17 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Açılım biterse şiddet artar

Amerikalı Türkiye uzmanı Henri Barkey, Tokat’ta yedi askerin şehit edilmesi ve DTP’nin kapatılmasına rağmen demokratik açılımın devam etmesi gerektiğini söyledi. “Demokratik açılım kapanırsa şiddet artar. Açılımın başarılamamasının faturası çok pahalı olur” diyen Barkey, “Bu projeden dönerse halk AKP'ye niye oy versin?” diye sordu.


PROVOKATÖRLERE ASLA FIRSAT VERMEYELİM

Yakın zamanda İzmir'le başlayıp başka illerde devam eden, DTP hakkındaki kapatma kararının ardından İstanbul başta olmak üzere birçok yerde yaygınlaşm

GÖSTERİCİLERE BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU

Muş’un Bulanık ilçesinde meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden Necmi Oral’ın (19) cenazesi İnönü Mezarlığında toprağa verildikten sonra polisle g


  Almanya Büyükelçisi: DTP üyeleri destek vermeli

Almanya’nIn Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, yeni kurulan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) partisinde görev alacak DTP üyelerinin demokratik açılıma destek vermesi gerektiğini söyledi.


  DTP’li vekiller istifa ederse oylamada salt çoğunluk aranmayacak

Meclİs, DTP’nin kapatılmasının ardından bağımsız kalan milletvekillerinin istifası halinde yeni bir durumla karşı karşıya kalacak.


  Kömür, işçiden daha değerli

Bursa’da meydana gelen maden ocağı faciası ile ilgili yeni iddialar ortaya atılıyor. İşçilerden Yusuf Aydın, ocakta bir gün önce de göçük yaşandığını ve ilgililerin gerekli tedbirleri almadığını söylerken, işçi Hamza Başkurt da bir el arabası kömürün işçiden değerli tutulduğunu söyledi.


  ‘Amirallere suikast’te 1 tutuklama istemi daha

“Amİrallere suikast planı” iddiasıyla ilgili gözaltına alınan teğmenlerden 2’si serbest bırakılırken, 1’i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.


  GDO yasası Meclis’te

Hükümet, GDO ve ürünlerinin Türkiye’ye “kontrollü girişini” bu kez yasa ile düzenledi. Biyogüvenlik yasa tasarısı, Meclis’e sevkedildi.


  ABD: Türkiye, Batıya sırtını çevirmedi

ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Philip Gordon, “Türkiye’nin on yıllardır NATO, ABD ve Avrupa ile sürdürdüğü işbirliğine sırtını çevirdiğini düşünmenin yanlış bir izlenim olduğuna inandığını” söyledi.


  Güneydoğu'da töre ve kan dâvâsı bitiriliyor

ŞanlIurfa’nIn Viranşehir ilçesinde, “Başlık parası, töre cinayetleri, kız çocukları erken yaşta evlendirilmesine son” projesi kapsamında doktor, hemşire, müftü ve imamlardan oluşan ekip köy köy gezerek vatandaşı bilgilendiriyor.


  Levy’i protesto eden öğrencilere dâvâ

İsraİl’İn Ankara Büyükelçisi Gaby Levy’i Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni (KTÜ) ziyareti sırasında protesto ettikleri iddiasıyla 31 öğrenci hakkında, ‘’Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan dava açıldı.


  ‘Mustafa’ya takipsizlik kararı kaldırıldı

Sİncan 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, gazeteci Can Dündar hakkında, ‘’Mustafa’’ belgeseli nedeniyle yürütülen soruşturmada verdiği ‘’takipsizlik’’ kararını kaldırdı.


  Türkiye-Suriye balayında

ABD’nİn saygın gazetelerinden New York Times, Türkiye ile Suriye arasında gelişen ilişkilerin, Suriye’de ülkenin geleceğiyle ilgili yeni umutlar doğurduğunu yazdı.


  YÖK Genel Kurulu bugün toplanıyor

YÖK Genel Kurulu, Danıştay’ın katsayı ile ilgili kararının ardından yarın toplanacak.


  ‘Güven Timleri’ güven verdi

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın projesiyle yaklaşık 5 ay önce hizmete giren ve kalabalık noktalarda, büyük alışveriş merkezlerinde, çarşı, hastane ve semt pazarlarında seyyar satıcı, simitçi, satış elemanı veya alışveriş yapan vatandaş gibi faaliyet gösteren ‘’güven timleri’’, vatandaşların güvenini kazandı.


  Trenler eylemle durdu

TÜRKİYE Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana şubelerinin işten uzaklaştırılan 16 TCDD çalışanının görevlerine iadesi amacıyla yaptığı iş bırakma eylemi sebebiyle dün çok sayıda sefer gerçekleştirilemedi.


  Millî Eğitim, 9 bin 820 öğretmen atadı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 bin kadroya 9 bin 820 öğretmen atadı.


  Esenler’in nüfusu, 61 il’i geride bıraktı

Kamuoyundaki yanlış “Esenler algısı” anlayışını değiştirmek için mücadele veren Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, köşe yazarları ile bir toplantı yaparak bu konuda yardım istedi.


  Hakkâri’de bir terörist teslim oldu

HAKKÂRİ’NİN Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK’dan kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl