26 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Güneş: Yapacak çok iş var

TÜRKCELL Süper Lig'de sıkıntılı bir ilk devre geçiren Trabzonspor'un, 'üç büyükler'e karşı yüzü gülmüyor. Ligin ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yaptığı maçlarda sahadan mağlup ayrılan bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştığı Galasatayaray ile oynadığı müsabakadan da sahadan boynu bükük ayrıldı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı ligdeki son galibiyetini 10 Mayıs 2008'de Avni Aker'de 2-0'lık skorla Fenerbahçe karşısında elde eden Trabzonspor, o tarihten sonra söz konusu takımlarla oynadığı 9 lig ve 1 kupa maçından 6 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. Ligin ilk yarısında deplasmanda Galatasaray'a 4 - 3, kendi sahasında da Beşiktaş'a 2 - 0 ve Fenerbahçe'ye 1 - 0 mağlup olan Karadeniz temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 2-1 yenildi.

OYUN TEMPOSUNDAN MEMNUN DEĞİLİM

Teknik direktör Şenol Güneş, ligdeki Fenerbahçe ve kupadaki Galatasaray maçlarının ardından gördüğü tablonun daha yapacak çok işleri olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Güneş, "Oyun temposu, pozisyon anlayışı ve hâkimiyet olarak memnun değilim. Fenerbahçe ve Galatasaray maçı gösterdi ki, daha yapacak çok iş var" dedi. Oyuncularının daha iyi oynayabileceğini düşüncesinde olduğunu kaydeden Güneş, "Yukarı çıkmak isteyen, başarı arayan bir ekibiz ve artık olumsuzlukları geride bırakıp çok çalışmalıyız. Çünkü sahada duruş, pozisyon arayışı ve tempo anlayışımız yeterli değil" ifadelerini kullandı. Güneş, takımdaki eksiklerin giderilmesi adına devre arasının önemli bir fırsat olacağını sözlerine ekledi.

ARA TRANSFERDE 4 TAKVİYE İSTİYOR

Süper Fenerbahçe’ye, sonra da kupada Galatasaray’a yenilen Trabzonspor revizyona gidiyor. Teknik Direktör Şenol Güneş, ara transfer dönemi için yönetime sunacağı raporda en az 4 takviye isteyecek. Bu transferlerden 2’si ise forvete olacak. Takımdan gönderilecek isimler de yapılacak transferlere göre şekillenecek. Öte yandan G.Saray yenilgisi sonrası futbolcularına 5 gün izin veren Güneş, tüm takıma sert uyarılarda bulundu.

FATİH TEKKE KAZAN'LA ANLAŞTI MI?

Trabzonspor'un transferde uzun süredir 1 numaralı hedefi olan Fatih Tekke elden kaçıyor. Yöneticilerin aylardır takıma geri döndürmek için zemin aradığı Zenit’in golcüsü, Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze’nin de formasını giydiği Rus şampiyonu Rubin Kazan ile anlaştı. Bordo mavili takımda başkan Sadri Şener’in ara transferde takıma katmayı istediği milli oyuncu, kendisine Türkiye’den şu ana kadar çok ciddi bir teklifin gelmediğini söyledi. Fatih Tekke, gelecek yıl yüzde 99 ihtimalle Kazan formasını giyeceğini ifade etti.

DUMANSIZ SPOR PROJESİ

''ALLEN Carr Türkiye'' şirketinin sosyal sorumluluk projesi olan ''Dumansız Spor'' projesi basına tanıtıldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer, derneğin Levent'teki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ''Dumansız Spor'' projesiyle sigara dumanını ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma yapıldığını belirterek, ''Bu proje, sigara dumanının spora yaptığı olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak için yapılan bir çalışma. Sporcu sağlığını da son derece yakından ilgilendiren bu konuda hepimiz el ele verip güçbirliği yaparak spor alanlarını dumansız bir hale getirmeliyiz'' dedi.

26.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneş: Yapacak çok iş var

  G.Saray'ın golleri 60. dakikadan sonra geliyor

  Denizli'nin farklı kadro sevdası

  Ligin ilk yarısında 9 oyuncu kendi kalesine 10 gol attı!

  G.Saray'ı Arda ateşliyor

  HİDAYET: 2010'DA İYİ BİR GRUPTA YER ALDIK

  ANKARA ARENA'NIN ÇATISI KAPATILIYOR

  Gökhan Ünal'ın büyük düşüşü

  Beşiktaş'ta altyapı seçmeleri

  Bank Asya'da zirveye Karabük ve Konya oturdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl