plana çıkmaya çalışıyorum. Zaman zaman hatalarımız olmuştur, ama bu yaşımda örnek olmaya çalışıyorum. Genç arkadaşlarımıza örnek olmaya çalışıyorum. Saha içinde görev verildiğinde elimden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum'' dedi.

01.12.2009


 

Trabzonspor'da yüzler gülüyor

TRABZONSPOR Sportif Direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili futbolcuların Eskişehirspor'u 2-1 yendiği maçta olağanüstü gayretli oynayarak sonuca ulaştıklarını söyledi. Karaman,geçen hafta bordo-mavili kulüpte yaşanan olaylardan herkesin haberdar olduğunu belirterek, ''Her fırsatta 'Trabzonspor, büyük camia bu sorunları engelleri aşacak güçtedir' dedik. Bu hafta bize inananlara sıkıntı olmadığı imajını vermeye çalıştık. Arkadaşlar da olağanüstü gayretli oynadılar ve sonuca ulaştık'' dedi. Bordo-mavili takımda uzun zamandır oynamayan oyuncular olduğunu kaydeden Karaman, ''Aralarında maç sonunda yorulanlar oldu. Ekstra performans sergileyenler oldu. Oyun liderliğini alabilecek üst düzey tecrübede oyuncu olmadığı için oyuncular kendilerine verilen görevleri yaptılar. İnançla, birbirlerine destek vererek bu zorluğu aşmaya çalıştılar. Bu saatten sonra Trabzonspor'da 'kriz' sözcüğü kullanılmazsa ayriyeten mutlu olurum'' diye konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ'İ BEKLİYORUM

Ünal Karaman, teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşılmasına ilişkin olarak ise şunları söyledi: ''Şenol hocanın gelmesi camiamıza hayırlı olacaktır. Şu anda bizim teknik yeterlilikten daha fazlasına ihtiyacımız var. Dolayısıyla Şenol hocamızın gelmesi 'Trabzonsporluyum' diyenlerin ihtiyacı olan güveni sağlayacaktır. Şenol hoca geldikten sonra benim durumum şekillenir. Uzun dönem birlikte milli takımlarda görev yaptık. Birinci öncelik Şenol hocanın Trabzonspor'da olmasıdır.''

01.12.2009


 

Şenol Güneş bugün geliyor

TRABZONSPOR Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Eskişehirspor karşısında kendilerinin galibiyete daha çok ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, ''Kazanmayı çok daha istiyorduk. Bunu başardığımız için mutluyuz'' dedi. Hacısalihoğlu, Şenol Güneş'in Salı günü takımın başında olacağını, dinlendirilen 5 futbolcunun affedilmesi konusunda Şenol Güneş'in başkanla görüşebileceğini de kaydetti. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ise, Eskişehirspor karşısında takım olarak bütün oyuncuların büyük bir özveriyle mücadele ettiğini belirterek, şunları ifade etti: ''Herkes bütün kapasitesini ortaya koydu. Özellikle 2-0'dan sonra çok rahatlamıştık ve oyunun kontrolünü elimize almıştık. Sonra yediğimiz golden sonra stres yaşadık. Ama önemli olan üç puandı. İnşallah bu üç puan bundan sonraki üç puanların müjdecisi olur. Bundan sonra çıkışımızın devam edeceğini umuyorum. İnşallah yeni hocamız da göreve başladığında Trabzon şehri bütün olursa bundan sonra başarılı olacağımıza inanıyorum.''

01.12.2009


 

SPOR YAZARI YÜCELMAN VEFA ETTİ

TÜRK spor gazeteciliğinin duayenlerinden, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Yücelman (77), İstanbul'da vefat etti. Abdülkadir Yücelman, 10 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu girdiği yoğun bakımdan çıkamayarak dün sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Yücelman'ın cenazesi bugün Fatih Camiinde kılınıacak ikindi namazından sonra Eyüp Mezarlığında toprağa verilecek.

01.12.2009


 

TUNCAY YİNE SON 7 DAKİKA OYNADI

PREMİER Lig'de bu sezon Stoke City'ye transfer olan milli futbolcu Tuncay Şanlı, bu hafta da takımında fazla forma şansı bulamadı.Teknik direktör Tony Pulis, deplasmanda Blackburn Rovers ile oynanan maçta Tuncay Şanlı'yı 83. dakikada oyuna aldı. Geçen hafta da Portsmouth ile yapılan maçta Tuncay Şanlı, 84. dakikada Fuller'in yerine oyuna alınmıştı.

01.12.2009


 

Beşiktaş bu hafta liderlik koltuğuna oturabilir

Avrupa maçlarından önce veya sonraki lig maçlarında puan kaybetmek, bir Beşiktaş klsağidir.Birisi derbi, diğeri güçlü İngiliz takımı karşısında alınan galibiyetle büyük bir başarıya imza atan takım için Sivas deplasmanı oldukça zordu. Sakat ve yorgun futbolcuların yanı sıra, futbolcuları bir haftada 3. önemli maça hazırlamak, üstelik puana şiddetle ihtiyaç duyan, 2 haftadır dinlenen bir takıma karşı mücadele etmek hiç de kolay olmayacaktı.M.Denizli’nin İngitere’den İstanbul yerine takımı Kayseri’ye getirmesi ve maça motive etmesi başarıyı getirdi.Beşiktaş bir haftada 3 maç kazanarak klasik rahatsızlığını bertaraf etmiş oldu.

Takım savunması ve kontrollü bir oyunla maça başlayan Beşiktaş, rakibine gol pozisyonu vermeden Bobo ile aradığı skoru bulduktan sonra rahatladı. Bobo’nun attığı 2. gol ofsayt gerekçesi ile iptal edilmese maçın sonlarındaki sıkıntılar yaşanmayabilirdi. Ama sonuçta rakiplerinin kaybettiği haftada Beşiktaş 3 puanı almayı başardı. 4 Eylülde şimdiye kadar oynadığı 4 maçın üçünü kazanıp birinde berabere kalan Beşiktaş yine kazandı.

Sivas karşısında M.Denizli den,M.United karşısında başarılı olmuş kadroyu korumasını bekleyenler yanıldı.Takımın iskeletini oluşturan Rüştü, Sivok Ferrari, Ernst , Fink ve joker Ekrem hariç hemen her futbolcuyu oynayacakmış gibi hazır tutan ve oynatan M.Denizli “kazanan takımı bozulmaz”kuralının aksine, başarılı futbolcuların yerine performansıyla eleştiri konusu olmuş futbolcuları oynatarak hem maçları hem de o oyuncuları kazanmasını bildi.Lig başlarken eleştirdiğimiz Bobo, Tello, İ.Üzülmez, Rüştü, İ.Kaş gibi futbolcuların her biri, değişik maçlarda öne çıkan futbolcular oldular ve takıma maç kazandırdılar.Sadece Nihat kendinden bekleneni veremedi.

Şunu kabul etmeliyiz ki, ligin 6. haftasında 6 puanla 12 sıradaykeneleştirdiğimiz (Takım şampiyonluktan koptu dediğimiz) futbolcular ve M.Denizli hepimizi şaşırtmıştır. Üst üste oynadığı son 8 maçı kazanmak, son beş maçta gol yememek en zor deplasmanlardan (Eskişehir, Trabzon Sivas) galibiyetle dönmek önemli başarılardır. Bizlere de ancak bu başarıyı alkışlamak düşüyor. Son söz taraftara: Aldıkları başarılı sonuçlardan sonra artık güçlü bir desteği hak eden futbolculara ve M.Denizli’ye hak ettikleri desteği verin. İnönü’de kazanılacak Diyarbakır maçı ile belki de lider olacak takımınıza sahip çıkın ve alkışlayın.

[email protected]

Nadi Aksoy

01.12.2009


 

‘AlTIN TOP’U KİM ALACAK?

FRANCE Football Dergisi tarafından verilen "Ballon D'or - Altın Top" ödülünde finale kalan 10 futbolcu belirlendi. Ödülü kimin kazandığı ise bugün açıklanacak. Fransa'nın prestijli futbol dergisi France Football, her yıl spor yazarlarının oylarıyla Avrupa'da yılın futbolcusunu seçiyor. Derginin internet sitesinde açıkladığı liste şöyle; Didier Drogba (Fildişi Sahili - Chelsea) Samuel Eto'o (Kamerun - Inter), Steven Gerrard (İngiltere - Liverpool), Zlatan İbrahimovic (İsveç - Barcelona), Andres Iniesta (İspanya - Barcelona), Kaka (Brezilya - Real Madrid), Lionel Messi (Arjantin - Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portekiz - Real Madrid), Wayne Rooney (İngiltere - Manchester Utd.), Xavi (İspanya - Barcelona).

01.12.2009


 

ZİRVEYE YENİ ORTAKLAR GELDİ

Turkcell Süper Lig'de 14. haftanın son maçında Beşiktaş, Sivasspor'u 1-0 yendi. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Tello'nun golüyle Manchester United'ı 1-0'la geçen Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de karşılaştığı Sivasspor'u da aynı skorla geçerek sıralamada 30 puanla ikinciliğe yükseldi. Sivas'ta soğuk bir havada oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golü 29. dakikada Bobo kaydetti. Beşiktaş bu galibiyetle 8 maçtır kazanarak yükselişini sürdürürken, zor bir dönem geçiren Sivasspor ise ligde 14. hafta sonunda 10 puanla sıralamada 16. sırada yer aldı. Teknik direktör Hugo Broos ile yollarını ayıran Trabzonspor, eksik oyuncularının çokluğuna rağmen Eskişehirspor'u 2-1 yenmeyi başardı. Eskişehirspor karşısına sportif direktör Ünal Karaman yönetiminde çıkan bordo-mavili takımda galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Selçuk ve 59. dakikada Serkan attı. Eskişehirspor'un tek golünü ise 64. dakikada Adem kaydetti. Öte yandan lig lideri Fenerbahçe evinde Kasımpaşa'ya 3-1 yenilirken, takipçisi Galatasaray Bursaspor deplasmanında 1-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattılar. Bu hafta fileler toplam 18 kez havalandı. Ligin 14. haftasında 5 maçta ev sahibi ekiplerin yüzü gülerken, 3 karşılaşmada deplasmana giden takımlar galip gelmesini bildi. 14. haftada sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesispor-Gaziantepspor maçı beraberlikle (1-1) sonuçlandı.

01.12.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Sivasspor-Beşiktaş ( 0 - 1 )

Antalyaspor-Gençlerbirliği ( 2 - 0 )

İstanbul Büyükşehir Bld.-Gaziantepspor ( 1 - 1 )

Trabzonspor-Eskişehirspor ( 2 - 1 )

Fenerbahçe-Kasımpaşa ( 1 - 3 )

Ankaragücü-Denizlispor ( 1 - 0 )

Bursaspor-Galatasaray ( 1 - 0 )

Manisaspor-Kayserispor ( 0 - 1 )

Diyarbakırspor-Ankaraspor ( 3 - 0 ) (Hükmen)

01.12.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında 10 golle Kayserisporlu Makukula zirvede yer alırken bu futbolcuyu 7'şer golle Galatasaray'dan Nonda ve Gaziantepspor'dan Souza takip ediyor.

01.12.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Ömer (Antalya), Aydın (Kayseri), Serkan (Trabzon), Baki (Ankaragücü), Ferrari (Beşiktaş), Volkan (Bursa), Selçuk (Trabzon), Ernst (Beşiktaş), Gökhan Güleç (Kasımpaşa), Jedinak (Antalya), Cenk (Kasımpaşa),

01.12.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Gökhan Güleç (K.Paşa)

01.12.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bünyamin Gezer(SİVASSPOR - BEŞİKTAŞ)

01.12.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

KASIMPAŞASPOR

01.12.2009


 

15. HAFTANIN PROGRAMI

4 Aralık Cuma: 20.00 Beşiktaş - Diyarbakırspor. 5 Aralık Cumartesi: Kasımpaşa - Sivasspor, Eskişehirspor - Fenerbahçe. 6 Aralık Pazar: Gençlerbirliği - Denizlispor, Kayserispor - Bursaspor, Gaziantepspor - Antalyaspor, Trabzonspor - Ankaragücü, Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Belediyespor.

01.12.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR: O G B M A Y AV P

1. FENERBAHÇE 14 10 1 3 26 13 13 31

2. BEŞİKTAŞ 14 9 3 2 17 6 11 30

3. BURSASPOR 14 9 2 3 28 12 16 29

4. GALATASARAY 14 9 2 3 31 18 13 29

5. KAYSERİSPOR 14 8 4 2 22 10 12 28

6. GENÇLERBİRLİĞİ 14 6 4 4 20 15 5 22

7. İSTANBUL BŞ. BLD. 14 6 4 4 16 22 -6 22

8. TRABZONSPOR 14 6 3 5 26 20 6 21

9. ESKİŞEHİRSPOR 14 5 6 3 18 13 5 21

10. ANTALYASPOR 14 6 2 6 19 16 3 20

11. GAZİANTEPSPOR 14 5 4 5 18 17 1 19

12. ANKARAGÜCÜ 14 4 5 5 18 16 2 17

13. KASIMPAŞA 14 4 3 7 19 23 -4 15

14. DİYARBAKIR 14 4 3 7 15 23 -8 15

15. MANİSASPOR 14 3 5 6 11 15 -4 14

16. SİVASSPOR 14 3 1 10 14 24 -10 10

17. DENİZLİSPOR 14 1 4 9 10 23 -13 7

18. ANKARASPOR 14 0 0 14 0 42 -42 0

01.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl