07 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bakan Yıldız: Madencilik sektöründe kanunî düzenlemelere ihtiyaç var

Enerjİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madencilik sektöründe bir kısım kanuni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu bildiğini söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla ‘’Madenciler Gecesi’’ düzenledi. Dedeman Oteli’ndeki geceye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, milletvekilleri ve maden mühendisleri katıldı.

Yıldız, gecedeki konuşmasında, maden mühendislerinin zor bir mesleğe mensup olduklarını, ancak ülke kaynaklarını, yer altı zenginliklerini harekete geçirerek önemli bir görev ifa ettiklerini belirtti. Dünyada bazı ülkelerin gayri safi yurt içi hasılasında madenciliğin önemli bir payı olduğuna dikkati çeken Yıldız, ‘’Türkiye de yurt dışı borçlanmaya girmeden kendi öz kaynaklarını yer altı kaynaklarını çıkartarak sağlayabilir’’ dedi.

Global krizin madencilik sektörünü de etkilediğini ve net kârlarda düşüşe neden olduğunu kaydeden Yıldız, Türkiye’de son 7-8 yıl içinde maden arama ruhsatlarının arttığını, ancak bu durumun bir takım avantajlarının yanı sıra dezavantajları da beraberinde getirdiğini anlattı. Bakan Yıldız, bu nedenle kamunun, özellikle özel sektörün dikkatli olması gerektiğine işaret etti. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun da meslektaşlarının son yıllarda ciddî statü kaybı içinde bulunduklarını ifade ederek, ‘’Zor günler geçiriyoruz, maden mühendislerinin işsizlik oranı yüzde 35’ler civarında. Bu oran genç mühendislerde daha da yüksek’’ diye konuştu. Madenciler gecesinde daha sonra, meslekte 40-50 yılını dolduranlara Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile milletvekillerince plâket verildi.

07.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  2010’a sıkıntılı gireceğiz

  Özel sektör, istihdam yerine cezayı tercih etti

  Maaş zammı, memurun cebine girmeyecek

  Yastık altlarında servet var

  KOBİDER: Yeni çekler, kupon şeklinde olmalı

  Elektrik tüketimi artıyor

  Bakan Yıldız: Madencilik sektöründe kanunî düzenlemelere ihtiyaç var

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl