24 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kar yolları kapadı

Balkanlar üzerinden gelen karlı hava ve fırtına özellikle Marmara bölgesinde günlük hayatı aksatıyor. Kar ve buzlanma maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazalarını da beraberinde getirdi. İstanbul-İzmir karayolu, elverişsiz hava şartları yüzünden 20 saat ulaşıma kapandı. Edremit yolunda 200’e yakın kişi mahsur kaldı.

Kar etkisini arttırıyor

İSTANBUL'DA beklenen kar yağışı ve fırtına önceki gün gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini gösterdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahminleri doğrultusunda önceki gün gece yarısından sonra kar ve fırtına İstanbul’u etkisi altına aldı. İstanbul’un batısında kar yağışı daha şiddetli oldu. Şehrin doğusunda ve merkezinde ise karla karışık yağmur görüldü. Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde tipi halinde görülen kar sebebiyle araçlar yolda ilerlemekte zorlandı. Bazı ilçelerde sokaklar beyaza büründü. Araçların üzeri de karla kaplandı. Fırtına dolayısıyla bazı ağaçların devrildiği ve araçların zarar gördüğü belirtildi. İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, şehirde gece başlayan ve etkisini arttırarak devam eden kar yağışı ve şiddetli rüzgâr, ulaşımda aksamalara sebep oluyor.

İtfaiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kar temizleme araçları yollarda çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Ekipler önemli kavşak ve köprülerde buzlanmaya karşı hazırda bekletiliyor. Kar fırtınası sebebiyle vatandaşların trafiğe çıkmamayı tercih ettiği gözlendi. Fırtınanın şiddetini arttırmasıyla birlikte özellikle İstanbul’un yüksek kesimlerinde daha etkili olan kar yağışı ve tipinin İstanbul’da deniz ulaşımını da etkiledi. Seferlerde aksama yaşandığı ve bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi. Şehir hatları vapurlarının bazı seferleri de fırtına sebebiyle yapılamadı. Fırtına ve kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI PAZARTESİ AKŞAMINA KADAR

SÜRECEK

Meteoroloji’nin hava tahminleri doğrultusunda kar yağışının Pazartesi akşamına kadar sürmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, şehir merkezinde kar kalınlığının 5-10 cm, yüksek semtlerde ise 15-35 cm aralığında olması tahmin ediliyor. Kar yağışının etkisin artırmasıyla birlikte AKOM birimleri alarma geçti. 3 b in 475 personelle karla mücadele eden ekipler, gece boyunca şehrin ana arterlerini tuzladı. Alarma geçen AKOM bütün birimleriyle gece sabaha kadar tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri, sokaklarda yaşayan 253 vatandaşı otel ve spor salonunda misafir ediyor. 112 ve Hızır Acil ekiplerinin aldığı vatandaşlara temizlik, sağlık kontrolü yapılıyor, yeni elbiseler veriliyor. Gerekli olanlar hastaneye sevk ediliyor.

KAZALAR MEYDANA GELDİ

Kar yağışı kazaları da beraberinde getirdi. Silivri’de bir yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Yolcular başka bir otobüsle yollarına devam etti. Tem Bağlantı Yolu Okmeydanı mevkiinde, yolcu taşıyan otobüs kaygan zemin ve aşırı hız sebebiyle kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Kazada 7’si ağır yaklaşık 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Yolun kapanmasına sebep olan otobüs kaldırılarak yol trafiğe açıldı. O-2 Otoyolu Kınalı mevkiinde Metro Turizm’a ait Edirne-Ankara seferini yapan 34 ZZ 7109 plakalı otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu bir bebek öldü, 2’si ağır, toplam 6 kişi de yaralandı. Gece saat 03.00 sıralarında meydana gelen kaza Silivri’deki hastanelere kaldırıldı. trafiğe kapatılan yol, bir süre sonra kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı.

Bu arada TEM Otoyolu Edirne istikameti, Hadımköy gişelerinden itibaren otomobillere kapatıldı. Bu yolda sadece büyük araçlara açık olan kara yolunda ulaşım, kontrollü sağlanıyor.

İSTANBUL-İZMİR KARAYOLU KAPANDI

İstanbul-İzmir karayolu, elverişsiz hava şartları yüzünden ulaşıma kapandı. Gece geç saatlerde yollarda buzlanma meydana gelmesi ve araçların zincir kullanmaması sebebiyle trafik durdu. Araçlar yaklaşık 10 saatte sadece 200 kilometre yol alabildi. Çok sayıda aracın benzini bitti. Yakıtı biten araçlar yol kenarında park etti. Bu arada yiyecek içecek ve tuvalet sorunu başgösterdi. Karayollarında trafik çalışmalarının çok yetersiz olduğu görüldü. İstanbul-İzmir yolu çift yönlü olarak trafiğe tamamen kapanmış durumda.

YOLLARDAKİ SÜRÜCÜLERE GİZLİ DON VE KAR UYARISI

YOĞUN kar yağışının başlamasıyla, yola çıkanların güvenli bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak için Karabük Bölge trafik ekipleri de 24 saat görev yaparak, sürücüleri gizli buzlanma ve don için uyarıyor. Karabük Gerede Karayolu’nda yaptığı uygulamalarda sürücüleri dikkatli gitmeleri konusunda uyaran ekipler, araçlarda zincir, çekme halatı gibi malzemelerin olup olmadığını kontrol ediyor. Okulların yarı yıl tatilini fırsat bilenler, tatil yerlerine ve memleketlerine gitmek için yollara çıktı. Cuma günü öğleden sonra başlayan kar yağışı ise kara yollarında ulaşımı olumsuz etkilemeye başladı. Karabük Bölge Trafik şubesi ekipleri, Karadeniz ve Doğu Anadolu’yu Marmara’ya bağlayan D 100 Karayolu’na bağlı, Karabük Gerede arasındaki E 80 karayolunda, tatilcilerin güvenli bir şekilde seyir etmelerini sağlamak için 24 saat görev yapıyor.

Mahsur kalan 200 yolcu kurtarıldı

BALIKESİR'DE önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı sebebiyle meydana gelen kazalar yolların kapanmasına sebep oldu. Çok sayıda vatandaş yollarda kaldı. Edremit ilçesini Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlayan karayolunun Kalkım mevkii, kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapandı. Edremit Kalkım yolunun 25. kilometresinde de 45-50 cm.’yi bulan kardan dolayı 16 otomobil, 5 minibüs ve 4 otobüs ile içersinde bulunan 200’e yakın yolcu yolda mahsur kaldı. Edremit Kalkım yolunda araçlarda mahsur kalan yaklaşık 200 yolcu, ekiplerin hummalı çalışması sonucu kurtarıldı. Araçlara yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından ulaşıldı.

24.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe planlarının deşifre olması arınma işareti

  DEMOKRASİDE BUNLAR OLAMAZ

  Türkiye’de bunları yapamazdım

  ASKON: Artık anayasa değişmeli

  Ilıcak: Ordu içinde cuntacılar var

  Şehirlerarası yolculuğa yeni tarife

  Ergenekon dâvâsında tahliyeler devam ediyor

  Türkiye, AB’ye girdi bile

  Açılımın somut sonuçları ortaya çıkmalı

  İbrahim Keresteci trafik kazası geçirdi

  EBRD: Türkiye hızlı büyüyecek

  Açılım, kitapçıkla anlatılacak

  Kar yolları kapadı

  Ormanlar 'güneşle' korunacak

  Pilot uygulaması başlayan âcil merkezinin kalbi hazır

  Başşehrin dumansız hava sahasına sıkı denetim

  Ehliyetleri değiştirme zorunluluğu yok

  İslâmın bilime katkısı Londra’da

  7 dilde kapı zili

  Balıklıgöl tescillendi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl