15 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şehit babasından itidal çağrısı

Bölücü terör örgütü yandaşlarının Bahçelievler’de korsan gösteri yapmasının ardından yaşları 15-25 arasında değişen yaklaşık 100 kişilik grup eylem yaptı. Tokat’ın Reşadiye ilçesinde şehit olan Cengiz Sarıbaş’ın evini de ziyaret eden grup, Baba Talip Sarıbaş’ın elini öptü. Şehit babası Talip Sarıbaş, Türk ve Kürtlerin kardeş olduğunu vurgulayıp protestocu gençlerden itidalli davranmalarını istedi.


ANDIÇLARLA YAPILAMAYANLAR ŞİMDİ OLUYOR

Yayılan sokak eylemleriyle alttan alta olağanüstü halin, hatta sıkıyönetimin pişirilmekte olduğunu ifade eden Ulusal Stratejik Araştırmalar Kurumu (US

Sorunların çözüm yeri parlamento

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, hiçbir ülkede sorunların sokaklarda çözülemediğini, çözüm yerinin daima parlamento olduğunu bel


  Gösericilere silâh çeken 3 kişiden ikisi serbest

BEYOĞLU'NDA izinsiz gösteri yapan kişilere silâh çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişiden 2’si savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.


  Sıkıntıları milletle aşarız

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul’da yaşanan olaylarla ilgili olarak, bazı iller ve semtlerde lokal sıkıntılar yaşandığını ancak bunların genele yönelik olmadığını belirterek, “Ama meydanlarda siyasi liderler bu süreci germek için elinden geleni yaptığı sürece de bazı sıkıntılar olur. Ama bu sıkıntıları da biz yine milletle aşacağız. O liderlerle değil” dedi.


  Tasfiye işlemlerini Maliye yürütecek

ANAYASA Mahkemesinin DTP’nin kapatılmasına ilişkin kısa kararı ile Partinin tasfiye işlemlerinin Maliye Bakanlığı’nca yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının dünkü Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından DTP’nin tasfiye süreci başladı.


  DTP levhası, Genel Kurul Salonundan kaldırıldı

TBMM Genel Kurulunda, kapatılan DTP milletvekilleri için ayrılan bölümde partinin isminin yazıldığı levha kaldırıldı.


  Bir an önce anayasayı değiştirin

İnsan Hakları İzleme Örgütü DTP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasıyla ilgili yayınladığı raporunda Türkiye’nin bir an önce anayasa değişikliğine giderek parti kapatmaların önüne geçmesi gerektiğine dikkat çekti.


  Açılıma ilk darbeyi PKK vurdu

AB Komisyonu Sözcüsü Amadeu Tardio, demokratik açılım sürecine vurulan darbenin PKK’nın saldırıları ile başladığını ifade ederek, “DTP’nin Anayasa Mahkemesince kapatılması konusunda ise, öncelikle şunu söylemek isterim ki, bu partinin terörü açıkça kınamamış olması ve terör örgütü ile arasına yeteri kadar mesafe koymamış olması Komisyon olarak doğru bulmuyoruz” dedi.


  Grizuda üç gözaltı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen maden ocağı göçüğüyle ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yapıldı. Geçen Perşembe gecesi meydana gelen göçükte 19 madenci hayatını kaybetmişti.


  Saadet Partisinden “Kudüs Nöbeti”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığınca, ‘’Kudüs Nöbeti’’ çadırı kurulacak.


  9 kuruluş farklı dilde yayın istedi

RTÜK’e, 9 televizyon ve radyo kuruluşu, ‘’Farklı dil ve lehçelerde yayın yapmak’’ üzere başvuruda bulundu.


  Mübarek, Türkiye’ye geliyor

MISIR Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in, Türkiye’ye 15-17 Aralık 2009 tarihlerinde çalışma ziyareti gerçekleştireceği bildirildi.


  Bağış: AB konusunda MEB ile çalışma içindeyiz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB konusundaki gelişmelerin Ankara’dan değil Türkiye’nin her yerinden hissedilmesinin sağlanması için Millî Eğitim Bakanlığı ile yoğun bir çalışma içerisine girdikleri söyledi.


  YTL'nin son günleri

Yenİ yılın ilk günü itibarıyla yürürlükten kaldırılacak Yeni Türk Lirası’nın (YTL) geri dönüşüm oranının banknotlarda yüzde 97, madenilerde ise yüzde 48 olarak gerçekleştiği bildirildi.


  Avukatlar yeni yasa istiyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde düzenlenen ‘’Avukatlık Meslek Sorunları ve Yargı Reformu Stratejisi’’ konulu konferansta, yeni Avukatlık Yasası için çalışma başlatılması kararlaştırıldı.


  Memurların sicil notu dâvâlık oldu

Türk Sağlık-Sen, kamu çalışanlarının görevde yükselme sınavlarına katılmasında avantaj sağlayan sicil notu, takdirname ve ödüller gibi unsurların değerlendirme dışında tutulması için dâvâ açtı.


  Doğu’da Sibirya soğukları

KAR yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde, özellikle geceleri hava sıcaklıklarının eksi 15 ve daha altına düşmesi bekleniyor.


  KARBONMONOKSİTTEN 3 KİŞİ ZEHİRLENDİ

KAYSERİ’DE kömür sobasından karbonmonoksit gazı sızması sonucu aynı aileden 3 kişi zehirlendi.


  Mahsur hacılar yurda döndü

MUKADDES topraklarda hac vazifesini yerine getirdikten sonra Cidde Havalimanı’nda 3 gün mahsur kalan yaklaşık 500 hacı, yurda döndü.


  İlâcın ucuzlaması sebebiyle 7 bin eczane kapanacak

ISPARTALI eczacılar 4 Aralık’tan önce raflarında kalan ilaçlardan doğan zararlarını tespit etmeye başladı.


  Denizli’de otobüs devrildi: 37 yaralı

DENİZLİ'NİN Acıpayam ilçesinde bir otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 37 kişi yaralandı.


  10 bin öğretmen yarın atanacak

MİLLÎ Eğitim Bakanlığının (MEB), yarın 10 bin öğretmenin atamasını yapacak.


  Eğitim konusu masaya yatırıldı

EĞİTİM-BİR-SEN İzmir Şube Başkanlığı tarafından Eğitim-öğretim Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası İzmir Çalıştayı düzenlendi.


  Hayvancılık yanlış politika kurbanı

Son bir yılda küçükbaş hayvan fiyatının yüzde 60-70 civarında artması üzerine yetiştiricilerin, dişi kuzuları damızlık için elinde tutmaya başladığı, kesime giden küçükbaşların yüzde 90’ını erkeklerin oluşturduğu belirtildi.


  Van fuara hazırlanıyor

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın verdiği destekle gelecek yıllarda bölgesel bir turizm fuarı düzenlemeye hazırlanan Van’da, sınır kapısının açılması halinde doğacak potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla çalışma yapılıyor.


  2 İETT otobüsü taş yağmuruna tutuldu

SANCAKTEPE’DE yolcuları bırakıp garaja gitmek için yola çıkan 2 İETT otobüsü, bir grup PKK sempatizanı tarafından durduralarak taş yağmuruna tutuldu.


  Organik ürün tarlada kaldı

MANİSA’NIN Saruhanlı ilçesinde, pamuğa alternatif olarak ekilen ve üretimi organik olarak yapılan biberin, bu yıl fiyatı maliyetini karşılamadığı gerekçesiyle tarlada bırakıldığı bildirildi.


  İşitme engelli okuma-yazma kursu, öğretmen engeline takıldı

DENİZLİ Sağır ve Dilsizler Eğitim ve Kültür Derneği ile Halk Eğitim Merkezi’nin, işitme engellilere okuma yazma eğitimi verilmesi için hazırladığı okuma yazma kursu programı, işaret dilini bilen öğretmen bulunamadığı için başlatılamadı.


  Tarihî Orta Mahalle, ‘örnek evlerle’ tanıtılacak

TRABZON’UN Akçaabat ilçesindeki Orta Mahalle’de, 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihî evlerden 3’ü, aslına uygun restore edilerek turizme açılacak.


  Gümüşhaneli dağcılılar Köse Dağ’a yürüdü

GÜMÜŞHANE Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (GÜDAK), hafta sonu gerçekleştirdiği yürüyüş ile Köse Dağı’nda yürüdü.


  Denizden topladıkları çöplerle geçiniyorlar

SAMSUN’UN Alaçam ilçesi geyikkoşan mevkîinde oturan Mehmet Mutlu (58) ve ve Ayşe Mutlu (48) çifti derme çatma bir barakada hayatlarını sürdürüyor.


  60 kilometre kanal yenilenecek

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), 21 ilçede eski su kanallarını yenilemeye başladı.


  Yeşil Vadi Projesi yakında hayata geçirilecek

BEYLİKDÜZÜ Bizimkent İlköğretim Okulu yemek salonunda düzenlenen sabah kahvaltısına Kaymakam Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve İlçe Millî Eğitim Müdürü İkram Kayapınar katıldı.


  Şabut balığı kayıt altına alındı

ABD ve İsrailliler, yalnızca Fırat Nehrinde yetişen Şabut balığına büyük ilgi gösteriyor. Harran Üniversitesi Bozova Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu Fırat havzasında bulunan balıkları ve diğer canlı türlerinin yaşatılması ve üretiminin sağlanması için başarılı çalışmalarını sürdürüyor.


  KorkularInIzI unutun

Özellİkle travma sonrası stres bozukluğunun iyileştirilme sürecindeki başarısıyla bilinen teknikte, beyindeki stres kaynağı düşüncelerin nötrleştirildiği belirtildi.


  Kışın kalın değil, kat kat giyinin

KIŞ aylarında kalın giyecekler yerine ince ve kat kat giyinilmesinin daha sağlıklı olduğu belirtildi.


  2010’da dünya 4G’ye geçecek

2010 yılı içerisinde en az 8 ülkede, 4G (LTE) mobil iletişim hizmeti başlayacak.


  Probiyotik ürünler aşı etkinliğini arttırıyor

Gastroenterolojİ uzmanı Prof. Dr. Ali Özden, soğuk kış aylarında bakteriyel ve viral ajanlara karşı savunmayı güçlendirmek amacıyla probiyotik içeren ürünler tüketilmesini önerdi.


  Avrupalı gençler mozaik san'atını öğreniyor

İtalyan, Polonyalı, Makedon, Alman ve İspanyol öğrenciler Akınal Çocuk, Gençlik ve Aile Merkezinde Mozaik yapımını öğreniyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl