24 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Darbe planlarının deşifre olması arınma işareti

Ankara Temsilciliğimizi ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Yeni senaryolara kalkışan 28 Şubatçıların önü kesiliyor. Darbe planlarının deşifre olmasını bir arınma olarak görüyorum” diye konuştu.

Türkiye’de demokrasi açığı var

emur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de hâlâ demokrasi açığının olduğunu belirterek, “Demokrasi açığını gidermek için de, millet iradesini saygın kılan yeni bir anayasa yapmak lâzım” diye konuştu. Gündoğdu, darbe planlarının “deşifre edilmesi”ni bir arınma olarak gördüğünü de söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, gazetemizin Ankara Temsilciliğini ziyaret ederek temsilcimiz Mehmet Kara ile görüştü. Gündoğdu, ziyarette yaptığı konuşmada, bir tarafta darbe yapma iştihası yaşatarak Türkiye’yi geri götürmek isteyenler, diğer tarafta darbelerden kurtularak Türkiye’yi ileri götürmek isteyenlerin olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Mücadele devam ediyor. Bir yönüyle üzülüyoruz, hâlâ darbeye teşebbüs edenler, bulunduğu konumu millet iradesini tokatlamak için istismar eden bürokratik oligarşi var. Bir yönden de seviniyoruz, bunları deşifre edecek yayın organlarımız var. Bunları kabul etmeyen milletimiz var” diye konuştu.

ANAYASAYI İLKEL

MADDELERDEN KURTARMAK LÂZIM

“Bir gerçeği görmek lâzım” diyen Gündoğdu, Anayasanın geçici 15. maddesinin orada durduğu sürece, darbe yapanların yaptığı yanına kâr kalacağını söyledi. Gündoğdu, geçici 15. maddenin Kenan Evren başta olmak üzere darbe yapanları korumak için bir zırh olarak oraya koyulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Öyleyse önce mevzuatımızı darbecileri koruyan ilkel maddelerden kurtarmanız gerek ki, buna da anayasadan başlamak lâzımdır. 1961 Anayasasıyla oluşturulan mevzuatta askerinizin görevini ‘cumhuriyeti korumak’ olarak tanımlarsanız, cumhuriyeti korumayı askerinize verir, cumhurdan, milletten koparırsanız siyasî partilerde askeri korumayı parti programına yazar. Burada bir karmaşa var. Öyleyse cumhuriyet ve cumhur iç içedir. Ancak cumhuriyete bürokratik cumhuriyet değil, demokratik cumhuriyet tanımı ile yaklaşmak lâzım. Cumhuriyetsiz demokrasi, demokrasisiz cumhuriyet olmaz. Demokrasi açığını giderip, demokratik cumhuriyeti oluşturmak oluşturmak lâzım.”

DEMOKRASİ AÇIĞINI GİDERMEK

İÇİN YENİ ANAYASA ŞART

AHMET Gündoğdu, son olaylara dikkat çekerek, “Bütün bunlar gösteriyor ki, hâlâ Türkiye’de demokrasi açığı var. Demokrasi açığını gidermek için de, millet iradesini saygın kılan yeni bir anayasa yapmak lâzım. Soru şu; ‘devletin milleti mi, milletin devleti mi?’ Tabiî ki milletin devleti. Devlet milletin devleti olursa, milleti dövme hakkını kendisinde görmez. Ama bugün devletin milleti tanımıyla devletin yerine kendisini koyan asker ya da sivil bazı bürokratların kirli ilişkileri, kirli işleriyle Türkiye geriliyor ve çağdaş dünya liginden geri bırakılıyor. Defolu bir hâle getiriliyor” diye konuştu Darbe planlarının deşifre olmasını da bir arınma olarak gördüğünü söyleyen Gündoğdu, şöyle devam etti: “Dün sahte şeyhler, sahte müritler oluşturarak bu ülkenin geleceğini karartan 28 Şubatçıların bugün yeni senaryolara kalkıştığını görüyoruz. 2003, 2005, 2007’de görüyoruz. Ama şimdi bunlar bir bir deşifre ediliyor ve önü kesiliyor. Artık iyi niyetlilerin iyi iş yapmasını beklemekle yetinmeyip, kötü niyetli birileri de işbaşına geldiğinde asla kötülük yapamayacağı bir mevzuat oluşturmak lâzım ki, Türkiye rahat edebilsin. Bu da yeni anayasa ile olur.”

UMUT YAVUZ

24.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe planlarının deşifre olması arınma işareti

  DEMOKRASİDE BUNLAR OLAMAZ

  Türkiye’de bunları yapamazdım

  ASKON: Artık anayasa değişmeli

  Ilıcak: Ordu içinde cuntacılar var

  Şehirlerarası yolculuğa yeni tarife

  Ergenekon dâvâsında tahliyeler devam ediyor

  Türkiye, AB’ye girdi bile

  Açılımın somut sonuçları ortaya çıkmalı

  İbrahim Keresteci trafik kazası geçirdi

  EBRD: Türkiye hızlı büyüyecek

  Açılım, kitapçıkla anlatılacak

  Kar yolları kapadı

  Ormanlar 'güneşle' korunacak

  Pilot uygulaması başlayan âcil merkezinin kalbi hazır

  Başşehrin dumansız hava sahasına sıkı denetim

  Ehliyetleri değiştirme zorunluluğu yok

  İslâmın bilime katkısı Londra’da

  7 dilde kapı zili

  Balıklıgöl tescillendi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl