24 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Darbe planlarının deşifre olması arınma işareti

Ankara Temsilciliğimizi ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Yeni senaryolara kalkışan 28 Şubatçıların önü kesiliyor. Darbe planlarının deşifre olmasını bir arınma olarak görüyorum” diye konuştu.


DEMOKRASİDE BUNLAR OLAMAZ

Cengiz Çandar (Radikal): Hiçbir demokratik devlet, Millî Güvenlik Siyaset Belgesi adı verilen gizli belgelerle yönetilemez. Demokratik hukuk devletind

Türkiye’de bunları yapamazdım

İslâm Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi kurucusu Prof. Fuat Sezgin, Türkiye’den 27 Mayıs 1960 ihtilâlinden sonra, üniversitesindeki görevine son verilm


  Ilıcak: Ordu içinde cuntacılar var

GAZETECİ Nazlı Ilıcak, “Balyoz” darbe planı ile ilgili “Ordu içinde cuntacılar var.


  Şehirlerarası yolculuğa yeni tarife

ULAŞTIRMA Bakanlığı tarafından karayoluyla yapılan yolcu taşımacılığı piyasasında artan haksız rekabetin önlenmesi amacıyla 5 ay süreyle uygulanmak üzere taban ücret tarifesi belirlendi.


  Ergenekon dâvâsında tahliyeler devam ediyor

2. Ergenekon dâvâsının tutuklu sanıklarından Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile üsteğmen Muhammet Sarıkaya tahliye edildi. Mahkeme, tutuklu diğer sanıkların tutukluluk halinin devamını hükme bağladı.


  Türkiye, AB’ye girdi bile

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’Her Avrupa ziyaretimde soruluyor Türkiye AB’ye ne zaman girecek?’ diye.


  Açılımın somut sonuçları ortaya çıkmalı

VAN Valisi Münir Karaloğlu, “Demokratik Açılımın” bir devlet politikası olduğunu ifade ederek, “Bu açılımın mutlak surette somut sonuçlarının ortaya çıkması lâzım” dedi.


  İbrahim Keresteci trafik kazası geçirdi

Çorum ve Amasya’da Sendikal çalışmaları yürütmek için Çorum’a giden Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Sekreteri İbrahim Keresteci, Mecitözü yakınlarında aracının kaygan yolda takla atması sonucu yaralandı.


  EBRD: Türkiye hızlı büyüyecek

AVRUPA İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), bu yıl Doğu Avrupa’da en hızlı ekonomik büyümeyi Türkiye’nin gerçekleştireceğini duyurdu.


  Açılım, kitapçıkla anlatılacak

AKP, “Demokratik Açılımı” 30 soruya cevap verilen kitapçıkla anlatacak. Kitapçıkta, ünlü karikatürist Salih Memecan’ın karikatürlerinden yararlanıldı.


  Kar yolları kapadı

Balkanlar üzerinden gelen karlı hava ve fırtına özellikle Marmara bölgesinde günlük hayatı aksatıyor. Kar ve buzlanma maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazalarını da beraberinde getirdi. İstanbul-İzmir karayolu, elverişsiz hava şartları yüzünden 20 saat ulaşıma kapandı. Edremit yolunda 200’e yakın kişi mahsur kaldı.


  Ormanlar 'güneşle' korunacak

GAZİANTEP'TE orman köylerinde yaşayan 260 aileye, güneş enerjili ısıtma sistemi için 299 bin lira kredi kullandırıldığı bildirildi.


  Pilot uygulaması başlayan âcil merkezinin kalbi hazır

ISPARTA ve Antalya’da pilot uygulama olarak başlatılan tek numaralı 112 Acil Çağrı Merkezi, Isparta’da faaliyete geçti.


  Başşehrin dumansız hava sahasına sıkı denetim

BAŞŞEHİRDE sigara yasağı kapsamının genişletildiği 19 Temmuz 2009’dan, 11 Aralık 2009’a kadar 17 binden fazla işletme ve toplu taşım aracı denetlendi.


  Ehliyetleri değiştirme zorunluluğu yok

EMNİYET Genel Müdürlüğü, TC kimlik numarası bulunmayan sürücü belgelerinin değiştirme zorunluluğu bulunmadığını açıkladı.


  İslâmın bilime katkısı Londra’da

İngİltere’nİn başşehri Londra’da Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı tarafından gerçekleşen ‘1001 İcat-İslâm Mirası’ adlı sergide tarihte Müslüman bilim adamlarının bulduğu icatlar sergileniyor.


  7 dilde kapı zili

ŞanlIurfa’da, 7 ayrı dilde satışa sunulan ziller büyük ilgi görüyor.


  Balıklıgöl tescillendi

Türkİye’nİn simgesi haline gelen ve dünyanın tek tabiî akvaryumu olan Balıklıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillendi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl