07 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Hollanda’da minare açılışı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 1994 yılında kiliseden camiye çevrilen Amsterdam Nizam-ı Âlem Süleymaniye Camiinin sonradan yapılan minaresi, önümüzdeki günlerde törenle açılacak. 11 Aralık'ta yapılacak resmî törene Amsterdam’ın Osrdorp Belediye Başkanı Marjo Teuling de katılacak.

Hollanda’da ‘minare açılışı’

HOLLANDA'NIN Başşehri Amsterdam’da 1994 yılında kiliseden camiye çevrilen Amsterdam Nizam-ı Âlem Süleymaniye Camii’nin sonradan yapılan ‘minaresi’, önümüzdeki hafta törenle açılacak.

İsviçre’de minare yapımına yasak getiren referandumun yankıları sürerken, Hollanda’da bir Türk caminin yeni yapılan minaresi, 11 Aralık tarihinde hizmete açılacak. Önümüzdeki hafta yapılacak resmî törene Amsterdam’ın Osrdorp Belediye Başkanı Marjo Teuling de katılacak.

Hollanda’da minare tartışmalarının olmamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Amsterdam Nizam-ı Âlem Süleymaniye Cami Derneği Başkanı Hikmet Tikici, insanların birbirlerini olduğu gibi kabullenmelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Camilerin mukaddes mekânlar olduğunu dile getiren Hikmet Tikici, “Yaşadığımız ülke Hollanda’da camilerimize yönelik herhangi bir eleştiri almadık. Tam aksine Hollandalı yetkililerden ve halktan büyük destek gördük. Son günlerde İsviçre’de yaşanılan cami ve minare tartışmalarını son derece çirkin buluyoruz. Hollanda’da bu tür tartışmalar yaşanmadı” dedi. Önümüzdeki hafta caminin iki yeni minaresinin açılışını yapacaklarını belirten Tikici, caminin sadece ibadet yeri olarak değil, birçok sosyal aktiviteye de ev sahipliği yaptığını anlattı. Tikici, minarelerinin resmî açılışına Osdorp Belediye Başkanı Marjo Teuling’in de katılacağını duyurdu. Belediye Başkanı Marjo Teuling’in törene katılmaktan memnuniyet duyacağını ifade ettiği öğrenildi. Törene ayrıca, Amsterdam Emniyet Amiri, Rotterdam İslâm Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi’nin de katılacağı açıklandı.

Caminin çok yönlü kullanıldığına dikkat çeken Hikmet Tikici, şöyle devam etti: “Camimizin çift minaresi var. Modern yapısı Hollanda ve Türk mimarî örneklerini yansıtıyor. Camimizde alt kısımla birlikte yaklaşık bin kişi aynı anda ibadet yapabiliyor. Büyük bir alan sahip külliyede gençler ve kadınlar için ayrı çalışma alanları, kütüphane, konferans salonu, dershaneler, lokanta ve geniş bir bahçesi bulunuyor. Camimizde konferans ve seminer günleri düzenliyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızı minare açılışımıza davet etmek istiyoruz.”

07.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hollanda’da minare açılışı

  Fransız doktorlar Gazze’de rehin iddiası

  Rahiplerin çocukları taciz iddiası Vatikan’a taşınıyor

  İran, bazı yabancı internet sitelerine erişimi engelledi

  Bulgaristan’da üç çocuk patlamada öldü

  Afganistan, 30 yıldır savaşın içinde yaşıyor

  Ladin’in bulunduğu yeri bilseydik yakalardık

  İrlandalı çevreciler, Dublin’de yürüdü

  Darfur’da, 2 BM askeri öldürüldü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl