20 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Türkiye, kar ve yağmura teslim

İstanbul’u günlerdir etkisi altına alan sağanak yağış, önceki akşam yerini kara bıraktı.

İstanbul’a mevsimin ilk karı yağdı

İstanbul’u günlerdir etkisi altına alan sağanak yağış, önceki akşam yerini kara bıraktı. Bir anda bastıran kar, İstanbullular’ı sevindirdi. İstanbul’un yüksek kesimleri, gece yarısına doğru havanın soğumasıyla başlayan kar yağışı dolayısıyla beyaza büründü. Taksim’de lapa lapa yağan kar ise vatandaşları sevindirdi. Bazı vatandaşlar ise hayatında ilk kez kar gördüğünü söyleyerek karın tadını çıkardı. Özellikle İstanbul’un Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde yoğun kar yağışı yaşandı. Kar kalınlığı bazı yerlerde 5-10 santimetreye kadar ulaştı.

Caminin istinat duvarı çöktü

Kâğıthane’de aşırı yağışların ardından bir caminin istinat duvarı çöktü. Olayın gece meydana gelmesi sayesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Kâğıthane Seyrantepe Mahallesi Keklik Sokak’ta 50. Yıl Camii’nin 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, aşırı yağışlar sonrası saat 01.00 sıralarında çöktü. Çöken duvarın üzerine devrildiği elektrik direği de yola düştü. Çökme sebebiyle iki araçta küçük çapta maddî hasar meydana geldi. Olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri, tehlikeye sebep olen elektrik direğindeki elektriği kesti. Çökme sebebiyle sokak trafiğe kapandı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Antakya yağmura teslim

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da önceki akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış dolayısıyla birçok evi su bastı. Asi Nehri gözle görülür şekilde yükselirken nehri besleyen ve Antakya’nın birçok mahallesine dağılan derelerin taşma riski sebebiyle belediye ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Antakya’ya girişinde bulunan ve Honda Kavşağı olarak adlandırılan kavşakta Karayolları’nın yürüttüğü üst ve alt geçit çalışmalarından dolayı tek şeride indirilen yolda ise yağış sebebiyle kazılan yolların sürücülere geçit vermediği öğrenildi. Karayolları ekipleri kısa sürede yağan yağışın ardından tıkanan yolu trafiğe açtı.

Önü kapatılan dere Taşucu’nda

sele sebep oldu

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesinde etkili olan yağmur sebebiyle Silifke-Antalya Karayolu uzun süre trafiğe kapandı. Önüne karayolu yapılan derenin taşması sonucu Taşucu merkezinde birçok evi su bastı. Araçlar su dolan yollarda mahsur kalırken, Antalya Karayolu ancak yağmurun durması sonrasında trafiğe açılabildi. Gülümpaşayı Köyü mezarlığı, Silifke-Antalya Karayolu ile birlikte sular altında kaldı. Selden dolayı birçok işyeri de zarar gördü. Taşucu’nda sel baskınına, derenin önünün kapatılmasının sebep olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Derenin önü karayolu ile kapatıldı. Bu nedenle taştı. Su yolunu buluyor. Orta refüj açılarak suyun akması sağlandı. Fakat birçok ev ve işyerini su bastı. Araçlar sular içinde kaldı.” dedi. Öte yandan Gülnar ilçesi ve köylerinde de yağmur etkili oldu. Gülnar-Konya karayolunda Bozağaç Köyü Menekşe Mağarası mevkii yakınında 2 otomobil ve minibüste bulunan 7 kişi sel sularında mahsur kaldı. Vatandaşlar jandarma tarafından kurtarıldı.

İzmir’de hortum ve şiddetli

yağış: 1 ölü, 1 yaralı

İzmir’in Menemen ilçesindeki Organize Deri Sanayi Bölgesi’nde bir süre etkili olan şiddetli rüzgâr hortuma dönüştü. Hortum sebebiyle bölgede koyun otlatan bir çoban vefat etti, 1 kişi de yaralandı. Hortumda, bölgedeki bazı binaların çatıları zarar gördü. Hortum, Villakent Sitesi’nin güvenlik kulübesini yerinden söktü. Kulübenin içindeki güvenlik görevlisi yaralanırken, bölgede koyunlarını otlatan çoban Mustafa Köse (46) ölü bulundu. Köse’ye, hortuma kapılan güvenlik kulübesinin çarptığı tahmin ediliyor. Bu arada İzmir’de şiddetli lodos sebebiyle yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi. Kordon’da ise büyük dalgalar sonucu yol ve dükkânları su bastı. Lodosun etkisiyle bazı dükkânların çatısı uçtu. Büyükşehir ekipleri yollarda biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Yağış sebebiyle trafikte aksamalar meydana geldi. Yağış, Gaziemir, Karşıyaka ilçelerinde de etkili oldu. Çok sayıda ev ve işyerlerinin zemin katlarını su bastı. Sert esen rüzgâr sebebiyle bazı çatı ve tabelâlar uçtu.

BİTLİS’TE KÖY YOLLARI KAPANDI

Bitlis’te önceki gün başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Gece başlayan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, ulaşımda da aksamalara sebep oldu. Bitlis İl Özel İdaresi yetkilileri, kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Kar kalınlığı şehir merkezinde 20, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı ise hissedilir derecede düştü. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde çatılarını ve evlerinin önünü temizledi. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler zor anlar yaşadı.

20.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Katsayı kaosu büyüyor

  YÖK'ÜN DÜZENLEMESİ GERÇEK ÇÖZÜM DEĞİL

  "Serbest dolaşım" yoksa "Ankara Anlaşması" var

  Türkiye-Suriye 3. demiryolu sınır kapısı açılıyor

  Kumkapı'daki balık hali Gürpınar'a taşınacak

  Gül’den Peres’in davetine ‘evet’

  Esnafın zararı tanzim edilmeli

  Çare Meclıste

  Konuşmaktan değil, terörden korkun

  Davutoğlu:Türkiye’nin ekseni Anadolu toprakları

  Dışişleri: Asurî anıtı talihsiz bir gelişme

  Gazze konvoyu Gaziantep’te

  Kudüs Çadırı’na büyük ilgi

  3 emniyet müdürü gözaltına alındı

  Sabih Kanadoğlu: Çağırırlarsa gideceğiz

  Tokat’taki operasyonlar sürüyor

  Bulanık’taki olaylı gösteriye 7 tutuklama

  Türkiye, kar ve yağmura teslim

  1001 hatim okuyorlar

  Organik tarım göçü durdurdu

  Barajlar geçen yıla göre daha dolu

  Sağlık Bakanlığı 6 bin sözleşmeli personel alacak

  Bükköy’de acının sessizliği

  Diyanet, Web sayfasında Muharrem ayına yer verdi

  Köln’de minare yasağına red

  İmam-ı Gazali’nin mezarı bulundu

  Çölde bile tarım yapılacak!

  “Dünya, bu salgını daha önce görmüştü”

  Bebeğini havaya attı, tutamadı

  Öğrenciler, sanal şirket kurup kazanıyorlar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl