17 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Amasya’daki tarihî sokaklar yaşayacak

KÜLTÜR ‘marka kent’ ilân edilen Amasya’da tescilli evlerin yoğun olduğu sokaklarda sokak sağlıklaştırması projesi uygulanacak.

Bakanlığın marka kent eylem planı içerisinde yer alan “Sokak Sağlıklaştırması Projesi” çerçevesinde Amasya merkez Sofular Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırması uygulaması yapacaklarını belirten Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçen projeye 100 bin TL ödenek geldiğini ve 2010 yılı başında uygulama ve yapım ihalesine çıkılacağını dile getirdi. Kaya, “Sokak sağlıklaştırması projesi ile Sofular Mahallesi’ndeki 60 tescilli binada sağlıklaştırma çalışması uygulayacağız. Proje ile binaların sokağa bakan yüzlerini ve çatılarını restore edeceğiz. Ayrıca Hatuniye Mahallesi, Hacı İlyas Mahallesi gibi tescilli evlerin yoğun olduğu muhitlerde de bakanlık bütçesinden gelen ödeneklerle sokak sağlıklaştırması yapılmasını planlıyoruz” dedi.

Proje ile söz konusu mahallelerde yaşayan insanların evlerinin değer kazanacağını, ayrıca Osmanlı döneminin mimarîsini taşıyan evlerin daha uzun süre ömür sürebileceklerini vurgulayan Ahmet Kaya, 2005 yılından bu yana yüzde 90’ı Hatuniye Mahallesi’nde olan tescilli 33 binaya Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 778 bin 835 TL proje ve uygulama yardımı yapıldığını sözlerine ekledi.

17.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Amasya’daki tarihî sokaklar yaşayacak

  Başkan Bürge: Mardinle Balkanlar birbirine benzer

  Valilikten öğrencilere kitap

  Yozgat’ta 6 tarihî köprüye restorasyon

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl