20 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş'ın gücü ‘alttakiler’e yetiyor

TÜRKCELL Süper Lig'in 17. haftasında kendi sahasında Bursaspor'a 3-2 yenilerek ilk yarıyı 32 puanla toplayan Beşiktaş, zirve mücadelesi yaptığı rakipleri karşısında başarısız bir görüntü çizdi.

Ligin ilk bölümünü Bursaspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından 5. sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekip, zirvedeki rakipleriyle yaptığı maçlarda başarısız sonuçlara imza attı. Beşiktaş, zirvede bulunan 4 takım karşısında 1 kez galip gelerek sadece 3 puan çıkarabildi. Turkcell Süper Lig'de şu an ilk 4 sırayı paylaşan takımlar arasında sadece Fenerbahçe'yi yenebilen siyah-beyazlı takım, Bursaspor, Kayserispor ve Galatasaray'a ise mağlup oldu. Geçen sezon da zirve mücadelesi yaptığı takımlardan ziyade orta ve alt sıralarda bulunan takımlar karşısında başarılı olan Beşiktaş, 4 ekip karşısında aldığı sonuçlarla bu sezon da aynı görüntüyü verdi. Bu arada ligin ilk yarısında 3 kez mağlup olan ''Kara kartallar'', bu yenilgileri de yine zirvedeki takımlardan aldı.

RAKİPLERİNDEN 3 PUAN ÇIKTI

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesi yaptığı Bursaspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı karşılaşmalarda 12 puanlık bölümün sadece 3'ünü alabildi. Derbi mücadelesinde BJK İnönü Stadı'nda Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek bu 3 puanını alan siyah-beyazlı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'a 3-0 yenildi. Beşiktaş, diğer rakipleriyle kendi sahasında yaptığı karşılaşmalarda ise Kayserispor'a 1-0 ve son olarak Bursaspor'a 3-2 mağlup oldu. Bu sezon savunmasıyla dikkat çeken siyah-beyazlı ekip, zirvedeki takımlara karşı ise kalesini başarılı şekilde savunamadı. Ligin ilk yarısında kalesinde 10 gol gören Beşiktaş, bu gollerin 7'sini zirvedeki 3 takımdan yedi. Sadece Fenerbahçe'ye karşı kalesini kapatabilen ''Kara kartallar'', Galatasaray ve Bursaspor'un 3'er, Kayserispor'un da 1 olmak üzere toplam 7 golüne engel olamadı. Beşiktaş, ilk 4 sırada yer alan takımlara ise 5 gol attı.

PUANLARI ALTTAKİLERDEN ALDI

Siyah-beyazlı takım, ligin ilk yarısında topladığı puanların büyük bölümünü altındaki takımlardan aldı.32 puanın sadece 3'ünü üstündeki ekiplerde çıkaran Beşiktaş, altında yer alan takımlar karşısında ise 12 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik alıp 26 puan elde etti. Altındaki ekiplere karşı başarılı bir görüntü sergileyen siyah-beyazlı takım, bu takımlar karşısında yenilgi üzüntüsü de yaşamadı. Beşiktaş, puan cetvelinde altında bulunan takımlarla oynadığı 12 maçta ise kalesinde sadece 3 gol gördü.

20.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TRABZON'DA DERBİ ATEŞİ

  Beşiktaş'ın gücü ‘alttakiler’e yetiyor

  Mustafa Denizli ilk yarıyı iyi değerlendirmeli

  Sağlam: Millî Takımı kabul etmem

  ROBERTO CARLOS ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI

  HİDAYET GALİP, ERSAN VE MEHMET MAĞLUP OLDU

  BURSA YILLAR SONRA GELEN LİDERLİĞİ KUTLUYOR

  36'LIK GİGGS 1 YIL DAHA MANCHERTER'DA KALDI

  BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl