24 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Açılımın somut sonuçları ortaya çıkmalı

VAN Valisi Münir Karaloğlu, “Demokratik Açılımın” bir devlet politikası olduğunu ifade ederek, “Bu açılımın mutlak surette somut sonuçlarının ortaya çıkması lâzım” dedi.

Vali Karaloğlu, senozderesi.com’a yaptığı açıklamada, bundan önce görev yaptığı her yerde olduğu gibi Van’da da milletin valisi olmaya çalıştığını belirterek, “halka rağmen yöneticilik” yapmak istemediklerini söyledi. Vali Karaloğlu, “Hiçbir şekilde vatandaşa tepeden bakmıyoruz, vatandaşın derdiyle dertleniyoruz, vatandaşın problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşa yakın durmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde siz vatandaşa doğru bir adım attığınızda onlar size 10 adım gelir. Van’da da bundan farklı bir şey olmadı. Çalıştığım bütün bölgelerde, vatandaşla aynı diyaloğu kurabilmiş bir idareci olarak bunu söylüyorum. Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi vatandaşa siz gittiğiniz zaman vatandaş kollarını açıp size doğru geliyor. Van’da da bu böyle oldu. Şu anda Van’da çok güzel bir frekans yakalamış durumdayız. Vatandaşın acısını, sevincini paylaşıyoruz. Vatandaşın problemlerini, kentin problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Bu da vatandaştan takdir topluyor” diye konuştu.

Vali Karaloğlu, “Demokratik Açılım”la ilgili olarak ise, bölgede 25 yıldır yaşanan bir olumsuzluk olduğunu, terörün silâhlı kısmını devletin hallettiğini söyledi. Açılımın bir devlet politikası olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, şöyle devam etti:

“Bu açılımın mutlak surette somut sonuçlarının ortaya çıkması lâzım. Bölge halkında çok büyük bir heyecan var. Artık bölge halkı da terörle yaşamak istemiyor, terörle anılmak istemiyor. Diyorsunuz ki ‘Gelirken farklı bir Van vardı kafamızda.’ Ülkenin batısında bu bölge için oluşan algıyı değiştirmemiz lâzım. Yani siz buraya gelmeden önce ‘Van’a gidince acaba can güvenliğimiz var mı, sokaklarda yürüyebilir miyiz, oradaki insanlar bize nasıl yaklaşır?’ endişeniz varsa, batıda yaşayan hemen hemen herkeste bu önyargı var. Bunun yıkılması lâzım. Bunun da ancak demokratik açılımla, millî birlik ve kardeşlik projesi dediğimiz proje ile Türkiye’nin doğusu ile batısı, güneyi ile kuzeyi, bütün unsurlarıyla bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyacak, keyif alacak insanlar haline getirerek, birbirimizi sevgiyle, muhabbetle bakarak bunu çözeriz. Yoksa bölgede problem yok. Bölgenin insanının Tekirdağ’dan Yozgat’tan bir farkı yok.”

24.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe planlarının deşifre olması arınma işareti

  DEMOKRASİDE BUNLAR OLAMAZ

  Türkiye’de bunları yapamazdım

  ASKON: Artık anayasa değişmeli

  Ilıcak: Ordu içinde cuntacılar var

  Şehirlerarası yolculuğa yeni tarife

  Ergenekon dâvâsında tahliyeler devam ediyor

  Türkiye, AB’ye girdi bile

  Açılımın somut sonuçları ortaya çıkmalı

  İbrahim Keresteci trafik kazası geçirdi

  EBRD: Türkiye hızlı büyüyecek

  Açılım, kitapçıkla anlatılacak

  Kar yolları kapadı

  Ormanlar 'güneşle' korunacak

  Pilot uygulaması başlayan âcil merkezinin kalbi hazır

  Başşehrin dumansız hava sahasına sıkı denetim

  Ehliyetleri değiştirme zorunluluğu yok

  İslâmın bilime katkısı Londra’da

  7 dilde kapı zili

  Balıklıgöl tescillendi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl