20 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Mustafa Denizli ilk yarıyı iyi değerlendirmeli

Üst üste alınan 8 galibiyetten sonra (rakiplerinin de beklenmedik puan kayıplarıyla) liderlik şansı yakalanınca Mustafa Denizli iddialı konuşmuş, bu sene geçen yıldan daha kolay (30. haftada) şampiyon olunacağından bahsetmeye başlamıştı.

Medyanın övgülerle öne çıkardığı günlerde keşke Şarkışla yöresinin “Havalanma telli turnam, uçup gitme yele karşı” türküsünü dinleme fırsatı bulabilseydi. Üst üste oynanan Diyarbakır ve Manisa maçlarından sonra kaybedilen 4 puan dan sonra bile durumu önemsemez bir tavır sergileyen Denizli, Bursa karşısında tam anlamıyla dağıldı.

Ağır saha ve zemini dikkate almadan başlanan maçta öylesine hatalı bir taktikle oynadı ki, ilk 20 dakikada karşı kaleye bile gidemedi. Islak zeminde uzun ve havadan oynamak yerine kısa paslarla hücum geliştirmenin sonuç vermeyeceğini ancak ilk yarı bitiminde gördü. Maçta en doğru hamle, Nobre’nin oyuna alınması idi. Nitekim yüksek toplarla ikinci yarıya başlayan Beşiktaş oyunda üstünlüğü ele aldı ve öne geçmeyi başardı.Ferrari’nin elmacık kemiğinin kırılması büyük bir şanssızlıktı. Lakin onun yerine alınacak oyuncu Yusuf olmamalıydı. Ertuğrul Sağlam’ın son dakikalardaki oyunu karşı kaleye yıkma taktiğine ve yüksek toplarla oynama isteğine karşı hamle yapamayan Mustafa Denizli, son dakikalarda oyunu kendi alanında kabul ederek yenilgiye zemin hazırladı.

Sonuçta Bursaspor her yönüyle daha iyi olduğu Beşiktaş karşısında haklı bir galibiyet aldı. Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri aldıkları bu galibiyetle dar bütçe imkânlarına rağmen ilk yarıyı başarılı bir şekilde bitirdiler, onları kutluyorum. Bedavaya giden Zapotocny’nin son dakika golü pahalıya mal olurken, pahalı transferlerden Nihat, ilk yarıda etkisiz, Tabata ise müzmin yedek bekledi. İkinci yarı kadrosunda Delgado’ya yer açmak için bakalım hangi pahalı oyuncu bedavaya gidecek ve Beşiktaş’ın başına neler açacak? Maçtan sonra açıklama yapan Mustafa Denizli’nin “hakem” demesi pek bir anlam ifade etmiyor. Puan cetvelinde kendinden üstte olan 4 takımdan üçüne kaybetmiş bir takımın hocası olarak, ilk yarının iyi bir değerlendirmesini yapmak gerekiyor.

Nadi Aksoy: [email protected]

20.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TRABZON'DA DERBİ ATEŞİ

  Beşiktaş'ın gücü ‘alttakiler’e yetiyor

  Mustafa Denizli ilk yarıyı iyi değerlendirmeli

  Sağlam: Millî Takımı kabul etmem

  ROBERTO CARLOS ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI

  HİDAYET GALİP, ERSAN VE MEHMET MAĞLUP OLDU

  BURSA YILLAR SONRA GELEN LİDERLİĞİ KUTLUYOR

  36'LIK GİGGS 1 YIL DAHA MANCHERTER'DA KALDI

  BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl